Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Ανεβάζουν την Ελλάδα στο Google

Με πηγή έμπνευσης από τον Παρθενώνα έως τον… φραπέ, μαθητές συμμετείχαν με ζωγραφιές σε διαγωνισμό και ευελπιστούν να είναι οι νικητές για το κορυφαίο Doodle.

«Η Ελλάδα μου». Εμπνευσμένα από το γαλανό του ουρανού και της θάλασσας, το λευκό των νησιών, τη μυθολογία και τη μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας, χιλιάδες ελληνόπουλα, ηλικίας από 6 έως 18 ετών, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό «Doodle 4 Google» που διοργανώνει η διάσημη εταιρεία. Οι μαθητές δημιούργησαν υπέροχες ζωγραφιές ευελπιστώντας να είναι το δικό τους το καλύτερο doodle που στα μέσα Μαΐου θα μπει στην πρώτη σελίδα της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στον πλανήτη. Ο Παρθενώνας, ο Ομηρος, το μπουζούκι, το λιομάζωμα, τα γραφικά νησιά, ο καθαρός ουρανός, η κρυστάλλινη θάλασσα, ακόμα και ο… φραπέ, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα 8.200 παιδιά που φοιτούν στα 2.234 σχολεία που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Μετά την υποβολή των συμμετοχών πάντως ο διαγωνισμός «Doodle 4 Google» μπήκε στη δεύτερη φάση του καλώντας όλους τους Ελληνες να επιλέξουν το αγαπημένο τους doodle με θέμα «η Ελλάδα μου». Ο διαγωνισμός άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου του 2013 και η υποβολή των doodles έληξε στις 29 Μαρτίου. Συγκεντρώθηκαν 8.200 ζωγραφιές μαθητών από 2.234 σχολεία της χώρας, οι οποίες χωρίστηκαν ανά ηλικιακές ομάδες προκειμένου να αξιολογηθούν. Κατόπιν ομάδα κριτών που αποτελείται από ηθοποιούς (ανάμεσά τους, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Μαρία Καβογιάννη), εικονογράφους, συγγραφείς και διευθυντές μουσείων ανέδειξε τους εξήντα επιλαχόντες, δεκαπέντε από κάθε ηλικιακή ομάδα.

H Google ανάρτησε αυτές τις εξήντα ζωγραφιές στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.google.gr/doodle4google/vote.html και καλεί όλους να ψηφίσουν online τα αγαπημένα τους doodles. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου του 2013 και κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ένα doodle από κάθε κατηγορία / ηλικιακή ομάδα. Με βάση τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας θα αναδειχθούν οι τέσσερις φιναλίστ, ένας από κάθε ομάδα. Ο νικητής του διαγωνισμού θα επιλεγεί από τους υπευθύνους της Google και το όνομά του θα ανακοινωθεί κατά την τελετή απονομής των βραβείων, τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Το doodle που θα κερδίσει θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα της Google την επομένη, δηλαδή στις 14 Μαΐου του 2013.

Το αγόρι ή το κορίτσι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα αποκτήσει ως δώρο ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital art/drawing, ένα T-shirt με το doodle που σχεδίασε, καθώς και ένα ταξίδι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή στις 13 Μαΐου. Σημειώνεται ότι και οι υπόλοιποι τρεις φιναλίστ και τα σχολεία τους θα κερδίσουν πολλά δώρα. Είναι η πρώτη φορά που η Google φέρνει τον διαγωνισμό «Doodle 4 Google» στη χώρα μας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Επιλογή με κριτήριο τη φαντασία

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Το κριτήριο με το οποίο κάναμε την επιλογή των εξήντα μαθητών ήταν η φαντασία τους, ανάλογα με την κατηγορία. Στις μικρότερες ηλικίες δεν ήταν τόσο η αρτιότητα όσο η φαντασία των μαθητών -ειδικά του δημοτικού- σε σχέση με το θέμα Ελλάδα και ήταν πολλά τα οποία μας εξέπληξαν. Από κει και πέρα, όσο μεγάλωνε η ηλικία των παιδιών τόσο μεγάλωναν και οι απαιτήσεις μας. Παρ’ όλα αυτά μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε η εξυπνάδα, η ευστροφία και η φαντασία των παιδιών, ανεξαρτήτως ηλικίας, σε σχέση με το θέμα. Κυρίως μας κέντρισαν το ενδιαφέρον παιδιά που ξέφευγαν από τα τετριμμένα, από το να ζωγραφίσουν δηλαδή τη σημαία -δηλαδή κάποια φολκλόρ στοιχεία- και δεν μιλάω μόνο για τη σημαίας μας, αλλά για το τσαρούχι κ.ά.».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...