Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ντου στο σπίτι της κόκας

Ο Μεξικανός «βαρόνος», ο Καλαματιανός dealer και ο Κολομβιανός τελικός παραλήπτης του φορτίου

Δεν θα φτάσει ποτέ στην «υψηλή» κοινωνία το μεγάλο φορτίο καθαρής κοκαΐνης που έστειλε στην Ελλάδα με «βιτρίνα» ποσότητα από μπανάνες το πιο σκληρό καρτέλ της αμερικανικής ηπείρου! Πάνω από 230 κιλά καθαρή κοκαΐνη που είχαν αρχική τιμή 8.000.000 ευρώ έπεσαν στα χέρια των διωκτικών Αρχών, που έκαναν «ντου» σε πολυτελές διαμέρισμα στη Βούλα και συνέλαβαν τον Μεξικανό «βαρόνο» που τα πούλησε, τον Ελληνα dealer και τον Κολομβιανό τελικό παραλήπτη.

Το πολυεθνικό κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης έκανε «δουλειές» με τον Μεξικανό «πατρόν», ο οποίος θεωρείται το νούμερο 2 του καρτέλ της Τιχουάνα, που αποτελείται από ολόκληρη την οικογένειά του με αρχηγό τον αδελφό του. Ο «βαρόνος» της κόκας έφτασε στην Ελλάδα πριν από μερικές μέρες παριστάνοντας τον… τουρίστα! Στην πραγματικότητα, ο απώτερος σκοπός του ήταν να επιβλέψει την παράδοση του φορτίου και κυρίως να εισπράξει το ποσό των 8.000.000 ευρώ για την κόκα που φέρεται ότι πούλησε στον Καλαματιανό dealer και τον Κολομβιανό συνεργάτη του, ο οποίος λειτουργούσε ως αντιπρόσωπος του καρτέλ στην Ελλάδα.

Ομως, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τους Αμερικανούς πράκτορες της DEA και τα στελέχη του τμήματος Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ έβαλαν τέλος στα σχέδιά τους. Εδώ και έναν χρόνο οι Αμερικανοί είχαν γίνει «σκιά» των κεφαλών του μεξικανικού καρτέλ παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις τους, ενώ οι Ελληνες αστυνομικοί κατέγραφαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έκαναν με τα μέλη του στην Τιχουάνα ο Ελληνας από την Καλαμάτα και ο Κολομβιανός συνεργός του προκειμένου να κανονίσουν την αγορά και -κυρίως- τη μεταφορά της κοκαΐνης στη χώρα μας. Η μεταφορά έγινε με το πρόσχημα της εισαγωγής φορτίου μπανάνας από τον Παναμά. Μέσα στο κοντέινερ με τα φρούτα το μεξικανικό καρτέλ τοποθέτησε δύο μεγάλες βαλίτσες που περιείχαν τα 230 κιλά καθαρή κοκαΐνη. Το κοντέινερ έφτασε στην Ελλάδα πριν από περίπου έναν μήνα και εκτελωνίστηκε κανονικά μέσω εταιρίας-βιτρίνα.

Σε «καλές» πιάτσες της χώρας 

Ο Καλαματιανός φέρεται ως ο άνθρωπος που υποδέχτηκε το φορτίο και θα κανόνιζε τη διακίνησή του στις «καλές» πιάτσες της Αθήνας και των υπόλοιπων μεγάλων πόλεων της χώρας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένα μέρος του οι παραλήπτες του θα το πωλούσαν στη μαφία του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και θα εισέπρατταν 500.000 ευρώ μόνο για 50 κιλά καθαρής κόκας! Oταν πλέον το φορτίο με την κόκα είχε παραληφθεί από τους αγοραστές του, ο Μεξικανός πήρε την εντολή από τον αδελφό του και φερόμενο ως αρχηγό του καρτέλ να έλθει στην Ελλάδα προκειμένου να κανονίσει την την είσπραξη των 8.000.000 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερο κέρδος θα είχαν ο Κολομβιανός και ο Καλαματιανός συνεργός του που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, θα διπλασίαζαν με νοθευτικές ουσίες την αρχική ποσότητα κοκαΐνης και θα έβγαζαν κάτι λιγότερο από 20.000.000 ευρώ από τη λιανική πώλησή της!

Η προ διετίας δολοφονία Ελληνοκαναδού στα νότια προάστια με άρωμα καρτέλ

Η ανακάλυψη του φορτίου κοκαΐνης στο διαμέρισμα της Βούλας ανοίγει παράλληλα τον φάκελο της στυγερής δολοφονίας ενός ομογενούς, που είχε διαπραχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια στα νότια προάστια. Από τότε υπήρχαν υποψίες ότι επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του μεξικάνικου καρτέλ της κόκας.

Ο 30χρονος Ελληνοκαναδός, που διέμενε μόνιμα στον Καναδά, είχε βρεθεί νεκρός και ιδιαίτερα κακοποιημένος σε ερημική περιοχή των νοτίων προαστίων. Οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για τη μαφία της κοκαΐνης, καθώς το θύμα φέρεται ότι είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το σκληρό καρτέλ της Τιχουάνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε από τότε διαφανεί και η σχέση του συγκεκριμένου καρτέλ με τη Μέση Ανατολή, που επιβεβαιώθηκε τώρα, καθώς ένα μέρος του φορτίου των 230 κιλών καθαρής κόκας που ανακαλύφθηκε χθες θα κατέληγε στο Ισραήλ για να διακινηθεί στην τοπική αγορά.

Ως κεντρικό πρόσωπο στη δολοφονία του ομογενούς φέρεται ένας Παλαιστίνιος που είχε μεταναστεύσει με την οικογένειά του στον Καναδά και διατηρούσε στενές σχέσεις με το μεξικάνικο καρτέλ. Μάλιστα είχε φύγει αιφνιδιαστικά από τον Καναδά, καθώς πληροφορήθηκε ότι οι εκεί αστυνομικές Αρχές τον καταζητούσαν ως ύποπτο για «συμβόλαια θανάτου» που είχαν να κάνουν με το ξεκαθάρισμα στους κόλπους της μεξικάνικης μαφίας. Ο επόμενος σταθμός του ήταν η Ελλάδα, όπου ήδη είχε φτάσει ο Ελληνοκαναδός συνεργάτης του.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...