Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ορθοπεταλιές με vintage ποδήλατα και άρωμα από τα 40s

Ο πετυχημένος βρετανικός θεσμός Tweed Run με φόντο τις γραφικές Σπέτσες

Λονδίνο, Τόκιο, Βουδαπέστη… Σπέτσες. Η πιο στιλάτη ποδηλατάδα του πλανήτη έκανε την επίσημη… πρώτη της στο νησί του Αργοσαρωνικού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τον πετυχημένο θεσμό Tweed Run, την πιο εξελιγμένη στιλιστικά βόλτα με ποδήλατο, η οποία έχει ως σκοπό να ωθήσει τον κόσμο να εξερευνήσει την ίδια του την πόλη αλλά και καινούργιους προορισμούς σε χαλαρό ρυθμό πάνω στο ποδήλατό του, ντυμένος στα tweed.
f5t45t4w5t 1Με φόντο το απέραντο ελληνικό γαλάζιο και τα γραφικά σοκάκια του νησιού, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο 5 αστέρων «Ποσειδώνιο» υποδέχτηκε, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια του, πρώτη φορά στην Ελλάδα τον πρωτότυπο βρετανικό θεσμό, ο οποίος παντρεύει υπέροχα τη βρετανική παράδοση με τη μόδα και την αγάπη του κόσμου για τα outdoor sports. Κατά τη διάρκεια της κούρσας με ποδήλατα οι συμμετέχοντες σταματούν για να απολαύσουν απογευματινό τσάι και στο τέλος τούς περιμένει παραδοσιακό πικ νικ στην εξοχή.

Κοστούμια και καπέλα
f5t45t4w5t 4Η παράδοση τηρήθηκε κατά γράμμα και στις Σπέτσες. Παρασκευή βράδυ μάς υποδέχτηκαν στο αρχοντικό ξενοδοχείο, το οποίο εκτός από τη φιλοξενία παρείχε και το ιδανικό background για τους υπέρκομψους ποδηλάτες που γυρόφερναν στα όμορφα σαλόνια ντυμένοι με tweed κοστούμια και φορέματα, chic καπέλα, argyle πουλόβερ, χειροποίητα brogues και Oxford shoes.
f5t45t4w5t 3Στις ψηλοτάβανες σάλες του ξενοδοχείου γευτήκαμε αγγλικό brunch, ήπιαμε αμέτρητα λίτρα τσάι Earl Grey, οι άντρες απόλαυσαν ειδική περιποίηση από το παραδοσιακό barber shop 1900 της οδού Πλουτάρχου (μετέφερε τα ξυριστικά του σύνεργα στο lobby του ξενοδοχείου και επιμελήθηκε τον καλλωπισμό των συμμετεχόντων) πριν ξεκινήσει η ποδηλατάδα, το πρωί του Σαββάτου. Αψογα ντυμένοι και με σύμμαχο τον καιρό, καβαλήσαμε τα ρετρό ποδήλατά μας και ξεκινήσαμε για τον γύρο του νησιού.
f5t45t4w5t 6Πρώτη στάση, η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή για τσάι και μπισκότα, κι ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού. 

Για πικνίκ
f5t45t4w5t 8Μετά τη σύντομη παύση συνεχίσαμε να θαυμάζουμε τις φθινοπωρινές Σπέτσες από τα ποδήλατά μας. Κάναμε άλλη μία στάση για τσίπουρο στο εστιατόριο Ορλόφ και καταλήξαμε στον φάρο, στο Παλιό Λιμάνι, για ένα αυθεντικό πικνίκ με cucumber sandwiches και λουκουμάδες.
f5t45t4w5t 5Πίσω στο ξενοδοχείο μάς περίμενε διαγωνισμός για την καλύτερη ενδυμασία αλλά και για το πιο όμορφα διακοσμημένο ποδήλατο. Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από τον μόδιστρο Βασίλη Ζούλια, τον σχεδιαστή κοσμημάτων Περικλή Κονδυλάτο, τον Ted Young, εμπνευστή του Tweed Run, και την Ελένη Στασινοπούλου του «Μadame Figaro».
f5t45t4w5t 7Μετά την απονομή περιφερθήκαμε στο μοδάτο πλήθος, θαυμάσαμε τα vintage ποδήλατα από το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου στους χώρους του ξενοδοχείου, ήπιαμε, χορέψαμε και μεταφερθήκαμε νοητά σε μια άλλη εποχή, με αριστοκρατικό και ευγενή χαρακτήρα.
f5t45t4w5t 9Υστερα από ένα τόσο διασκεδαστικό διήμερο ride ανανεώσαμε το ραντεβού μας για κάποια στιγμή μέσα στο 2015 ελπίζοντας σε ένα εξίσου όμορφο και πολιτισμένο Tweed Run με ακόμα περισσότερους μυημένους στην καλή ζωή.

Περισσότερες φωτογραφίες και εκτενές ρεπορτάζ, στο www.lenasblackbook.com

Λένα Χαριζοπούλου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...