Η ροζ μεζονέτα με τις «κούκλες»

Μπλόκο στις πρώτες «κούκλες» θανάτου που έφερε στην Ελλάδα ο Μεξικανός βαρόνος

Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής έλαβαν οι τρεις συλληφθέντες του καρτέλ που σκόπευε να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό σταθμό για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στη δυτική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και θα πλημμύριζε με τουλάχιστον 230 κιλά καθαρή κοκαΐνη τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας!
Σε βάρος του 25χρονου Μεξικανού βαρόνου, του 62χρονου Ελληνα dealer και του 69χρονου Κολομβιανού συνεργού του ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις που επισύρουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής. Οπως δήλωσε ο συνήγορός τους Σάκης Κεχαγιόγλου, οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες και δεν απολογήθηκαν στην Ασφάλεια.

«Επιτυχία της Δίωξης»

«Η κατάσχεση της ποσότητας αποτελεί αδιαμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο επιμερισμός, όμως, των ευθυνών σε καθέναν από τους εμπλεκομένους και συλληφθέντες αποτελεί έργο της ανάκρισης. Είναι πολύ πρόωρο το στάδιο, η υπόθεση έχει πολλές πτυχές, και ελληνικές και διεθνείς, οπότε το να καταλήγουμε σε πρόωρα συμπεράσματα είναι πολύ επικίνδυνο και για την ίδια τη Δικαιοσύνη και για τις διωκτικές Αρχές» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Μια εταιρία μεταφοράς φρούτων, την οποία είχε συστήσει τον περασμένο Μάρτιο στην Ελλάδα ο ίδιος ο αρχηγός του καρτέλ της οικογένειας Γκονζάλες από την Τιχουάνα, ο οποίος αναζητείται, ήταν η «βιτρίνα» για τη διεθνή διακίνηση κοκαΐνης μέσω Ελλάδας μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες και ανανάδες. 
Ταυτόχρονα, μαζί με τον 25χρονο Μεξικανό (συλληφθέντα) αδελφό του είχε νοικιάσει τη ροζ βίλα στο Πανόραμα της Βούλας, όπου βρέθηκαν συνολικά 233 κιλά κόκα. Η παρτίδα αυτή ήταν η παρθενική μεταφορά στην Ελλάδα! Ο επικεφαλής του καρτέλ ευελπιστούσε πως θα έβρισκε ανοιχτή αγορά, γι’ αυτό εγκατέστησε στην Αθήνα τον ίδιο τον αδελφό του, Ρικάρντο Γκονζάλες.
Ο Κολομβιανός με διαβατήριο Καναδά και ο Καλαματιανός, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στη Μεσσηνία, ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο Μεξικανό. Αρχικά με κινητά τα οποία ήταν αδύνατον να παρακολουθήσουν οι Αρχές και στα μηνύματα που αντάλλαξαν ανέφεραν ως «κούκλες» τα τούβλα της κοκαϊνης! Στη συνέχεια έφτασε στην Αθήνα και συναντήθηκαν σε γνωστή καφετέρια του Αλίμου, όπου διαπραγματεύτηκαν την αγορά 150 κιλών καθαρής κοκαΐνης, την οποία θα διακινούσαν σε Αθήνα και Πελοπόννησο.

Κανείς τους δεν γνώριζε γνώριζε πως τις κινήσεις τους κατέγραφαν οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Το πρώτο ραντεβού δεν καρποφόρησε και οι δύο μπατζανάκηδες έφυγαν για τη Μεσσηνία, απ’ όπου επέστρεψαν δύο ημέρες μετά για νέο ραντεβού με τον Μεξικανό, κλείνοντας δωμάτια σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής. Στην ίδια καφετέρια έκλεισε τελικά η αγορά 150 κιλών κοκαΐνης, αντί 10.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο Καλαματιανός dealer και ο συνεργάτης του θα νόθευαν την καθαρή κόκα και θα κέρδιζαν από την πώλησή της κάτι λιγότερο από 20.000.000 ευρώ!

Ομως, μόλις ο βαρόνος έφυγε από την καφετέρια και κατευθύνθηκε στη βίλα της Βούλας προκειμένου να πάρει τα ναρκωτικά που θα παρέδιδε στους αγοραστές, συνελήφθη. Σε ταυτόχρονη επιχείρηση συνελήφθησαν στην καφετέρια οι δύο αγοραστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρικάρντο Γκονζάλες «έραψε» αμέσως το στόμα του και δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς, παρά μόνο ζήτησε δικηγόρο.

Πρόσωπο-κλειδί ο μυστηριώδης Λιβανέζος

Το φορτίο με τα 233 κιλά κοκαΐνης που έφερε στην Ελλάδα ο 25χρονος Μεξικανός Ρικάρντο Γκονζάλες θα ακολουθούσε δύο διαφορετικές διαδρομές. Η πρώτη με τα 150 κιλά είχε προορισμό την εγχώρια «αγορά» μέσω του Καλαματιανού και του Κολομβιανού συνεργού του, ενώ η δεύτερη θα κατέληγε στη Μέση Ανατολή μέσω ενός μυστηριώδους Λιβανέζου υπηκόου, ο οποίος φέρεται ότι ανήκει στον στενό πυρήνα του μεξικανικού καρτέλ.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, ο άνθρωπος αυτός θα παραλάμβανε περίπου 70 κιλά από το φορτίο της κόκας με σκοπό να τα διακινήσει στο Ισραήλ και στις γύρω χώρες. Ο 36χρονος Λιβανέζος έχει προκαλέσει από καιρό το ενδιαφέρον της DEA, καθώς έχει ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και έχει αμερικανικό διαβατήριο. Μάλιστα τον χαρακτηρίζουν «μεγάλο παίκτη», που ωστόσο καταφέρνει να ξεγλιστρά σαν χέλι μέσα από τα χέρια τους.

Οι Αμερικανοί πράκτορες είχαν διαπιστώσει ότι ο Λιβανέζος είναι ο άνθρωπος που ελέγχει τις ομάδες του καρτέλ της Τιχουάνα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει όλο το «πακέτο» για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος από τις πωλήσεις της κόκας. Ταυτόχρονα διατηρεί στενές επαφές και με τους Κολομβιανούς βαρόνους του «λευκού θανάτου» στη Λατινική Αμερική, με τους οποίους επίσης συνεργάζεται στη διεθνή διακίνηση κοκαΐνης.

Θ. Π. Πάνου, Μαρία Μεϊμάρη
Φωτό: Χρήστος Ζήνος 


Το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε το φορτίο και οι αμερικανικοί κοριοί (πάνω στο κοντέινερ)

ΕΝΑΣ τεράστιος μηχανισμός με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά και δορυφορικά μέσα στήθηκε σε συνεργασία με τους Αμερικανούς πράκτορες της DEA προκειμένου να εξαρθρωθεί εν τη γενέσει του το παρακλάδι του καρτέλ της Τιχουάνα προτού απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες

Μάλιστα, οι πληροφορίες που έφταναν στους αστυνομικούς της Δίωξης, στο ΣΔΟΕ και το Λιμενικό προήλθαν από ένα «βαθύ λαρύγγι», το οποίο οι Αμερικανοί είχαν καταφέρει εδώ κι έναν χρόνο να «φυτέψουν» στην καρδιά του μεξικανικού καρτέλ!

Ο μυστικός πράκτορας της DEA ενημέρωσε για τις κινήσεις του Μεξικανού αρχηγού και του 25χρονου αδελφού του στην Ελλάδα, καθώς και για την επικείμενη αναχώρηση του κοντέινερ με τους ανανάδες και τις μπανάνες από τον Παναμά, το οποίο είχε τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Οι Αμερικανοί κατάφεραν να παγιδεύσουν το κοντέινερ με έναν υπερσύγχρονο κοριό τον οποίο παρακολουθούσαν διαρκώς μέσω δορυφόρου κι έτσι ανά πάσα στιγμή γνώριζαν την πορεία του φορτίου με την κοκαΐνη! Οταν το κοντέινερ ξεφορτώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όλες οι ελληνικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν.

Ο χώρος όπου φυλασσόταν αποκλείστηκε διακριτικά και οι αστυνομικοί μετέφεραν στο ντόκο μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, χάρη στα οποία «ακτινογραφήθηκε» το κοντέινερ απ’ άκρη σ’ άκρη.

Μόλις οι άνδρες της Δίωξης και του ΣΔΟΕ εντόπισαν τις πέντε μεγάλες βαλίτσες και τον ταξιδιωτικό σάκο που ήταν κρυμμένα μέσα στο μεταλλικό κιβώτιο και περιείχαν τα 233 κιλά καθαρή κόκα, βεβαιώθηκαν ότι η μεταφορά του παράνομου φορτίου είχε ολοκληρωθεί. Ετσι, δόθηκε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση για τη σύλληψη του νούμερο 2 του μεξικανικού καρτέλ και των «πελατών» του στην Ελλάδα.

Θ.Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ώρα μηδέν! Στο σκαμνί παπάς και παππούς που βίαζαν μικρούλα!

Κεκλεισμένων των θυρών άρχισε χθες η δίκη του 57χρονου ιερέα και...

Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ

Με την ψήφο εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας,  ξεκίνησε, την Πέμπτη 29...

Δωρεάν σεμινάριο από το Μαζί για το Παιδί «Οριοθέτηση στην οικογενειακή ζωή»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για...

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για τον βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Μελά και το «κατάστημα» ακολασίας

Από τον Βασίλη Τζήμτσο Νέες αποκαλύψεις ήρθαν την περασμένη Δευτέρα στο φως...

Αδιανόητη τραγωδία! Αλεξίπτωτο «φονιάς» στη Ρόδο για δυο αδελφάκια

Το πιο φρικτό χτύπημα επέφερε η μοίρα σε μια οικογένεια Βρετανών...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζώδια: Προβλέψεις Σαββάτου 31 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Η μέρα θα έχει κάτι μαγικό και θα σας δείξει τους τρόπους που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας. Θα σας δοθούν πολλές...

Ελεύθεροι σε λίγο καιρό οι καταδικασθέντες για την υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1»

Από τον Βασίλη Τζήμτσο Μετέφεραν τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στην Ευρώπη, συνολικά 2,1 τόνους της λευκής σκόνης που θα σκόρπιζε τον θάνατο, όμως σε λίγο...

Ώρα μηδέν! Στο σκαμνί παπάς και παππούς που βίαζαν μικρούλα!

Κεκλεισμένων των θυρών άρχισε χθες η δίκη του 57χρονου ιερέα και πατέρα έξι παιδιών Νίκου Σταματογιάννη από το χωριό Οχιά της ανατολικής Μάνης, ο...

Espresso Girl: Μαριάννα Κανάκη

Designer κοσμημάτων Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως αεροσυνοδός και, εκτός από τον χώρο της μόδας στον οποίο κινείται, συνεχίζει τις σπουδές της στο αντικείμενο της...

Άγριο έγκλημα στη Δράμα! 51χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς τη δολοφονία της 86χρονης μητέρας του

Έπνιξε με τα χέρια του τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο και μέχρι τα 51 του χρόνια προσπαθούσε να τον φροντίζει! Η δολοφονία της...

Το Ζάππειο χάνει την Αίγλη του! Οι μέρες και οι νύχτες δόξας επί εποχής Κοντομηνά ανήκουν πλέον στο παρελθόν

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020: Η Αίγλη Ζαππείου, το ιστορικό στέκι της Αθήνας, περνάει σε νέα εποχή, καθώς σταματάει η λειτουργία της με την παράδοση του...

«Άγριες μέλισσες»: Το σχέδιο απόδρασης και η… μονομαχία με τον Βόσκαρη

Επιστροφές... καταστροφές στις «Άγριες μέλισσες». Οι εξελίξεις στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας είναι για μια ακόμη φορά καταιγιστικές: μυστικά αποκαλύπτονται, σχέδια καταστρώνονται και οι...

Η Σίλια Κατραλή από τις «Άγριες μέλισσες» πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της «Ελεύθερο κάμπινγκ» (video)

Η Γαλλίδα υπηρέτρια της Ανέτ στις «Άγριες μέλισσες» είναι μια πολλά υποσχόμενη Ελληνίδα τραγουδοποιός. Η Σίλια Κατραλή, όπως είναι το όνομά της, κυκλοφόρησε πρόσφατα το...

Η Έλλη Τρίγγου έπεσε για… ύπνο στο Φεστιβάλ των Καννών! Μαζί της ο πρώην της Αργύρης Πανταζάρας

Η Έλλη Τρίγγου πήγε στο Φεστιβάλ των Καννών και... την πήρε ο ύπνος!!! Απόδειξη; Ενα «κλικ» που δημοσίευσε στα προσωπικά του social media ο...