Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Ποιοι δικαιούνται και πόσο (ανά περιοχή) το επίδομα θέρμανσης!

Ποιοι δικαιούνται (και πόσο) επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά από αύριο

Πρεμιέρα αύριο για τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, με αρκετά πρατήρια να μην είναι σε θέση να παραδώσουν, καθώς δεν διαθέτουν συστήματα μέτρησης εισροών και εκροών καυσίμων και δεν είναι συνδεδεμένα με το υπουργείο Οικονομικών. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά σε τιμές που μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30% εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται στο 1,04-1,05 ευρώ το λίτρο (πέρυσι τον Οκτώβριο η τιμή έφτανε το 1,28 ευρώ το λίτρο).

Η εφαρμογή στο Taxisnet

Για τους καταναλωτές που θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης η τιμή θα είναι χαμηλότερη, περίπου στα 0,74-0,77 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το επίδομα (επιδότηση 0,35 ευρώ το λίτρο) θα δοθεί για τη χειμερινή περίοδο (δηλαδή, από 15 Οκτωβρίου 2014 έως 30 Απριλίου 2015). Για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει σχετική εφαρμογή στο Taxisnet τις επόμενες ημέρες.

Η επιδότηση θα χορηγηθεί σε όσα νοικοκυριά πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα καλύπτει ορισμένες ποσότητες πετρελαίου, οι οποίες θα ποικίλλουν για κάθε νοικοκυριό, καθώς εξαρτώνται από τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας και από την περιοχή στην οποία βρίσκονται:

* Από 750 έως 3.000 λίτρα θα δοθούν για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.

* Από 450 έως 1.800 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου.

* Από 240 έως 960 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών του Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας.

* Από 150 έως 600 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, στα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού.

Εξαιρέσεις & κριτήρια με βάση εισοδήματα

ΚΑΘΕ άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

Κάθε ζευγάρι εγγάμων με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ.

Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με ετήσιο εισόδημα έως 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισοδηματικό όριο των 40.000 ή 43.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.

Εξαιρούνται: α) Τα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου, β) τα φυσικά πρόσωπα που θα δηλώσουν «φιλοξενούμενοι» στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του έτους 2014, γ) τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΕΙΧ αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, δ) η επαγγελματική στέγη, ε) τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα,και στ) οι κάτοικοι που διαμένουν στο εξωτερικό.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...