Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Τρεις σφαίρες για τον «διάβολο»

Τι «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από τη δολοφονία του Θ. Παπαναστασίου, ιδιοκτήτη club της Τρίπολης

Σε επαγγελματίες δολοφόνους που εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου προσανατολίζεται η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον άνθρωπο που έκοψε με πυροβόλο όπλο το νήμα της ζωής του 42χρονου επιχειρηματία Θεόδωρου Παπαναστασίου στην Τρίπολη. Ο «διάβολος», όπως ήταν γνωστός, επειδή καταπιανόταν με διάφορες δραστηριότητες, έπεσε νεκρός από τρεις σφαίρες και βρέθηκε από έναν περαστικό το απόγευμα της Κυριακής πεσμένος στον δρόμο, έξω από κτίριο της ιδιοκτησίας του. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, αφού το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα ληστείας ο ιδιοκτήτης του γνωστού στην ευρύτερη περιοχή νυχτερινού κέντρου Βailar έχει αποκλειστεί.
43tr34t34t 1Την άγρια δολοφονία, που έγινε μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της αρκαδικής πρωτεύουσας, εξακολουθεί πάντως να καλύπτει πέπλο μυστηρίου και τα «σενάρια» των Αρχών για το κίνητρο του δράστη είναι πολλά. Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και στρέφει τις έρευνες στις επαγγελματικές δραστηριότητες του 42χρονου, πατέρα ενός τετράχρονου αγοριού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός ότι η δολοφονία έγινε δίχως κάποιος να ακούσει κάτι ή χωρίς καν να βρεθούν κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος μαρτυρά επαγγελματισμό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν εξάλλου πως εντοπίστηκαν ρούχα μεταμφίεσης, ένα ψεύτικο μουστάκι και μαύρα γυαλιά.

Το πτώμα του άτυχου άντρα βρέθηκε στις 17.20 στην είσοδο της ιδιόκτητης πολυκατοικίας του, τα διαμερίσματα της οποίας ενοικίαζε, κυρίως για επαγγελματική χρήση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, λίγο πριν από το ραντεβού με τον θάνατο, ο Θεόδωρος Παπαναστασίου είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από κάποιον που του είπε ότι ενδιαφερόταν να δει ένα από τα διαμερίσματα. Ανυποψίαστος, ο 42χρονος μετέβη στην οδό Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται η πολυκατοικία (πολυσύχναστο σημείο), λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου.

Οταν ο «διάβολος» ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο του, αιφνιδιάστηκε και εκτιμάται ότι προσπάθησε να αμυνθεί, όπως μαρτυρούν οι μώλωπες στο κεφάλι και το πρόσωπό του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο επιχειρηματίας έφερε κακώσεις κεφαλής, θώρακος και αριστερού χεριού από βολίδα πυροβόλου όπλου, ενώ είχε και μικρά χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία δεν ήταν θανατηφόρα.
43tr34t34t 4Ο δολοφόνος, αφού πυροβόλησε τον άτυχο επιχειρηματία, έγινε καπνός, δίχως να γίνει αντιληπτός από κανέναν, ενώ το θύμα φέρεται ότι σύρθηκε ψυχορραγώντας σε μια προσπάθεια να ζητήσει βοήθεια. Οταν έφτασε στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και βγήκε έξω στον δρόμο, άφησε την τελευταία του πνοή. Το άψυχο σώμα του εντόπισε ένας περαστικός, ο οποίος αρχικά νόμιζε πως επρόκειτο για κάποιον μεθυσμένο που είχε λιποθυμήσει, αφού ο άντρας ήταν πεσμένος μπρούμυτα. Αμέσως κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. και τότε οι αστυνομικοί είδαν πως το πρόσωπό του ήταν μαυρισμένο από χτυπήματα και είχε ένα αιμάτωμα στο ζυγωματικό.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σημείο δεν εντόπισαν κάλυκες, κάτι που τους κάνει να πιστεύουν ότι ο δράστης είτε χρησιμοποίησε περίστροφο είτε τους μάζεψε.

Ποια είναι τα σενάρια

Τα «σενάρια» για τους λόγους που οδήγησαν στη δολοφονία του 42χρονου είναι πολλά και οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Κατά πληροφορίες, το θύμα ενοχλούνταν έντονα, επειδή οι καφετέριες έχουν ίδιο ωράριο με τα νυχτερινά μαγαζιά, γεγονός που, όπως έλεγε, έκανε κακό στη δουλειά του. Ο ίδιος πίεζε τις δημοτικές Αρχές να δώσουν λύση στο θέμα, ενώ φαίνεται ότι είχε κάνει προσφυγή ζητώντας να κλείνουν όσα μαγαζιά δεν διαθέτουν άδεια κέντρου νυχτερινής διασκέδασης. Οι Αρχές, εξάλλου, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ή οι δράστες να προέρχονται από κυκλώματα τοκογλυφίας ή ναρκωτικών.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...