Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Κανένας πεινασμένος στη μητρόπολή μας»

Η υπόσχεση του νέου δεσπότη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ κατά τη διάρκεια της ενθρόνισής του

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας ανέλαβε το Σάββατο τα καθήκοντά του ο νέος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δίνει πρώτη φορά το «παρών» σε τελετή ενθρόνισης νέου μητροπολίτη, υπουργούς, βουλευτές, ιερείς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των δικαστικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας να τον υποδέχονται με θερμά λόγια, αλλά και πλήθος πιστών να τον χειροκροτούν και να τον επευφημούν, τον καλωσόρισε στον ναό ο προκάτοχός του, τοποτηρητής της μητρόπολης Κωνσταντίνος, ενώ στην εξέδρα περίμεναν ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι Πατριαρχείων και Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, αλλά και ο δήμαρχος της περιοχής Ηρακλής Γκότσης.

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συνόδευε η σύζυγός του Γεωργία, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης και Αννα Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και οι Ευάγγελος Αντώναρος, Γιώργος Κουμουτσάκος και Αννα Διαμαντοπούλου.

«Δεν θέλω να προβώ σε προγραμματικές δηλώσεις και ρηχές υποσχέσεις. Αλλά να κάνω μια αληθινή κατάθεση ψυχής ενός ανθρώπου που αναλαμβάνει τη σταυρική αποστολή να μεταφέρει τον λόγο του Θεού στις καρδιές σας και να δώσει αγάπη σε αυτή την πονεμένη από την προσφυγιά και τη φτώχεια περιοχή. Ολοι μαζί πρέπει να υιοθετήσουμε τον λόγο “κανένας πεινασμένος στη μητρόπολή μας”. Ηρθα για να μείνω κοντά σας. Να σας αγαπήσω και να με αγαπήσετε. Να σας διακονήσω και να σας προσφέρω απλόχερα την ευλογία του Θεού» είπε ο μητροπολίτης Γαβριήλ. Εμφανώς συγκινημένος ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του (πρώην συνεργάτη του στην Αρχιεπισκοπή) μητροπολίτη Γαβριήλ.

Στην πρώτη ομιλία του προς τους πιστούς της Νέας Ιωνίας και της Νέας Φιλαδέλφειας, ο μητροπολίτης Γαβριήλ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ΑΕΚ, τονίζοντας ότι ο αθλητισμός φέρνει τους νέους πιο κοντά στην Εκκλησία. «Σε αυτή την περιοχή είναι χαραγμένη η προσφυγιά, η φτώχεια, τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα του Νεοέλληνα. Εδώ τραγούδησε ο Καζαντζίδης. Εδώ είναι η έδρα της ΑΕΚ, κάτι που μας δίνει κίνητρο να ερχόμαστε πιο κοντά στους νέους ανθρώπους. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτά» ανέφερε ο νέος μητροπολίτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...