Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Το δράμα της Βέφας Αλεξιάδου

Η κόρη της Αλεξία πέθανε ξαφνικά ενώ κοιμόταν, αφήνοντας πίσω δύο κοριτσάκια

Θρήνος στην οικογένεια της Βέφας Αλεξιάδου για τον αιφνίδιο θάνατο της κόρης της Αλεξίας, η οποία άφησε την τελευταία πνοή της χθες τα ξημερώματα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι «έφυγε» την ώρα που κοιμόταν, από ανακοπή καρδιάς, ύστερα μάλιστα από κρίση άσθματος (ασθένεια που την ταλαιπωρούσε από πιτσιρίκα). Ωστόσο σήμερα θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή που θα ρίξει φως στα αίτια του αναπάντεχου θανάτου της.
4rtw544w5yt 9Η είδηση συγκλόνισε το πανελλήνιο, αφού η -μόλις 41 ετών- Αλεξία υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές τηλεοπτικές μαγείρισσες.
4rtw544w5yt 2Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου 1973 και μεγαλωμένη στην Αθήνα, ζούσε μια όμορφη ζωή στο πλευρό του συζύγου της Βαγγέλη Κιτσάκη, με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο κόρες, τη 17χρονη Χαρά και τη 10χρονη Γενοβέφα.

Η μεζονέτα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, στη Νέα Ερυθραία, με τον υπέροχο κήπο στέγαζε την ευτυχία τους. Η κουζίνα στο ισόγειο ήταν το «ατελιέ» της Αλεξίας. Οι μυρωδιές από το παράθυρο στο «βασίλειό» της… ζάλιζαν τη γειτονιά.

Σε πολλά ήταν ίδια η μητέρα της. Πρώτα η οικογένεια, μετά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της. Η ίδια μπορεί να έγινε γνωστή ως η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, αλλά με τα χρόνια εξελίχτηκε, αγάπησε τη μαγειρική και τις κουζίνες όλου του κόσμου, γι’ αυτό τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Νέες, αλλά και πιο παραδοσιακές μαγείρισσες επικοινωνούσαν καθημερινά μαζί της μέσω facebook. Ευγενική, γλυκιά, καλλιεργημένη, διακριτική και ιδιαίτερα συμπαθής στους δημοσιογράφους. Μαζί με τον σύζυγό της διατηρούσαν τον εκδοτικό οίκο Alba Editions και κυκλοφορούσαν το περιοδικό μαγειρικής «realfood».
4rtw544w5yt 14Πριν από μερικές μέρες η Αλεξία επικοινώνησε με την Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη, η οποία διαπρέπει στη Νέα Υόρκη. «Μαρία, θα ήθελα να σε ενημερώσω πως έρχομαι στη Ν.Υ. στις 17 Νοεμβρίου. Θα χαιρόμουν πολύ να τα πούμε από κοντά. Στο ταξίδι θα είμαστε εγώ και η μικρή Βέφα, η κόρη μου, για τέσσερις ημέρες (17, 18, 19 και 20) Νέα Υόρκη, μετά πάμε Κονέκτικατ και Βοστόνη για το Thanksgiving».

Πριν από το ταξίδι αυτό είχε κανονίσει, στις 8 και 9 Νοεμβρίου, μαζί με τη μητέρα της να κάνει μια μαγειρική παρουσίαση στην πανέμορφη αρχόντισσα των Κυκλάδων, τη Σύρο.
4rtw544w5yt 7Το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, μία μέρα πριν από τον θάνατό της, η Αλεξία αφιέρωσε στην πολυαγαπημένη μητέρα της μέσω facebook το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο «Κάνε κουράγιο Ελλάδα», γράφοντας: «Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας, το μεγάλο αιώνιο φως της ανθρωπότητας, που μια ζωή πολεμάει και μια ζωή μαζεύει την αγάπη των “εταίρων μας”. Να είμαστε όλοι καλά, με υγεία και να γιορτάσουμε και του χρόνου».

Η 81χρονη Βέφα Αλεξιάδου, η οποία μέχρι και προχθές βρισκόταν στο εξοχικό σπίτι της στη Χαλκιδική, έμαθε τα κακά μαντάτα από το τηλέφωνο. Από δημοσιογράφους που την καλούσαν για να επιβεβαιώσουν το τραγικό γεγονός. Συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ πήρε τον δρόμο για την Αθήνα…
4rtw544w5yt 11Τραγική φιγούρα και η μεγαλύτερη αδελφή της Αλεξίας, Αντζυ. Μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Δόδορο έσπευσαν από νωρίς κοντά στις ανιψιές τους.

Η Αλεξία τελείωσε Οικονομικά στην Αγγλία. Πήρε δύο πτυχία ΒΑ στα Οικονομικά και MBA σε Import and Export Management από το City University Business School του Λονδίνου, ενώ κατείχε master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική τηλεοπτικά (συνεργάστηκε με ψυχαγωγικές εκπομπές) και παράλληλα με τη συγγραφή και την έκδοση βιβλίων, τα οποία απέσπασαν δεκάδες βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό International Cookbook Awards και τη Διεθνή Εκθεση στο Perigueux της Γαλλίας.
4rtw544w5yt 8Ηταν μέλος του International Association of Culinary Professionals. Τον περασμένο Απρίλιο είχε θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό «Αθήνα, το σπίτι μας» του Βασίλη Καπερνάρου.

Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες

Φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες από την τηλεόραση, σοκαρισμένοι από την είδηση θανάτου της Αλεξίας Αλεξιάδου, έσπευσαν να στείλουν τα διαδικτυακά συλλυπητήριά τους. «Κυρία Βέφα, το μόνο που μπορώ να πω, να βρείτε το κουράγιο να έλθετε να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία της Αλεξίας. Πιστεύω ότι θα μας βλέπει και θα μας χαμογελάει» έγραψε η Μαρία Λόη, ενώ η Τιτίκα Στασινοπούλου σημείωσε: «Καλό ταξίδι, Αλεξία. Κουράγιο στην οικογένειά σου και στην απαρηγόρητη μητέρα σου, που τόσο σε καμάρωνε. Χαιρέτα τους φίλους που έφυγαν νωρίτερα».

Η Νανά Καραγιάννη, σε ανάρτησή της, αναφέρεται στη βοήθεια που της είχε προσφέρει η 41χρονη. «Δεν ξεχνώ τη συμπαράστασή της όταν νοσηλεύτηκα στο Ιατρικό, τις ωραίες μας κουβέντες, τις νοστιμιές της. Λυπάμαι τόσο πολύ και, κυρίως, γιατί ήταν καταπληκτική μαμά» έγραψε, ενώ ο Βασίλης Καπερνάρος σημείωσε: «Αντίο στη φίλη, μάνα, αγωνίστρια Αλεξία. Συναντήθηκαν οι δρόμοι μας στον αγώνα για την Αθήνα. Κουράγιο στην όμορφη και αξιοπρεπή οικογένειά της».

Δήμητρα Δάρδα 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...