Συνεχίζει για Καρπάθια ο νταλικέρης της TV!

Το διαφημιστικό σποτάκι προκάλεσε προσφυγή των φορτηγατζήδων, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Το… αίμα του πίσω πήρε ο τηλεοπτικός δράκουλας με την νταλίκα που βρέθηκε στο στόχαστρο των φορτηγατζήδων, αλλά δικαιώθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή ελέγχου επικοινωνίας και θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του με προορισμό… τα Καρπάθια! Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή του διαφημιστικού σποτ με τίτλο «Καρπάθια», που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), η οποία ζητούσε την άμεση απόσυρση του σποτ με το σκεπτικό πως ήταν άκρως δυσφημιστικό και προσβλητικό για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, καθώς τους παρουσίαζε ως εν δυνάμει δολοφόνους, αδίστακτους και αιμοσταγείς.

Παρά τις αντιδράσεις των φορτηγατζήδων, που κινήθηκαν ακόμη και νομικά εναντίον της εταιρείας Airfasttickets, η πρωτοβάθμια επιτροπή ελέγχου επικοινωνίας απέρριψε το αίτημα της ΟΦΑΕ και ο δράκουλας θα συνεχίσει να εμφανίζεται κανονικά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της απόφασης, η πρωτοβάθμια επιτροπή «ομόφωνα έκρινε ότι τόσο το σενάριο όσο και και η δημιουργική απόδοσή του παρουσιάζουν έναν χαρακτήρα φανταστικό, με τρόπο εμφανώς υπερβολικό, μη ρεαλιστικό και χιουμοριστικό. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι από την κρινόμενη επικοινωνία είναι πιθανό να αποδοθούν από τους καταναλωτές χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες συμπεριφορές στους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, ούτε να δημιουργηθούν λανθασμένες και προσβλητικές εντυπώσεις συνολικά για τον κλάδο των αυτοκινητιστών. Με βάση τα παραπάνω, η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι η υπό κρίση επικοινωνία Airfasttickets.gr δεν προσκρούει στις διατάξεις του ΕΚΔ-Ε».

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αφορά το δεύτερο διαφημιστικό της εταιρείας, καθώς το πρώτο με τίτλο «Πού πάει το αγόρι» είχε μεν προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις από τον κλάδο των αυτοκινητιστών, αλλά είχε αποσυρθεί έγκαιρα από την εταιρεία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ