Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το… καλλιτεχνικό ζευγάρι που έκρυψε 4.000.000 ευρώ

Στα δίχτυα της Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος γνωστοί γιατροί, δικηγόροι αλλά και μεγαλέμποροι της ιχθυόσκαλας!

Σχεδόν 4.000.000 ευρώ, τα οποία έδωσε προκειμένου να αποκτήσει την πολυτελή κατοικία του στην περιοχή της Βούλας, «ξέχασε» να δηλώσει ένα (πολύ γνωστό) καλλιτεχνικό ανδρόγυνο, καθώς φέρεται ότι απέκρυψαν 1.999.948 έκαστος για την αγορά του πανάκριβου σπιτιού τους! Στο «πάρτι» της φοροδιαφυγής όπως αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τις εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποίησε σε όλη την Ελλάδα το διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2014 περιλαμβάνονται όμως και άλλοι πρωταγωνιστές, τρανταχτά ονόματα της κοινωνίας, γιατροί, δικηγόροι, ακόμη και μεγαλέμποροι της ιχθυόσκαλας!

Από τη δίμηνη έρευνα προέκυψε απόκρυψη εισοδημάτων και εσόδων συνολικού ύψους άνω των 100.000.000 ευρώ (!), που συνδέεται με τη διάπραξη σοβαρότατων οικονομικών εγκλημάτων. Μεταξύ αυτών τους οποίους «τσίμπησαν» οι «Ράμπο» είναι το πασίγνωστο ζευγάρι που δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό χώρο. Πρόκειται για γνωστή (και εξαιρετικά συμπαθή στο κοινό) λαϊκή τραγουδίστρια και τον σύζυγό της που επίσης σχετίζεται με τα μουσικά πράγματα. Οι δυο τους δεν έχουν δώσει ποτέ αφορμή για σχόλια, ούτε έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους, παρά το γεγονός ότι διάγουν άνετη ζωή, ταξιδεύοντας συχνά. Η ερμηνεύτρια αυτή την περίοδο δεν εμφανίζεται σε κάποιο νυχτερινό κέντρο, ωστόσο προετοιμάζει τη μουσική επιστροφή της.

Επίσης, μεγαλογιατρός κατηγορείται από το ΣΔΟΕ ότι «ξέχασε» να δηλώσει 6.800.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από εισοδήματα μεταξύ του 2012 και του 2014. Πρόκειται για πασίγνωστο ογκολόγο – χειρουργό με ιατρείο στο Κολωνάκι, ο οποίος -όπως αναφέρουν πληροφορίες- κούραρε μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό. Ομως, αυτός δεν ήταν ο μόνος «υπηρέτης του Ιπποκράτη» που έπεσε στη «δαγκάνα» του ΣΔΟΕ. Αλλοι οκτώ γιατροί φέρεται ότι έπαθαν… αμνησία, όταν ήρθε η ώρα να δηλώσουν τα έσοδά τους.

Αναλυτικά, πρόκειται για:

  • μια γυναικολόγο στην Κρήτη, η οποία δεν είχε δηλώσει 680.000 ευρώ
  • έναν γυναικολόγο και μία παιδίατρο στη Θεσσαλονίκη που απέκρυψαν εισοδήματα 2.200.000 ευρώ
  • έναν γιατρό στη Λήμνο που από το 2009 έως 2011 δεν δήλωσε 986.000 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν από έλεγχο σε τραπεζικούς  λογαριασμούς του και
  • τέσσερις πανεπιστημιακούς γιατρούς στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ, που είχαν εισπράξει από το Δημόσιο 1.000.000 ευρώ για ερευνητικά προγράμματα και δεν το δήλωσαν ποτέ.

Εχουν εμπλακεί επίσης:

  • Αγρότης από τη Θήβα εισέπραττε επιδοτήσεις με πλαστά τιμολόγια 2.116.000 ευρώ.
  • Εργολάβος, αλβανικής καταγωγής, στους Παξούς, δεν είχε δηλώσει 1.500.000 ευρώ.
  • Πρώην διευθυντής τράπεζας στη Θάσο δεν δήλωσε 1.500.000 ευρώ. Το ΣΔΟΕ εξετάζει το ενδεχόμενο το ποσό αυτό να προήλθε από μίζα για χορήγηση δανείου.
  • Επιχειρηματίας στην Πρέβεζα, που ασχολείται με real estate, εμφανίζεται να αγόρασε από την Ολλανδία τεχνικό εξοπλισμό για συσκευαστήριο οπωρολαχανικών αντί 169.000 ευρώ, αλλά στη συνέχεια το πούλησε 1.329.000 ευρώ. Εδωσε ψεύτικα τιμολόγια αγοράς και δεν δήλωσε το ποσό με το οποίο το πούλησε.
  • Τρεις δικηγόροι σε Αθήνα και Πάτρα δεν δήλωσαν εισοδήματα 3.000.000 ευρώ.
  • Κτηματομεσίτης απέκρυψε εισόδημα 1.500.000 ευρώ για την αγορά δύο πολυτελών επαύλεων στο Πόρτο Χέλι.
  • Κτηματομεσίτης απέκρυψε εισόδημα 2.200.000 ευρώ από την αγορά βίλας στη Χαλκιδική.
  • Οκτώ επιχειρηματίες εισέπρατταν εικονικά τιμολόγια από αθλητικά σωματεία, συνολικής αξίας 3.390.000 ευρώ. Εκαναν δωρεές με μικρά ποσά στα σωματεία προκειμένου να έχουν φορολογική έκπτωση και στη συνέχεια παρουσίαζαν αποδείξεις από τα αθλητικά σωματεία ότι οι δωρεές ήταν πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται ότι στελέχη ΣΔΟΕ εντόπισαν επιπλέον περίπου 3.000 περιπτώσεις εικονικής αλλαγής κινητήρα σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, που πραγματοποιήθηκαν μόνο και μόνο για να γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες τους τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης!

Η λίστα των «Ράμπο»

Η ΛΙΣΤΑ του ΣΔΟΕ με τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής είναι ατελείωτη και μάλιστα περιλαμβάνει και μη αναμενόμενα πρόσωπα! Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, η απόκρυψη από έξι εμπόρους της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου ποσού 8.000.000 ευρώ, καθώς και η αδυναμία δικαιολόγησης από γυναίκα συνταξιούχο, η οποία βρίσκεται και στη λίστα Λαγκάρντ, ποσού 1.600.000 ευρώ. Επιπλέον, οι «Ράμπο» εντόπισαν δημόσιο υπάλληλο στο υπουργείο Υποδομών, ο οποίος προσαύξησε την περιούσια του κατά 667.674 ευρώ, χωρίς να είναι σε θέση να το δικαιολογήσει!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...