Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Δώδεκα ρόλοι για τη μοιραία Εύα στο χρώμα του πάθους!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες της Γαλλίδας ηθοποιού Γκριν που πρωταγωνιστεί στο Ημερολόγιο Campari 2015

Ως κορίτσι του Bond είχε μάθει να πίνει το Martini της shaken. Τώρα, ως κορίτσι του Campari Calendar για το 2015, η Εύα Γκριν διηγείται την ιστορία πίσω από μερικά από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ με βασικό συστατικό το κόκκινο απεριτίφ.

Εντυπωσιακή, glamorous και με την απαραίτητη ισορροπία κομψότητας και sex appeal, η Γαλλίδα ηθοποιός ποζάρει άλλοτε αισθησιακά και άλλοτε παιχνιδιάρικα στον φακό της Τζούλια Φάλερτον Μπάτεν, της πρώτης γυναίκας φωτογράφου που αναλαμβάνει το project του Campari Callendar.
4234r1234r43r 9Αν και δεν πρόκειται αμιγώς για ένα ημερολόγιο μόδας, η μόδα παίζει σίγουρα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με την 34χρονη «μούσα» του Campari να φοράει άκρως εντυπωσιακές haute couture δημιουργίες των Vivienne Westwood, Versace και Alaia, καθώς επίσης και αρκετές ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση δημιουργίες, όλες φυσικά στο… χρώμα κατατεθέν του Campari. 

Femme fatale
4234r1234r43r 7Η φετινή, 16η έκδοση του ημερολογίου, φέρει τον τίτλο «Mythology Mixology» και είναι αφιερωμένη στην έμπνευση πίσω τα δώδεκα διασημότερα κοκτέιλ του, από το κλασικό Negroni που δημιούργησε προσωπικά το 1919 ο κόμης Νεγκρόνι μέχρι το πιο σύγχρονο, το Campari Orange Passion.

«Ενας θεός ξέρει γιατί με διάλεξαν» δήλωσε αστειευόμενη στην press conference για την παρουσίαση του ημερολογίου η Γκριν. «Κολακεύτηκα πολύ. Υποθέτω ότι ο λόγος ήταν πως πολύς κόσμος μού έχει βάλει την ταμπέλα της σκοτεινής femme fatale. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι κάθε μήνα έπρεπε να υποδυθώ ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Επρεπε δηλαδή να παίξω πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, χωρίς προεργασία, χωρίς να μάθω λόγια, χωρίς να κάνω έρευνα» είπε χαρακτηριστικά η Γκριν, η οποία δεν παρέλειψε να εκθειάσει το ταλέντο της φωτογράφου Τζούλια Φάλερτον Μπάτεν.

Και η ίδια όμως συμμετείχε πολύ ενεργά στη δημιουργική διαδικασία επιστρατεύοντας τη δική της ομάδα από στιλίστες και make up artists για το project. «Ηταν πολύ σημαντικό για εμένα να μη μου φέρονται σαν μοντέλο ή κούκλα. Ηταν μια πραγματική συνεργασία ανάμεσα στην ομάδα μου και το Campari» εξήγησε, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η πιο αγαπημένη της φωτογραφία είναι η «Sputnik» του μήνα Ιουλίου.
4234r1234r43r 6Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Gruppo Campari Μπομπ Κουνζ Κόνσεβιτς αιτιολόγησε την επιλογή της Γκριν λέγοντας πως αποτελεί «την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην κλασική ομορφιά, αλλά με πολύ σύγχρονη στάση». Το γεγονός ότι το ημερολόγιο, που αποτελεί το αντίπαλον δέος εκείνου της Pirelli, δεν τίθεται προς πώληση, αλλά διανέμεται σε 9.999 «φίλους» του Campari αυξάνει σημαντικά την καλλιτεχνική του αξία.

Το καλεντάρι των αισθήσεων

Με εξαίρεση το 2011, όταν φιλοξένησε πρώτη -και πιθανά τελευταία- φορά τον Μπενίσιο ντελ Τόρο, από τις σελίδες του Campari Calendar έχουν περάσει μερικές από τις πιο αισθησιακές γυναίκες του κινηματογράφου και του μόντελινγκ. Εκανε τα πρώτα δειλά βήματα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας φιλοξενώντας αρχικά άγνωστα μοντέλα, όπως η Ραλίτσα Μπάλεβα, η Μάγκντα Γκόμεζ και η Μαρίκα Σβένσον, ωστόσο όσο εξαπλωνόταν η φήμη του τόσο πιο γνωστά ήταν και τα ονόματα των μοντέλων αλλά και των συνεργαζόμενων φωτογράφων.

Κάπως έτσι, από την Ιταλίδα ηθοποιό Μαρτίνα Κολομπάρι το 2006, το team του Campari πέρασε σε σταρ μεγαλύτερου βεληνεκούς, όπως η Σάλμα Χάγεκ που για το έτος 2007 πόζαρε στον φακό του Μάριο Τεστίνο. Ενα χρόνο αργότερα η Εύα Μέντες έκανε αίσθηση ως σέξι Κοκκινοσκουφίτσα στο εξώφυλλό του, ενώ η Τζέσικα Αλμπα το 2009 απαθανατίστηκε ως femme fatale και πάλι από τον Τεστίνο.

Τα κορίτσια του Bond είχαν ανέκαθεν την τιμητική τους, καθώς από τις σελίδες του Campari πέρασε και η Ολγκα Κουριλένκο το 2010, ενώ το 2012 η Μίλα Γιόμποβιτς έγραψε τη δική της ιστορία. Αμέσως μετά η Ισπανίδα σταρ Πενέλοπε Κρουζ φωτογραφήθηκε από τον Κρίστιαν Σούλερ, ωστόσο η φωτογράφιση της Ούμα Θέρμαν την επόμενη χρονιά έχει θεωρηθεί από όλους μακράν η καλύτερη.
4234r1234r43r 10Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...