Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Παρελάσεις «express» με καυτές δασκάλες

Οι καλλίγραμμες δασκάλες-συνοδοί και τα μαχητικά αεροπλάνα έκλεψαν τα φώτα στις χθεσινές εκδηλώσεις

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τις εκδηλώσεις θαυμασμού για τις εντυπωσιακές παρουσίες που έκλεψαν άλλη μία χρονιά την παράσταση πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα. Οπως κάθε χρόνο, οι καυτές μίνι φούστες και οι δωδεκάποντες γόβες είχαν την τιμητική τους, αφού βρέθηκαν ξανά ψηλά στις στιλιστικές επιλογές των μαθητριών! Τις εντυπώσεις έκλεψαν και οι καλλίγραμμες δασκάλες που συνόδευσαν τα παιδιά, οι οποίες μετέτρεψαν -σε ορισμένες περιπτώσεις- τη μαθητική παρέλαση σε πασαρέλα!
4r23r34f34 8Ενδεικτικά, τα βλέμματα μαγνήτισε η εντυπωσιακή μελαχρινή δασκάλα στην παρέλαση της Αθήνας (έμοιαζε πάντως περισσότερο με παρέλαση… Αστυνομίας). Με παράστημα τσολιά κι εκρηκτική εμφάνιση, η δασκάλα έκανε τα κεφάλια να γυρίσουν και απέσπασε κολακευτικά σχόλια. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση άλλης μιας δασκάλας, από σχολείο της Κοζάνης, η οποία προτίμησε να «ντυθεί» με τα χρώματα της γαλανόλευκης, αφού επέλεξε ένα μίνι μπλε φόρεμα, το οποίο συνδύασε με λευκό καλσόν, μπλε ψηλοτάκουνες γόβες και τσάντα.
4r23r34f34 2Οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα, αλλά ήταν για λίγους, αφού τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαιτέρως αυστηρά.
4r23r34f34 7Στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα επετράπη να παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων, γεγονός που προκάλεσε απογοήτευση σε πολλούς γονείς. 

Τα μέτρα ασφαλείας

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων ήταν τόσο αυστηρά, ώστε λίγοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τη στρατιωτική παρέλαση. Αυτό πάντως που θα θυμούνται για καιρό όσοι κατάφεραν να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης είναι το συγκινητικό μήνυμα του σμηναγού Σωτήρη Στράλη, ο οποίος μέσα από το πιλοτήριο του μαχητικού F-16 (ΖΕΥΣ), με το οποίο πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς, ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Ελλάδα.
4r23r34f34 4Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Ελληνες, από το Ορμένιο έως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς έως το Καστελόριζο χρόνια πολλά και σας καλεί για άλλη μία φορά… Σηκώστε το κεφάλι ψηλά».
4r23r34f34 11Σημειώνεται ότι η καταρρακτώδης βροχή ήταν ο λόγος που ματαιώθηκαν οι προγραμματισμένες μαθητικές παρελάσεις σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο, ενώ στους Αρκιούς της Πάτμου η παρέλαση διεξήχθη με έναν μαθητή (!), ο οποίος απήγγειλε και ποιήματα για τον εορτασμό της επετείου.
4r23r34f34 1Μαρία Μεϊμάρη

Αθηνά Πανουργιά: Η πρώτη γυναίκα χειριστής Απάτσι!
4r23r34f34 3
ΜΙΑ 25χρονη αρχιλοχίας γκρέμισε ένα από τα τελευταία ανδρικά «οχυρά». Ο λόγος για την Αθηνά Πανουργιά, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε καθήκοντα χειριστή στα υπερσύγχρονα ελικόπτερα Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού της χώρας μας! «Είμαι πολύ συγκινημένη και περήφανη που υπηρετώ την πατρίδα μου από αυτή τη θέση» δηλώνει από το κόκπιτ του επιθετικού ελικοπτέρου η σύγχρονη αμαζόνα, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους άνδρες συναδέλφους της.
4r23r34f34 6«Από μικρή ονειρευόμουν να κάνω μια δουλειά που θα είχε δράση και αδρεναλίνη. Μου έλεγε ο πατέρας μου ιστορίες από τον Στρατό -όπως συνηθίζουν οι άνδρες- και νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που κόλλησα το… μικρόβιο» λέει η νεαρή υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, που χρειάστηκε σκληρή δουλειά και μακροχρόνια εκπαίδευση προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Υπαξιωματικών, πέρασε επιπλέον πέντε μήνες θεωρητικής εκπαίδευσης, 50 ώρες πτήσεις και 20 ακόμη ώρες σε εξομοιωτή πτήσης προκειμένου να πάρει την άδεια χειριστή του Απάτσι. «Το γυναικείο φύλο έχει κάνει αισθητή παρουσία στον Στρατό» λέει, ενώ για την ίδια δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ καριέρας και οικογένειας: «Η δουλειά μου με γεμίζει. Πιστεύω ότι θα τα πετύχω και τα δύο».

Απίστευτο! Ο Λοβέρδος ξέχασε τη δοξολογία 
4r23r34f34 12ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλαλούμ με πρωταγωνιστή τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο σημειώθηκε χθες το πρωί, καθώς, ενώ οι ιερείς τον περίμεναν στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκείνος δεν παρέστη, διότι -όπως υποστήριξε αργότερα- ουδείς τον ενημέρωσε! Ο υπουργός (κατέθεσε στεφάνι και έκανε την εμφάνισή του στο Σύνταγμα) μάλιστα διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την έλλειψη ενημέρωσής του και τη διαμόρφωση του προγράμματός του ως υπουργού! Τότε το μπάχαλο μετατράπηκε σε… πάρτι των χρηστών στα προφίλ του υπουργού Παιδείας στα social media (facebook και twitter). 

«ΕΔΕ και στον Μήτρογλου που έχασε το πέναλτι στο ντέρμπι» έγραψε ένας νεαρός στο facebook, ενώ ένας άλλος «απάντησε» στον κ. Λοβέρδο στο twitter: «Ησυχάστε, κ. υπουργέ. Η παρουσία στη δοξολογία δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση». Κάποιος πρότεινε στον υπουργό το εξής: «Λοβέρδο, εκ του αντιθέτου συνάγεται ότι πρέπει να απονείμετε έπαινο στον υπάλληλο που σας ενημέρωσε να παρευρεθείτε στην παρέλαση. Ας μην ξεχνούμε στις μέρες μας κάποιους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται άψογα και εκτελούν ευπρεπώς τα καθήκοντά τους», ενώ άλλος αναρωτήθηκε για την απουσία Λοβέρδου από τη δοξολογία αν «είχε προπόνηση ο Θρύλος»! Μια γυναίκα έγραψε: «Αύριο θα διατάξω ΕΔΕ, επειδή κανείς δεν θα μου θυμίσει να πάω στη δουλειά μου».

 
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...