Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο… σερίφης που λέει «stop» στους διαρρήκτες

Ο Λευτέρης Ραφτόπουλος έφτιαξε το επαναστατικό εξάρτημα κλειδαριάς με την ονομασία sheriff care key

Εναν… σερίφη στις πόρτες μας φέρνει Ελληνας εφευρέτης, που έφτιαξε, έπειτα από μελέτη και πολλές δοκιμές, το πρώτο επαναστατικό εξάρτημα κλειδαριάς, το οποίο κρατά μακριά τους διαρρήκτες και τους ληστές!

Το όνομα της εφεύρεσης είναι sheriff care key και εμπνευστής ο Λευτέρης Ραφτόπουλος, ο οποίος καταχώρισε την ιδέα του ως 100% ελληνική πνευματική ιδιοκτησία και κατασκευή.

Η πρωτοτυπία

Εννοείται ότι κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπως υποστηρίζει στην «Espresso» ο ίδιος, που παρουσίασε τη δημιουργία του για πρώτη φορά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου εξαρτήματος στην κεντρική είσοδο οι κακοποιοί μένουν… εκτός, αφού δεν μπορούν με τίποτε να τρυπώσουν (από την πόρτα τουλάχιστον) στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αρκεί να σκεφτούμε πως όσο εξελίσσονται οι πόρτες ασφαλείας, με κλειδιά που διαθέτουν κωδικούς και εξαρτήματα που υπόσχονται απόλυτη προστασία, άλλο τόσο εκπαιδεύονται και οι διαρρήκτες που βρίσκουν τελικά τον τρόπο και ξεπερνούν οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσουν» αναφέρει ο κ. Ραφτόπουλος, ο οποίος προσπαθούσε πάνω από έξι μήνες να τελειοποιήσει την ιδέα του.
42q2tw54tg 3«Επί χρόνια έψαχνα να βρω τον τρόπο με τον οποίο θα απαγόρευα στον οποιοδήποτε να παραβιάσει την οικία μου και ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι μέσα σ’ αυτή μαζί με την οικογένειά μου. Αν ρίξουμε μια ματιά στα ποσοστά των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά από κακοποιούς που με το έτσι θέλω εισβάλλουν στα σπίτια τους και είναι έτοιμοι για όλα, πραγματικά θα απογοητευτούμε και θα τρομάξουμε. Ετσι πήρα την απόφαση και έπειτα από πολλές δοκιμές τα κατάφερα, αφού το κλειδί με το sheriff care key όχι μόνο δεν γυρίζει, αλλά δεν μετακινείται με τίποτα από τη θέση του».
42q2tw54tg 1Οπως εξηγεί ο κ. Ραφτόπουλος, το εξάρτημα τοποθετείται πολύ εύκολα στο εσωτερικό μέρος της πόρτας και πολύ κοντά στην κλειδαριά: «Με τη χρήση του εξασφαλίζουμε το απόλυτο μπλοκάρισμα του κλειδιού μέσα στην κλειδαρότρυπα, αποτρέποντας οποιαδήποτε ενέργεια ξεκλειδώματος από έξω με αντικλείδι. Το εξάρτημα είναι κατάλληλο για όλες τις κλειδαριές ασφαλείας και τις απλές, ενώ μπαίνει και στις πόρτες των δωματίων, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια».

Τα φλας ακόμη και στη… ΔΕΘ

Η κατασκευή του εξαρτήματος είναι από ανοξείδωτο υλικό, ενώ μπορεί να βγει και σε χρωματισμό οποιασδήποτε επιλογής, ώστε να ταιριάζει με την πόρτα!

«Εκτός από τη λειτουργία του, που είναι απλή, αφού από τη στιγμή που το έχουμε τοποθετήσει στην πόρτα το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσουμε το δεύτερο εξάρτημα ανάμεσα στις τρύπες που υπάρχουν ώστε να μπλοκάρει καλύτερα το κλειδί, το sheriff care key βγαίνει και σε όποιο χρώμα θέλει ο καθένας» λέει ο κ. Ραφτόπουλος, που φωτογραφίζεται σαν σερίφης μαζί με το εξάρτημα που κατασκεύασε!

«Δεν είναι τυχαίο ότι φοράω τη στολή του σερίφη, την οποία έφτιαξα μόνος μου αγοράζοντας όλα τα απαραίτητα από το Μοναστηράκι, καθώς η εφεύρεση έχει το όνομα sheriff κι αυτό γιατί για εμένα λειτουργεί σαν αστυνομικός της πόρτας» λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Βρέθηκα και στη ΔΕΘ, προκειμένου να παρουσιάσω την εφεύρεση που ενθουσίασε το κοινό, αφού όλοι πείστηκαν για τις δυνατότητές της. Τους απέδειξα πως όχι μόνο το κλειδί που παραμένει πάνω στην πόρτα δεν βγαίνει με τίποτα, αλλά και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ανοίξει».

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...