Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Αλβανός serial killer

«Δεμένος» και για άλλα εγκλήματα ο εργάτης που σκότωσε την άτυχη ζωγράφο και μετά εξαφανίστηκε

Προφίλ… serial killer έχουν σχηματίσει οι Αρχές για τον βασικό ύποπτο στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη στο σπίτι της, στη Νάξο! Ο 31χρονος Αλβανός εργάτης -με τα χίλια ονόματα (!)- εμφανίζεται να έχει πλούσιο «βιογραφικό» στην παρανομία, ενώ έχουν εκδοθεί εναντίον του εντάλματα σύλληψης για δολοφονίες ηλικιωμένων.

Αφήνει την προσωπική του σφραγίδα σε κάθε έγκλημα -το δικό του modus operandi-, αφού τα θύματα, τα οποία τον είχαν στη δούλεψή τους, βρέθηκαν καθισμένα σε καρέκλα, δεμένα χειροπόδαρα και έχοντας περασμένα στον λαιμό τους σαν θηλιές υφάσματα, ενώ είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Βαγγέλης, Ηλίας, Λευτέρης, Ανδρέας, Εντμοντ, Αρτάν και Ντετιάν είναι κάποια από τα ονόματα με τα οποία συστηνόταν ο αλλοδαπός κακοποιός. Από τις έρευνες των Διωκτικών Αρχών προκύπτει ότι στη Νάξο κυκλοφορούσε με το όνομα Ηλίας. Μάλιστα, όχι μόνο είναι γνώριμος της Αστυνομίας, αλλά εμπλέκεται και σε τουλάχιστον δύο ληστείες ηλικιωμένων μετά φόνου, στη Μεσσηνία το 2011 και στην Αρκαδία το 2013!

Τα θύματα

Στην πρώτη περίπτωση, στο χωριό Δώριο, κατηγορείται ότι στραγγάλισε έναν 79χρονο, ενώ σε χωριό της Αρκαδίας ότι σκότωσε έναν 80χρονο. Ο τελευταίος είχε βρεθεί χτυπημένος στο πρόσωπο, δεμένος σε μια καρέκλα, με ένα μαντίλι περασμένο γύρω από τον λαιμό του και με κακώσεις στο κεφάλι. Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης εργαζόταν για τους ηλικιωμένος και πριν από τα φονικά είχε διαπληκτιστεί μαζί τους, όπως φέρεται να έγινε και με την 59χρονη στη Νάξο.

Εξάλλου, ερευνώνται ακόμα τέσσερις υποθέσεις δολοφονιών ηλικιωμένων, δύο στην Πελοπόννησο και δύο στη Στερεά Ελλάδα, όλες με παρόμοιο τρόπο δράσης. Οπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για κακοποιό ο οποίος πορευόταν με συγκεκριμένο σχέδιο: Πήγαινε σε μία πόλη, έπιανε δουλειά και κατόπιν λήστευε και δολοφονούσε τους εργοδότες του! Στη συνέχεια φρόντιζε να εξαφανιστεί, για να επιστρέψει αργότερα σε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ο 31χρονος εκτιμάται πως έχει φύγει από τη Νάξο και πιθανότατα έχει περάσει στην Αλβανία κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον φόνο (πιθανολογείται ότι έγινε Πέμπτη, ενώ αποκαλύφθηκε ξημερώματα Σαββάτου). Για τον λόγο αυτόν έχουν ειδοποιηθεί οι Αρχές της γειτονικής χώρας, οι οποίες σε περίπτωση που τον εντοπίσουν και τον συλλάβουν, θα πρέπει να τον εκδώσουν στις ελληνικές Αρχές.

Ο καβγάς με την 59χρονη για τη δουλειά του
24r34rt234rt 1
Αν και οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τον νούμερο 1 ύποπτο για τον φόνο της ζωγράφου, περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., όπου έχουν σταλεί τα ευρήματα, όπως το κομμάτι υφάσματος με το οποίο φέρεται να στραγγαλίστηκε η άτυχη γυναίκα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης δούλευε μήνες στο εξοχικό σπίτι της Κατερίνας Ζαζάνη και είχε φροντίσει να μάθει αρκετά για τα περιουσιακά της. Οι δυο τους φαίνεται ότι είχαν καβγαδίσει γιατί η 59χρονη του είχε πει ότι δεν ήταν ευχαριστημένη από τη δουλειά του. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στο απομονωμένο σπίτι.

Από τους
Εύα Παπαδάτου, Θεοδόση Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...