Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Τώρα θυμηθήκατε την κόρη μου;»

Συντετριμμένη στην κηδεία η Βέφα Αλεξιάδου που εξαπέλυσε βολές κατά τηλεαστέρων φωνάζοντας ότι όλοι ξέχασαν την κόρη της – Μόνο απλές νοικοκυρές στην κηδεία της Αλεξίας Αλεξιάδου

Ο θρήνος έδωσε τη θέση του στην πικρία. Συντετριμμένη αλλά και φανερά εκνευρισμένη ήταν η Βέφα Αλεξιάδου στην κηδεία της κόρης της Αλεξίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας. Με το παράπονο ότι κανείς από τα κανάλια δεν στήριξε το παιδί της όσο ήταν εν ζωή, αλλά έστειλαν αμέσως κάμερες και δημοσιογράφους μόλις έμαθαν για τον θάνατό της, η απελπισμένη μάνα εξαπέλυσε βολές κατά γνωστών παρουσιαστριών αλλά και του λαμπερού κόσμου της τηλεόρασης.
4rq23rq3434t 2Ακόμη και την ύστατη στιγμή, λίγο πριν από το τελευταίο αντίο, η Βέφα Αλεξιάδου βρήκε το κουράγιο να υπερασπιστεί το κοριτσάκι της, βγάζοντας πόνο αλλά και οργή.
4rq23rq3434t 3Αλλωστε, δεν ήταν τυχαίο που στην κηδεία της Αλεξίας, η οποία έγινε χθες το μεσημέρι στο δημοτικό κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας, εμφανίστηκαν λιγοστοί συγγενείς, φίλοι, γείτονες, αλλά και απλές νοικοκυρές που παρακολουθούσαν εδώ και πολλά χρόνια τη δουλειά της. Οχι όμως πάνω από 100 άτομα στο σύνολο.
4rq23rq3434t 6 0Κανένας επώνυμος, καμία κυρία της τηλεόρασης, κανένας τηλεοπτικός παραγωγός δεν έδωσε το «παρών» για να σφίξει το χέρι της Βέφας Αλεξιάδου, για να της πει μια κουβέντα παρηγοριάς. Το είχε παράπονο άλλωστε ότι τόσοι τηλεαστέρες με τους οποίους συνεργάστηκε δεν άνοιξαν ποτέ την πόρτα τους στην Αλεξία, η οποία είχε αποσπάσει τόσες διεθνείς κριτικές για τα βιβλία μαγειρικής της.

«Τώρα τη θυμηθήκατε όλοι σας; Πού ήσασταν πιο πριν;» ξέσπασε προς τους δημοσιογράφους και τους οπερατέρ η χαροκαμένη μάνα. «Σας παρακαλώ αφήστε μας στον πόνο μας. Σας ευχαριστούμε» είπε ο γαμπρός της Βαγγέλης Κιτσάκης και την τράβηξε κοντά του.

Οι απουσίες

Οι κόρες της Αλεξίας, η 17χρονη Χαρά και η 10χρονη Γενοβέφα, δεν εμφανίστηκαν στην κηδεία. Ούτε και η αδελφή της Αντζυ, η οποία έμεινε με τις ανιψιές της στο σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο. Ηταν εκεί όμως ο σύζυγός της, ο μουσικός Γιάννης Ντόντορος, όπως και η θεία της Πόπη Μίχου.

Η Βέφα Αλεξιάδου δεν έφυγε λεπτό δίπλα από το φέρετρο από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι και κατόπιν για την Εξόδιο Ακολουθία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Ορθια δίπλα στο κοριτσάκι της δεχόταν τα συλληπτήρια αγέρωχη και θλιμμένη. Κυρία.

Την ίδια ώρα ο καταβεβλημένος γαμπρός της, με βουβό και ανείπωτο πόνο στα μάτια του, έμοιαζε σαν να μην μπορεί να πιστέψει το δράμα του.
4rq23rq3434t 8Συγκλονισμένος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, που του ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όπως και ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης.
4rq23rq3434t 7Λίγο πριν από την ταφή, την ώρα του τελευταίου αποχαιρετισμού, η Βέφα Αλεξιάδου δεν βάσταξε άλλο. «Κοριτσάκι μου, αγωνίστηκες. Αγωνίστηκες όσο μπορούσες. Αντίο, Αλεξία μου». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της.

Η οικογένεια Κιτσάκη το βράδυ της Τετάρτης επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού και το ενημέρωσε πως, αντί στεφάνων, θα γίνουν δωρεές προς τον σύλλογο. Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που απέστειλαν και στεφάνια με συλλυπητήριες ευχές, όπως το Κολλέγιο Ψυχικού.

«Καλό ταξίδι, γλυκιά μου, θα σε θυμόμαστε για πάντα»
4rq23rq3434t 4
Ράγισε καρδιές η ανάρτηση που έκανε ο σύζυγος της Αλεξίας Αλεξιάδου, Βαγγέλης Κιτσάκης, λίγες ώρες πριν από το στερνό αντίο. «Εγώ και η οικογένειά μας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμπαράστασή σας στην τρομερή αυτή συμφορά που μας βρήκε. Ομως, εμείς την Αλεξία πάντα θα την έχουμε κοντά μας, γιατί ήταν το πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου. Τώρα θα μας προστατεύει από ψηλά εκεί, στις γειτονιές των αγγέλων. Καλό ταξίδι, γλυκιά μου γυναίκα, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Και τα παιδιά σου θα τα βλέπεις να έχουν συνέχεια πρόοδο και να σου στέλνουν μόνο χαρές».

Κάτι ανάλογο έκανε και η αδερφή της Αλεξίας, η Αντζυ, η οποία βλέποντας τα σπαραξικάρδια μηνύματα των διαδικτυακών φίλων της αδικοχαμένης γυναίκας, ανάρτησε -εκ μέρους της οικογένειας- το εξής μήνυμα: «Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράστασή σας. Η Αλεξία μας, η μαμά μας, το στήριγμά μας, δεν “έφυγε”, είναι εδώ κοντά μας. Μωρό μου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ». Το υπέγραψε, δε, με το όνομα του συζύγου της αδερφής της, Βαγγέλη, αλλά και των παιδιών τους, της 17χρονης Χαράς και της 10χρονης Βέφας, ενώ δεν άφησε έξω το αγαπημένο σκυλάκι τους, τον Γκάτσμπι.
4rq23rq3434t 5«Δεν ξέρω τι μπορεί κανείς να εκφράσει μέσα από την τηλεόραση τέτοιες στιγμές… Τι να πω σε μια μάνα που χάνει το παιδί της; Το κουράγιο είναι λίγο! Το ότι τη νιώθω και είμαι κοντά της πάλι είναι λίγο» είπε συγκινημένη η Ελένη Μενεγάκη στον «αέρα» της εκπομπής της. Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσα από το «Happy day» τόνισε πως δεν πίστευε στ’ αυτιά της όταν έμαθε για τον θάνατο της μαγείρισσας. «Κυρία Βέφα μου, ο Θεός να σας δίνει δύναμη, γιατί αυτό που σας συνέβη είναι από τα χειρότερα που μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος» είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στέλνοντας τα συλλυπητήριά της μαζί με τη Λίτσα Πατέρα.

Δήμητρα Δάρδα
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...