Χάρβαρντ: Μαθήματα για πρωκτικό sex

Πώς λέμε Εβδομάδα Μόδας, έτσι λοιπόν υπάρχει και η Εβδομάδα Σεξ, και μάλιστα με τη σφραγίδα του Χάρβαρντ. Σε αυτή συμμετέχουν…

Πώς λέμε Εβδομάδα Μόδας, έτσι λοιπόν υπάρχει και η Εβδομάδα Σεξ, και μάλιστα με τη σφραγίδα του Χάρβαρντ. Σε αυτή συμμετέχουν οι τεταρτοετείς φοιτητές του πασίγνωστου πανεπιστημίου, ωστόσο δεν υπάρχει… πρακτική, τουλάχιστον όχι την ώρα των μαθημάτων, τα οποία διαρκούν μία εβδομάδα και έχουν τη μορφή σεμιναρίων. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα διαφορετικό σεξουαλικό θέμα. Φέτος το θέμα είναι το πρωκτικό σεξ. Ο τίτλος μάλιστα είναι λίγο πικάντικος και παιχνιδιάρικος, ενώ σίγουρα δεν θυμίζει Χάρβαρντ. What What Ιn Τhe Butt: Anal Sex 101 ονόμασαν τα φετινά μαθήματα (σε ελεύθερη απόδοση: «Τι, τι; Πρωκτικό σεξ, 101»).

Οι αντιδράσεις

Η επίσημη θέση του πανεπιστημίου όσον αφορά τα μαθήματα αυτά είναι ότι οι φοιτητές βοηθούνται να κατανοήσουν σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από σεξουαλικά θέματα. Κάποιοι φοιτητές θεωρούν ωστόσο πως τα μαθήματα αυτά δεν χρειάζονται, καθώς έχουν ήδη αρκετές γνώσεις γύρω από το σεξ. Αλλοι, δε, τα χαρακτήρισαν εντελώς χυδαία.

Τον ισχυρισμό αντικρούει η πρόεδρος του SHEATH, του οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία και Εκπαίδευση, Κιν Γκούμπτα. «Δεν μπορείς να λες ότι δεν χρειάζεσαι αυτού του είδους τα σεμινάρια. Είναι σαν να λες ότι δεν χρειάζεται η σεξουαλική αγωγή. Δηλαδή ντρέπονται οι άνθρωποι να μαθαίνουν πράγματα γύρω από ένα θέμα και δεν ντρέπονται να τα κάνουν στην πράξη;»

Στα εν λόγω μαθήματα-σεμινάρια υπάρχουν και κοινωνικά θέματα που αφορούν το σεξ, όπως τόνισε η Γκούμπτα, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση. Υπάρχει, για παράδειγμα, η ομοφοβία. Ολοι λένε ότι έχει ξεπεραστεί. Ομως η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σημειώνει χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ