Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ολα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες

Ολα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και οι ατάκες που ακούγονται σε κάθε διαφημιστικό διάλειμμα

Εξι και τριάντα το πρωί έχει εγερτήριο! Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά ξυπνούν και κάνουν το πρώτο τηλεφώνημα της ημέρας στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Το Πρωινό», Ελέαννα Τρυφίδου, που έχει πάει στο Στούντιο Κάπα από νωρίς μαζί με τη δημοσιογραφική ομάδα. Ο παρουσιαστής φεύγει πρώτος από το σπίτι και η Φαίη, αφού βάλει στο σχολικό τον μεγάλο γιο της Γιάννη, τρέχει με το αυτοκίνητο για την Παλλήνη.

Τα παιδιά

Η «Espressο» έζησε μία μέρα με τους παρουσιαστές του πρωινού μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 και ένα από αυτά που παρατήρησε (εκτός από το γεγονός πως δεν υπάρχει δεύτερη τηλεόραση που να είναι συντονισμένη στη συχνότητα του Mega και του Μάρκου Σεφερλή) ήταν η μεγάλη αγάπη της Φαίης για τα παιδιά της, καθώς σε κάθε διάλειμμα της εκπομπής τηλεφωνούσε για να μάθει τι κάνουν οι γιοι της. Μόνο σε ένα από τα διαφημιστικά break, όταν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξεφούρνισε την πίτσα, η παρουσιάστρια πήρε το ταψί και άρχισε να μοιράζει κομμάτια σε όλους τους συνεργάτες της εκπομπής.

Οπως μας εκμυστηρεύτηκε η αεικίνητη μαγείρισσα, η Φαίη τρελαίνεται για τα ζυμαρικά και τα γλυκά, αντιγράφει όλες τις συνταγές και μετά πηγαίνει και τις φτιάχνει σπίτι της. Από την άλλη μεριά, ο Γιώργος Λιάγκας είναι λάτρης των κρεατικών, αλλά επειδή βρίσκεται σε διατροφή έχει κόψει τις πολλές σάλτσες.

Η Λίτσα Πατέρα είναι η πιο μελετηρή της παρέας. Μέχρι να βγει στον «αέρα» κάθεται στο τραπεζάκι της, βγάζει ένα μεγάλο βιβλίο αστρολογίας και μελετάει τις προβλέψεις για κάθε ζώδιο, με βάση τους πλανήτες και τις θέσεις τους.

Οταν τη ρωτήσαμε να μας πει πώς θα πάει η εκπομπή «Το Πρωινό», μας είπε απλώς πως έχει ζήσει πολλές ανάλογες εκπομπές και ότι είναι νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα.
43r34qrt 7Στο πλατό του «Πρωινού» υπάρχει μεγάλη ηρεμία και η αγαπημένη θέση όλων στα διαλείμματα είναι ένας μεγάλος καναπές. Εκεί κάνει κλεφτά το πουράκι του ο Γιώργος Λιάγκας και συνομιλεί με τη Σάσα Σταμάτη, τον Θέμη Γεωργαντά, τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Αρη Καβατζίκη. Ο Θέμης Γεωργαντάς μάς διαφωτίζει πλήρως για το σκηνικό, λέγοντας ότι στο ίδιο πλατό με τη δική τους εκπομπή βρίσκεται και το «σπίτι» των «Καρντάσιανς». Στην αρχή μάλιστα δεν το είχαμε προσέξει. Ο Γιώργος Λιάγκας, παρακολουθώντας τη συζήτηση, τονίζει ότι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι πολύ δουλευταράς: ο Θεσσαλονικιός έρχεται στο πλατό με το που τελειώνουν εκείνοι το «ζωντανό» και μπορεί να μείνει εκεί μέχρι και τις 4.00 το πρωί – ειδικά τώρα που η εκπομπή αλλάζει μορφή.

Συνταγές

Η Μαίρη Συνατσάκη όλο και μπερδεύεται στα πόδια της Αργυρώς, γιατί -όπως μας λέει- είναι πολύ ακαμάτρα στην κουζίνα και θέλει να μαθαίνει συνταγές. Ο Αρης Καβατζίκης, προσφέροντάς μας ένα κομμάτι χαλβά από τα χεράκια της Φαίης, αναφέρει ότι σε αυτήν την εκπομπή νιώθει για πρώτη φορά ίσος προς ίσο. Η Σασά Σταμάτη, που στα διαλείμματα της αρέσει να χορεύει, δηλώνει ότι στην εκπομπή είναι όλα τόσο γλυκά ώστε δεν έχει με ποιον να τσακωθεί και το γλεντάει.
43r34qrt 5Ο Θέμης Γεωργαντάς τονίζει ότι δεν ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές που έκανε με τον Γιώργο και τη Φαίη που τον ένωσαν προσωπικά μαζί τους, αλλά ο επαγγελματισμός τους.

Δεν παρακολουθούν τον Σεφερλή

Η ερώτηση για τον ανταγωνισμό είναι αναπόφευκτη. Αν και η «ψαλίδα» της πρώτης εβδομάδας με τα «αστρονομικά» νούμερα του Μάρκου Σεφερλή έχει κλείσει πλέον αρκετά (φέρνοντας «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ακόμη στη δεύτερη θέση), οι πρωταγωνιστές της εκπομπής αρνούνται να παρακολουθήσουν την εκπομπή του Μega (δεν έχουν καν εικόνα στα μόνιτορ). «Το θέμα όταν είσαι στον αέρα είναι να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Σε όλη την τηλεοπτική μου πορεία δεν παρακολούθησα ζωντανά τους απέναντι. Κάνουμε το κλασικό γυναικείο πρωινό: μόδα, μαγειρική, ομορφιά, κους-κους και δεν πρόκειται να το αλλάξουμε» λέει στην «Εspresso» ο Γιώργος Λιάγκας. Και η σύζυγός του συμπληρώνει: «Αισθάνομαι ότι είναι η καλύτερη χρονιά μας, είναι πλήρης η θεματολογία μας».

Οι «αφανείς ήρωες» του πλατό

Ποιοι είναι όμως οι… αφανείς ήρωες αυτής της εκπομπής; Είναι εκείνοι που φροντίζουν ώστε οι παρουσιαστές να βγαίνουν το πρωί καλοντυμένοι και προσεγμένοι. Ο μακιγιέρ Γιάννης Σίσκος, που έχει επιμεληθεί από την Ελενα Παπαρίζου και τη Δέσποινα Βανδή μέχρι τη Σμαράγδα Καρύδη, μας αποκαλύπτει ότι η Φαίη είναι η παρουσιάστρια που ξέρει τι θέλει. Αυτό τον βοηθάει ώστε να την ετοιμάσει μέσα σε επτά λεπτά, ενώ μας λέει ότι λατρεύει τα κόκκινα κραγιόν και το eyeliner. Ο κομμωτής της Φαίης και του Γιώργου συμπληρώνει πως ούτε εκείνος αντιμετωπίζει χρονικό πρόβλημα με τα μαλλιά της, αφού σε δέκα λεπτά έχει έτοιμο το επιμελώς ατημέλητο look που αρέσει στην παρουσιάστρια.

Απαιτήσεις

Οι παρουσιαστές του «Πρωινού» είναι απαιτητικοί στα ρούχα, γιατί έχουν άποψη. Ο ενδυματολόγος Βαγγέλης Ζάχος έχει μέχρι και 200 κομμάτια στο βεστιάριο της Φαίης, κυρίως jeans και T-shirts, ενώ η η στιλίστρια Ειρήνη Βάσσου -με υπηρεσία 20 χρόνων στα περιοδικά μόδας- θεωρεί τον Γιώργο Λιάγκα άνδρα με προσωπικό γούστο (τον ντύνει και στο «The Voice»). Ετσι πάντα του έχει μια μεγάλη γκάμα για να επιλέξει. Και φυσικά ο σκηνοθέτης Κώστας Τριπύλας είναι αυτός που θα βάλει σε τάξη τον παρουσιαστή, φωνάζοντάς του «Γιώργο, έλεος!» ακόμη κι όταν εκείνος βολτάρει με το σκουτεράκι μέσα στο πλατό κορνάροντας.

Μαρία Ανδρέου
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...