Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Αλληλοσπαράσσονται τα δύο εγγόνια «τέρατα» της Ρόδου

Τα ετεροθαλή αδέρφια που κατηγορούνται για τον φόνο της γιαγιάς τους φορτώνουν το έγκλημα το ένα στο άλλο

Με ξεχωριστούς δικηγόρους και τελείως διαφορετικές εκδοχές αναμένεται να περάσουν σήμερα το κατώφλι του ανακριτή στη Ρόδο τα δύο ετεροθαλή αδέρφια που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν την 69χρονη γιαγιά τους Ουρανία Γερόλυμου για… 150 ευρώ, όσο δηλαδή πωλήθηκε η κλεμμένη τηλεόραση. Την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος για το ποιο από τα δύο εγγόνια είναι ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος που έχει προκαλέσει σοκ στη Ρόδο και όχι μόνο, στο «φως» βγαίνουν νέα στοιχεία για το «προφίλ» των κατηγορουμένων. Η 29χρονη Κατερίνα και ο 26χρονος Κυριάκος γεννήθηκαν από την ίδια μητέρα, η οποία φέρεται ότι μπαινόβγαινε για χρόνια στις φυλακές (σήμερα βρίσκεται στο σωφρονιστικό κατάστημα Θήβας), με αποτέλεσμα να τους μεγαλώσει η άτυχη 69χρονη. Ακόμη και τα τελευταία χρόνια που είχε υποστεί εγκεφαλικό, πάλευε να τα φέρει βόλτα με μια σύνταξη 530 ευρώ για να βοηθήσει τα εγγόνια της και κυρίως την κοπέλα που ήταν άνεργη.

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία και στα δύο αδέρφια, που αλληλοκατηγορούνται για το έγκλημα. Η εγγονή αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για το φονικό και την κλοπή της τηλεόρασης και ο αδερφός της ισχυρίζεται ότι η 29χρονη σκότωσε τη γιαγιά τους και πως ο δικός του ρόλος περιορίστηκε στην πώληση της κλεμμένης συσκευής.

Μιλώντας στην «Espresso» ο δικηγόρος του 26χρονου Στέλιος Αλεξανδρής τόνισε ότι ο εντολέας του επιμένει ότι δεν έχει κάνει εκείνος το έγκλημα, αλλά η ετεροθαλής αδερφή του, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει τα ίχνη της: «Το μόνο που έκανε ο πελάτης μου είναι να βοηθήσει την αδερφή του πουλώντας την τηλεόραση που άφησε εκείνη έξω από το σπίτι. Αυτό που λέμε και διατρανώνουμε είναι ότι μόλις βγουν τα αποτυπώματα θα φανεί ότι ο 26χρονος είχε τέσσερις μήνες να επισκεφτεί το σπίτι της γιαγιάς του. Επίσης, ένα ακόμα παράξενο είναι το γεγονός ότι το μισό σπίτι ήταν πεντακάθαρο γύρω από το πτώμα και το άλλο μισό έμοιαζε με τρώγλη, που σημαίνει ότι το άτομο που έκανε το έγκλημα σκούπισε. Κι αυτό το άτομο είναι αυτό που μπαινόβγαινε στο σπίτι». Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, ο 26χρονος δεν έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα τις Αρχές: «Ηταν εκείνος που πάντα δούλευε. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να βοηθήσει την αδερφή του με το να μην ομολογήσει ποιος έκανε τον φόνο, ακόμα κι όταν ήξερε».

Το ματωμένο παντελόνι

Στον 26χρονο εγγονό της άτυχης Ουρανίας Γερόλυμου ασκήθηκε δίωξη και για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε ένα περίστροφο παλαιού τύπου, αλλά και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αφού ήταν εκείνος που πούλησε την τηλεόραση. Μαζί του συνελήφθησαν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ένας 21χρονος που κατηγορείται ότι αγόρασε την τηλεόραση αντί 150 ευρώ και ένας 23χρονος που την αγόρασε από αυτόν αντί 180 ευρώ.

Από την άλλη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, στο σπίτι της 29χρονης εγγονής βρέθηκε «ένα γυναικείο παντελόνι με εμφανή κηλίδα άγνωστης σύνθεσης». Οι αστυνομικοί επισήμαναν πως «προέκυψαν στοιχεία που προσδιορίζουν τα δύο συλληφθέντα εγγόνια του θύματος ως από κοινού δράστες της ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία». Ολα τα ευρήματα εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ταυτοποίηση του γενετικού υλικού. Σημειώνεται ότι τα δύο αδέρφια, η 29χρονη Κατερίνα και ο 26χρονος Κυριάκος διέμεναν σε διαφορετικά σπίτια και κατά πληροφορίες, ο νεαρός είναι αρραβωνιασμένος.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...