Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι «Συμμαθητές» στα… θρανία της Finos Films!

Backstage από τη σειρά του ΑΝΤ1 στα στούντιο που έγραψαν ιστορία – Πλάνα του σήμερα με «άρωμα» από τη χρυσή εποχή του παλιού σινεμά

Πέμπτη μεσημέρι στα Σπάτα και η «Espresso» τρύπωσε στα ιστορικά στούντιο της FINOS FILMS, που ίδρυσε το 1942 ο Φιλοποίμην Φίνος και αποτελούν το μοναδικό κινηματογραφικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μοντέλο των αντιστοίχων της Αμερικής.
rf4rt34t34tΤο κάλεσμα του ΑΝΤ1 στα κινηματογραφικά στούντιο του Φίνου, που άρχισαν να λειτουργούν ξανά το 2006 -είχαν… παροπλιστεί το 1977, μετά τον θάνατο του ιδρυτή τους-, αν και ήταν χαρμόσυνο (αφού εκεί γυρίζεται το καθημερινό κωμικό σίριαλ του ΑΝΤ1 «Συμμαθητές») μας γέμισε και μελαγχολία.

Μέσα σε όλα αυτά τα κτίρια δεν υπάρχει ένας μουσειακός χώρος που να φιλοξενεί φωτογραφίες του Φίνου, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη, της Ζωής Λάσκαρη, του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, έστω ένα αρχείο από τις ταινίες τους ή παλιές κάμερες και σκηνικά που να θυμίζουν τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Γιάννης Λάτσιος, η Κατερίνα Γκαγκάκη και οι άνθρωποι του γραφείου Τύπου μάς ξενάγησαν στα δύο τεράστια πλατό, όπου γυρίζονται ταυτόχρονα με διαφορετικά συνεργεία σκηνές για τους «Συμμαθητές».

Στο ένα στούντιο έχει στηθεί ένα ολόκληρο σπίτι, με κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι, βεράντα με κήπο, στο οποίο γίνεται ένα τρελό reunion συμμαθητών. Ο σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος φωνάζει στην ηθοποιό Νίκη Λάμη που υποδύεται την καμαριέρα Σεσίλια: «Κουνήσου, χόρεψε!» Ολα αυτά μπροστά στη Μαριλένα (Μαριάννα Τουμασάτου), η οποία ετοιμάζει καναπεδάκια για το πάρτι. Με γρήγορα πηδηματάκια εμφανίζεται μπροστά της ο Ανδρέας (Μάριος Αθανασίου), ο οποίος, αν κι εκείνη είναι παντρεμένη, τη φλερτάρει εμφανώς, αφού θεωρεί ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της.

Ο Θωμόπουλος στο διάλειμμα της σκηνής μάς μιλάει για μια καθημερινή σειρά που έχει όρντινο στις 7.30 το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ. Οπως υπογραμμίζει, δεν έχει στο μυαλό του τον ανταγωνισμό όταν γνωρίζει ότι «απέναντί του» έχει πλέον ελληνικές σειρές.

Οι τεχνικοί μάς οδηγούν μέσα από δαιδαλώδεις διαδρόμους σε ένα άλλο τεράστιο κτίριο, όπου βρίσκεται το σπίτι της Κρίστυ, την οποία υποδύεται η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Κούτρας δίνει εντολές στον Βασίλη Γιακουμάρο για το πώς θα μπει με… πάθος στο σπίτι της.

Ο Κούτρας μάς επισημαίνει ότι το σίριαλ έχει ξεκινήσει εντατικά γυρίσματα από τον Σεπτέμβριο και η δουλειά που γίνεται είναι άκρως επαγγελματική. Η αλήθεια είναι πως είδαμε ότι για να βγει σωστά μια σκηνή και οι δύο σκηνοθέτες γύριζαν τον ίδιο διάλογο ακόμη και δέκα φορές.

Στο τέλος των γυρισμάτων ο Μάριος Αθανασίου μας μίλησε για τα extensions που έχει βάλει στα μαλλιά του, ενώ τονίζει πως ο ήρωας που υποδύεται είναι ένας… ρεμπεσκές που ζει με τη μαμά του (Χριστίνα Τσάφου), τον θρησκόληπτο πατέρα του (Παύλος Χαϊκάλης) και την αδερφή του (Πηνελόπη Πλάκα). Η ζωή ξεπερνά τον ήρωα όταν μαθαίνει ότι μπορεί να έχει γιο.

Στη συζήτηση μπαίνει και η Νικολέτα Καρρά, η οποία για τον ρόλο της Τατιάνας στα φλας μπακ πρέπει να μεταμορφώνεται σε… υπέρβαρη έφηβη από τον σπεσιαλίστα στα εφέ Προκόπη Γλασερό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μένει ακίνητη επί 2,5 ώρες, ενώ μετά θέλει άλλη μία ώρα για να βγάλει τα προσθετικά. «Τα μαλλιά μου θα ήθελα να τα βάψω ξανθά, αλλά δεν θα άντεχαν την αλλαγή. Αυτός είναι ο ρόλος της ζωής μου και θα πλήρωνα για αυτόν» λέει στην «Espresso» η Νικολέττα, η οποία εμφανίζεται με κοντό ξανθό καρέ στη σειρά.

Στους «Συμμαθητές» παίζουν και οκτώ νέοι ηθοποιοί. Γι’ αυτούς τους ρόλους ο Βασίλης Θωμόπουλος είδε 1.500 ταλαντούχα παιδιά μέσα από οντισιόν, τα περισσότερα από τα οποία είχαν τελειώσει θεατρικές σχολές.

Μαρία Ανδρέου
Φωτογραφίες: Δ. Γκολφομήτσος

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...