Καταλήψεις με «enter» στο facebook

Λουκέτο σε περισσότερα από 500 σχολεία έβαλαν οι μαθητές, που συντονίζονται και ενημερώνονται με ηλεκτρονικά μηνύματα

Μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το facebook συντονίζουν πλέον οι μαθητές τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νέο σύστημα εξετάσεων στο Λύκειο και στην Τράπεζα Θεμάτων, που έχουν παρασύρει σε «πυρετό» καταλήψεων τα σχολεία όλης της χώρας, με αποτέλεσμα περισσότερα από 500 να έχουν βάλει «λουκέτο» τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, το γκρουπ στο facebook που φέρει τον τίτλο «Πανελλήνια Κατάληψη, Οχι στο Νέο Σύστημα» αριθμεί ήδη περισσότερα από 46.000 μέλη! Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το σύστημα που εισάγει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης.

Μέσω του facebook, μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας ενημερώνουν για την πορεία των καταλήψεων στα σχολεία τους, ανταλλάσσουν σχόλια και κείμενα με τα οποία εξηγούν τις θέσεις τους, ενώ αναρτούν λίστα με όλα τα υπό κατάληψη σχολεία. Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει και blog με τίτλο «Πανελλήνια Κατάληψη 2014-2015». «500 σχολεία υπό κατάληψη! Πήραν το μήνυμά μας, οπότε κατάληψη και αύριο και μέχρι εκεί. Κρατήστε ημέρες, καθώς θα κάνουμε και άλλες παρόμοιες κινητοποιήσεις σαν αυτές. Σκοπός μας ήταν να βγούμε στα ΜΜΕ και βασικά βγήκαμε σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει μία από τις αναρτήσεις, ενώ μια μαθήτρια προτείνει:

«Ας οργανωθεί μια πορεία έξω από τη Βουλή! Μέσω των καταλήψεων δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας! Πάω στοίχημα ότι δεν έχουν καταλάβει καν ότι έχουν κλείσει τα περισσότερα σχολεία λόγω του νέου συστήματος! Πάνε πίσω το μέλλον μας και δεν μπορούν να το καταλάβουν; Σε λίγα χρόνια θα είμαστε από τις πιο υποανάπτυκτες χώρες. Ο λυκειάρχης μάς πρότεινε να στείλουμε επιστολή. Ομως θα φτάσει ποτέ στα χέρια του υπευθύνου; Οχι!». Πάντως, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος δήλωσε πως όσα σχολεία μείνουν υπό κατάληψη περισσότερες από τρεις ημέρες, θα αναπληρώσουν τα μαθήματα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα ή και σε άλλες ημέρες. Σημειώνεται ότι σήμερα όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά λόγω εκλογών για τα συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ