Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025

ARCHO: Κυκλοφορεί νέο single με τίτλο «Αν μ’ αγαπούσες»

Ο ARCHO, ο ταλαντούχος νεαρός καλλιτέχνης, κυκλοφορεί το καινούργιο...

Πολυχρονίδης και Μαγγίρα στο «Κλαμπ του 1%»

H Mπέττυ Μαγγίρα και ο Πέτρος Πολυχρονίδης βρίσκονται πολύ...

Live στο Καλλιμάρμαρο στις 16 Ιουλίου η Diana Ross

Ιδιαίτερα δημοφιλής συναυλιακή τοποθεσία αποδεικνύεται και φέτος το εμβληματικό...

H «Ανάσταση» της Όλγας

Είναι το πρώτο Πάσχα της Ολγας Κεφαλογιάννη μετά το...

Ο 3D εκτυπωτής που βγάζει σοκολατάκια!

Τον δημιούργησαν Ιταλοί επιστήμονες και οι «κόπιες» του λιώνουν στο στόμα

«Ο αισθησιασμός κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σας» λέει το σλόγκαν των Μπόρις Λαντόνι και Γκαμπριέλε Νταγκέτα. Δεν πρόκειται για διάσημους μόδιστρους, αλλά για επιστήμονες που δημιούργησαν τον πρώτο εκτυπωτή τρισδιάστατης παραγωγής, ο οποίος δουλεύει με κακάο και παράγει σοκολατένιες δημιουργίες που λιώνουν στο στόμα.
Ο πρωτοποριακός τρισδιάστατος εκτυπωτής, τον οποίο δημιούργησαν στον ιταλικό όμιλο Futura Group, όπου εργάζονται οι εν λόγω επιστήμονες, δημιουργεί σοκολατένιες αμαρτίες.

Ο 3Drag, όπως ονομάζεται, διαθέτει θερμαινόμενο «ρύγχος», μέσα από το οποίο η σοκολάτα σε ρευστή μορφή σχηματίζει το επιθυμητό σχέδιο σε στρώσεις, άψογα τοποθετημένες η μια πάνω στην άλλη. Ευτυχώς, το ρύγχος δεν κινεί ανθρώπινο χέρι, αλλά πρόγραμμα μέσω υπολογιστή, που δεν «συγκινείται» από το άρωμα της ρευστής σοκολάτας, η οποία φέρνει στα όρια της λιποθυμίας όποιον πλησιάσει το μηχάνημα την ώρα που είναι σε λειτουργία.

Οι δημιουργοί του 3Drag κάνουν λόγο για πρόκληση, καθώς η υγρή σοκολάτα παρουσιάζει περισσότερες δυσκολίες στον χειρισμό της ως υλικό από το πλαστικό, το οποίο αποτελεί συνήθως την πρώτη ύλη των τρισδιάστατων εκτυπωτών. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας, στους 33 βαθμούς Κελσίου. Αν η σοκολάτα υπερθερμανθεί, γίνεται πολύ ρευστή και χάνει τον «χαρακτήρα» της, ενώ πιο κρύα δεν μπορεί να «δουλευτεί».

Ο 3Drag, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν κάποιοι, δεν «απειλεί» θέσεις εργασίας. Αντίθετα, όπως λένε οι δημιουργοί του, μπορεί να γίνει σύμμαχος των ζαχαροπλαστών, κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά τους.

Κάτια Γιαπαλάκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Ελληνες celebrities που βρίσκονται στα… τέσσερα σημεία του ορίζοντα για τις πασχαλινές διακοπές τους

Celebrities σε πασχαλινές διακοπές στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα....

Λουίζα Μπατίστα: Η ζωή εν τάφω μιας ξεχασμένης σταρ…

Τυφλή, έχοντας ήδη πατήσει τα 96 χρόνια της και...

«Big Brother» με 15+1 παίκτες

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον «Μεγάλο Αδελφό»! Το...

Ανάσταση για τους celebrities σε θαλαμηγούς και βίλες-φρούρια

Από τις Σπέτσες και τη Μύκονο ως το Ντουμπάι,...

Το… «ωραιότερο Πάσχα του κόσμου» με sold out Λευτέρη Πανταζή στο Sea Satin της Μυκόνου

Ταραχή στο νησί των ανέμων θα φέρει ο Λευτέρης...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Relax travel» στο Μπαλι!

Ενα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και ψυχικής ηρεμίας στο Μπαλί...
spot_img
spot_img