Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Η ροζ μεζονέτα με τις «κούκλες»

Μπλόκο στις πρώτες «κούκλες» θανάτου που έφερε στην Ελλάδα ο Μεξικανός βαρόνος

Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής έλαβαν οι τρεις συλληφθέντες του καρτέλ που σκόπευε να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό σταθμό για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στη δυτική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και θα πλημμύριζε με τουλάχιστον 230 κιλά καθαρή κοκαΐνη τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας!
42q3rq34rtf 1Σε βάρος του 25χρονου Μεξικανού βαρόνου, του 62χρονου Ελληνα dealer και του 69χρονου Κολομβιανού συνεργού του ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις που επισύρουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής. Οπως δήλωσε ο συνήγορός τους Σάκης Κεχαγιόγλου, οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες και δεν απολογήθηκαν στην Ασφάλεια.

«Επιτυχία της Δίωξης»

«Η κατάσχεση της ποσότητας αποτελεί αδιαμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο επιμερισμός, όμως, των ευθυνών σε καθέναν από τους εμπλεκομένους και συλληφθέντες αποτελεί έργο της ανάκρισης. Είναι πολύ πρόωρο το στάδιο, η υπόθεση έχει πολλές πτυχές, και ελληνικές και διεθνείς, οπότε το να καταλήγουμε σε πρόωρα συμπεράσματα είναι πολύ επικίνδυνο και για την ίδια τη Δικαιοσύνη και για τις διωκτικές Αρχές» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Μια εταιρία μεταφοράς φρούτων, την οποία είχε συστήσει τον περασμένο Μάρτιο στην Ελλάδα ο ίδιος ο αρχηγός του καρτέλ της οικογένειας Γκονζάλες από την Τιχουάνα, ο οποίος αναζητείται, ήταν η «βιτρίνα» για τη διεθνή διακίνηση κοκαΐνης μέσω Ελλάδας μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες και ανανάδες. 
42q3rq34rtf 5Ταυτόχρονα, μαζί με τον 25χρονο Μεξικανό (συλληφθέντα) αδελφό του είχε νοικιάσει τη ροζ βίλα στο Πανόραμα της Βούλας, όπου βρέθηκαν συνολικά 233 κιλά κόκα. Η παρτίδα αυτή ήταν η παρθενική μεταφορά στην Ελλάδα! Ο επικεφαλής του καρτέλ ευελπιστούσε πως θα έβρισκε ανοιχτή αγορά, γι’ αυτό εγκατέστησε στην Αθήνα τον ίδιο τον αδελφό του, Ρικάρντο Γκονζάλες.
42q3rq34rtf 4Ο Κολομβιανός με διαβατήριο Καναδά και ο Καλαματιανός, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στη Μεσσηνία, ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο Μεξικανό. Αρχικά με κινητά τα οποία ήταν αδύνατον να παρακολουθήσουν οι Αρχές και στα μηνύματα που αντάλλαξαν ανέφεραν ως «κούκλες» τα τούβλα της κοκαϊνης! Στη συνέχεια έφτασε στην Αθήνα και συναντήθηκαν σε γνωστή καφετέρια του Αλίμου, όπου διαπραγματεύτηκαν την αγορά 150 κιλών καθαρής κοκαΐνης, την οποία θα διακινούσαν σε Αθήνα και Πελοπόννησο.

Κανείς τους δεν γνώριζε γνώριζε πως τις κινήσεις τους κατέγραφαν οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Το πρώτο ραντεβού δεν καρποφόρησε και οι δύο μπατζανάκηδες έφυγαν για τη Μεσσηνία, απ’ όπου επέστρεψαν δύο ημέρες μετά για νέο ραντεβού με τον Μεξικανό, κλείνοντας δωμάτια σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής. Στην ίδια καφετέρια έκλεισε τελικά η αγορά 150 κιλών κοκαΐνης, αντί 10.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο Καλαματιανός dealer και ο συνεργάτης του θα νόθευαν την καθαρή κόκα και θα κέρδιζαν από την πώλησή της κάτι λιγότερο από 20.000.000 ευρώ!

Ομως, μόλις ο βαρόνος έφυγε από την καφετέρια και κατευθύνθηκε στη βίλα της Βούλας προκειμένου να πάρει τα ναρκωτικά που θα παρέδιδε στους αγοραστές, συνελήφθη. Σε ταυτόχρονη επιχείρηση συνελήφθησαν στην καφετέρια οι δύο αγοραστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρικάρντο Γκονζάλες «έραψε» αμέσως το στόμα του και δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς, παρά μόνο ζήτησε δικηγόρο.

Πρόσωπο-κλειδί ο μυστηριώδης Λιβανέζος

Το φορτίο με τα 233 κιλά κοκαΐνης που έφερε στην Ελλάδα ο 25χρονος Μεξικανός Ρικάρντο Γκονζάλες θα ακολουθούσε δύο διαφορετικές διαδρομές. Η πρώτη με τα 150 κιλά είχε προορισμό την εγχώρια «αγορά» μέσω του Καλαματιανού και του Κολομβιανού συνεργού του, ενώ η δεύτερη θα κατέληγε στη Μέση Ανατολή μέσω ενός μυστηριώδους Λιβανέζου υπηκόου, ο οποίος φέρεται ότι ανήκει στον στενό πυρήνα του μεξικανικού καρτέλ.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, ο άνθρωπος αυτός θα παραλάμβανε περίπου 70 κιλά από το φορτίο της κόκας με σκοπό να τα διακινήσει στο Ισραήλ και στις γύρω χώρες. Ο 36χρονος Λιβανέζος έχει προκαλέσει από καιρό το ενδιαφέρον της DEA, καθώς έχει ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και έχει αμερικανικό διαβατήριο. Μάλιστα τον χαρακτηρίζουν «μεγάλο παίκτη», που ωστόσο καταφέρνει να ξεγλιστρά σαν χέλι μέσα από τα χέρια τους.

Οι Αμερικανοί πράκτορες είχαν διαπιστώσει ότι ο Λιβανέζος είναι ο άνθρωπος που ελέγχει τις ομάδες του καρτέλ της Τιχουάνα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει όλο το «πακέτο» για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος από τις πωλήσεις της κόκας. Ταυτόχρονα διατηρεί στενές επαφές και με τους Κολομβιανούς βαρόνους του «λευκού θανάτου» στη Λατινική Αμερική, με τους οποίους επίσης συνεργάζεται στη διεθνή διακίνηση κοκαΐνης.

Θ. Π. Πάνου, Μαρία Μεϊμάρη
Φωτό: Χρήστος Ζήνος 

42q3rq34rtf 2
Το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε το φορτίο και οι αμερικανικοί κοριοί (πάνω στο κοντέινερ)

ΕΝΑΣ τεράστιος μηχανισμός με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά και δορυφορικά μέσα στήθηκε σε συνεργασία με τους Αμερικανούς πράκτορες της DEA προκειμένου να εξαρθρωθεί εν τη γενέσει του το παρακλάδι του καρτέλ της Τιχουάνα προτού απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες

Μάλιστα, οι πληροφορίες που έφταναν στους αστυνομικούς της Δίωξης, στο ΣΔΟΕ και το Λιμενικό προήλθαν από ένα «βαθύ λαρύγγι», το οποίο οι Αμερικανοί είχαν καταφέρει εδώ κι έναν χρόνο να «φυτέψουν» στην καρδιά του μεξικανικού καρτέλ!

Ο μυστικός πράκτορας της DEA ενημέρωσε για τις κινήσεις του Μεξικανού αρχηγού και του 25χρονου αδελφού του στην Ελλάδα, καθώς και για την επικείμενη αναχώρηση του κοντέινερ με τους ανανάδες και τις μπανάνες από τον Παναμά, το οποίο είχε τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Οι Αμερικανοί κατάφεραν να παγιδεύσουν το κοντέινερ με έναν υπερσύγχρονο κοριό τον οποίο παρακολουθούσαν διαρκώς μέσω δορυφόρου κι έτσι ανά πάσα στιγμή γνώριζαν την πορεία του φορτίου με την κοκαΐνη! Οταν το κοντέινερ ξεφορτώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όλες οι ελληνικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν.

Ο χώρος όπου φυλασσόταν αποκλείστηκε διακριτικά και οι αστυνομικοί μετέφεραν στο ντόκο μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, χάρη στα οποία «ακτινογραφήθηκε» το κοντέινερ απ’ άκρη σ’ άκρη.

Μόλις οι άνδρες της Δίωξης και του ΣΔΟΕ εντόπισαν τις πέντε μεγάλες βαλίτσες και τον ταξιδιωτικό σάκο που ήταν κρυμμένα μέσα στο μεταλλικό κιβώτιο και περιείχαν τα 233 κιλά καθαρή κόκα, βεβαιώθηκαν ότι η μεταφορά του παράνομου φορτίου είχε ολοκληρωθεί. Ετσι, δόθηκε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση για τη σύλληψη του νούμερο 2 του μεξικανικού καρτέλ και των «πελατών» του στην Ελλάδα.

Θ.Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...