Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Στα «άδυτα» του pontos-news.gr

Η «Εspresso» βρέθηκε εκεί όπου «χτυπάει» η ιντερνετική καρδιά τού προσφυγικού Ελληνισμού

Τη δική του διαδικτυακή «στέγη» έχει αποκτήσει εδώ και λίγες ημέρες ο προσφυγικός ελληνισμός της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Θράκης και της διασποράς. Χάρη στις προσπάθειες και το μεράκι μιας ομάδας Ποντίων γεννήθηκε ένα πρωτοποριακό ενημερωτικό μέσο, με σκοπό να γίνει η «φωνή» όλων των Ποντίων και να συμβάλει στη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού.
42q353qw4t 3Ο λόγος για το portal www.pontos-news.gr που με ποικίλες δράσεις και εφαρμογές επιχειρεί να μιλήσει στις καρδιές των ανθρώπων, να τους βοηθήσει να βρουν τις ρίζες τους και να μοιραστούν τις μνήμες τους. Το «σπίτι» των Ποντίων βρίσκεται στο Θησείο, σε ένα νεοκλασικό κτίσμα, μια ανάσα από την πλατεία Ασωμάτων. Την ερχόμενη Δευτέρα (στις 20.00) στην αίθουσα του θεάτρου Παλλάς θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου portal. Στη εκδήλωση θα προβληθούν τα περιεχόμενά του και βίντεο με τους ανταποκριτές του pontos-news.gr από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ θα αναλυθεί η κατάσταση ενημέρωσης του ελληνισμού της προσφυγιάς από το 1922 μέχρι σήμερα. Θα ακολουθήσει δεξίωση με πολίτικες, ποντιακές και μικρασιατικές γεύσεις.
42q353qw4t 4«Το pontos-news θέλει να υπηρετήσει πάνω απ’ όλα μία ιδέα: την ανάδειξη των θεμάτων της περιοχής του Πόντου. Υπάρχουν ακόμα κομμάτια στην ελληνική κοινωνία που είναι προσηλωμένα στην παράδοση με έναν ωραίο τρόπο και μπορούν να το πάνε “λίγο παρακάτω”, στο 2014» λέει η δημοσιογράφος Πόπη Παπαδημητρίου, μέλος της συντακτικής ομάδας του portal.
42q353qw4t 5Μία από τις πιο πρωτοποριακές εφαρμογές του site είναι αυτή με τίτλο «Βρες το χωριό σου»! Εκεί ο επισκέπτης γράφει το χωριό του στα ελληνικά και μπορεί να αντλήσει στοιχεία από ένα… κατεβατό πληροφοριών για την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών και των παππούδων του. Δεν θα μπορούσαν επίσης να λείπουν οι παραδοσιακές συνταγές και η μουσική (ξεχωριστές ενότητες στο portal), ενώ οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ότι τους επόμενους μήνες θα κάνει ντεμπούτο στον διαδικτυακό «αέρα» και η αγγλόφωνη έκδοση. Στα σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία web TV και ιντερνετικού ραδιοφώνου.

42q353qw4t 1Ο βασικός κορμός του portal αποτελείται από τρεις ενότητες. Στην πρώτη φιλοξενούνται όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους Ποντίους (συνεντεύξεις ομογενών, φεστιβάλ, δράσεις συλλόγων κ.ά.), στη δεύτερη οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν για θέματα επικαιρότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και στην τρίτη υπάρχουν ιστορικά στοιχεία, χάρτες, ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τη γενοκτονία των Ποντίων (και όχι μόνο). Τη ρωσόφωνη εκδοχή του portal «τρέχει» ο δημοσιογράφος – ιστορικός Βασίλης Τσενκελίδης, ο οποίος γραφεί τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ στα ρωσικά.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...