Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες: η καλύτερη ασφάλεια είναι η πρόληψη

Είναι γνωστό ότι ο ασφαλιστικό κλάδος επωμίζεται μεγάλο κόστος από τις ζημιές που προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα οι πλημμύρες προκαλούν σημαντικές καταστροφές σε περιουσιακά στοιχεία.

Είναι γνωστό ότι ο ασφαλιστικό κλάδος επωμίζεται μεγάλο κόστος από τις ζημιές που προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα οι πλημμύρες προκαλούν σημαντικές καταστροφές σε περιουσιακά στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η INTERAMERICAN στον κλάδο Πυρός κατέγραψε κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του έτους 172 περιπτώσεις ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα. Στον κλάδο, τα περιστατικά αποζημιώσεων για πλημμύρες ακολούθησαν αυτά που είχαν ως αιτία τη διαρροή σωληνώσεων (207), την κλοπή και διάρρηξη (193) και την θραύση κρυστάλλων (175), με συνολικό ποσόν αποζημιωτικών καταβολών της εταιρείας για συμβόλαια Πυρός τα 3,2 εκατ. ευρώ

O Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής αποζημιώσεων γενικών ασφαλίσεων της INTERAMERICAN, τονίζει τη χαμηλή διείσδυση της ασφάλισης κατοικίας στη χώρα μας (περί το 15%), που έχει συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο λόγω της κρίσης παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το ανησυχητικό στοιχείο της μερικής κάλυψης, μόνο για τους κινδύνους πυρκαγιάς και σεισμού κατά την απαίτηση των τραπεζών ως προϋπόθεση για την έκδοση δανείου.

 
Για τους σημαντικούς κινδύνους που απειλούν την περιουσία, η INTERAMERICAN ενημερώνει τους ασφαλισμένους της και ευρύτερα του πολίτες  υποδεικνύοντας ενέργειες για προστασία από καταιγίδα από θέση σε εσωτερικό χώρο, σε αυτοκίνητα, εκτίμηση της απόστασης από την καταιγίδα, απαιτούμενες ενέργειες κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης.

Ακόμη, αναφέρει ενέργειες πριν, κατά την διάρκεια και μετά την πλημμύρα και υποδείξεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας με γνώμονα την ασφάλεια. Ειδικότερα, για τα βασικά της αντιμετώπισης των πλημμυρών η εταιρεία,  παρατηρώντας ότι η κλιματική αλλαγή κάνει όλο και συχνότερο το φαινόμενο με απρόβλεπτη έκταση των συνεπειών, συμβουλεύει:

  • να ελέγχουμε τακτικά την ασφάλεια και αρτιότητα των υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού για την αποφυγή εσωτερικών διαρροών και πλημμυρών.
  • να αποφράσσουμε –ιδιαίτερα σε περιόδους βροχοπτώσεων– τα φρεάτια και τις υδρορροές της κατοικίας από φερτά υλικά.
  • Κατά την εξέλιξη πλημμύρας, να αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους χώρους και περιορίζουμε τις εξωτερικές μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες και ασφαλείς.
  • να μη διασχίζουμε χειμάρρους (πεζοί ή με αυτοκίνητο) και να εγκαταλείπουμε το αυτοκίνητό μας αν ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένη περιοχή.
  • να αποφεύγουμε τη διάβαση ή παραμονή σε περιοχές όπου σημειώνονται κατολισθήσεις.
  • να μένουμε μακριά από πλημμυρισμένες περιοχές και δεν κινούμαστε μέσα σε αυτές όπου δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ομαλότητα/ακεραιότητα και σταθερότητα των επιφανειών (δρόμων, πεζοδρομίων, κλιμακοστασίων, εδάφους κ.λπ.)
  • να μένουμε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
  • Μετά την πλημμύρα και πριν από οποιασδήποτε εργασία αποκατάστασης στο σπίτι, να διακόπτουμε τη ρευματοδότηση και την παροχή νερού.
  •  να φορούμε κλειστά παπούτσια για την αποφυγή τραυματισμών και να εξετάζουμε σχολαστικά το σπίτι για το ενδεχόμενο διάβρωσης και καταστροφών (τοίχους, ανοίγματα, ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις).
  •  να θυμούμαστε ότι κίνδυνοι υφίστανται και μετά την υποχώρηση των υδάτων.
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...