Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Αρπαξαν την ανιψιά του Mr Αστέρα Τρίπολης

Την κρατούσαν επί εννέα μέρες, την ελευθέρωσαν χθες. Ζήτησαν 10.000.000 € και τελικά πήραν 82.500 €

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονταν έως αργά χθες το βράδυ οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας Βαρβάρας Μητσώνη, η οποία πρωταγωνίστησε σε θρίλερ με «σκηνοθέτες» τους άγνωστους δράστες απαγωγείς της. Η νεαρή ανιψιά του Mr. Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη έμεινε φυλακισμένη επί εννέα ημέρες και απελευθερώθηκε χθες το πρωί, αφότου οι απαγωγείς εισέπραξαν από την οικογένεια λύτρα ύψους 82.500 ευρώ!

Χθες το απόγευμα η Βαρβάρα Μητσώνη, κόρη της αδελφής του μεγαλομετόχου του Αστέρα και του Τάσου Μητσώνη, πρώην γενικού διευθυντή του Αστέρα, έδωσε την πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς, όμως κατά πληροφορίες, το μόνο που μπόρεσε να περιγράψει ήταν το αυτοκίνητο στο οποίο την έβαλαν διά της βίας οι δράστες, ένα όχημα κλειστού τύπου βαν.

Οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στρέφονται ακόμη και στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της κοπέλας, καθώς ο σχεδιασμός της απαγωγής και το γεγονός ότι από τα 10.000.000 ευρώ (!) που ζητούσαν αρχικά οι δράστες, γρήγορα έπεσαν στα 82.500 ευρώ, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως πρόκειται για ερασιτέχνες του είδους, που μάλιστα είχαν λανθασμένη πληροφόρηση όσον αφορά την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας Μητσώνη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους ένα επιπρόσθετο στοιχείο που είναι δυνατόν να δώσει κατεύθυνση στην έρευνα. Πρόκειται για τρία χειρόγραφα σημειώματα με τον γραφικό χαρακτήρα της 27χρονης, που φέρεται ότι έφτασαν στα χέρια των γονιών της από τους απαγωγείς, προκειμένου να πειστούν ότι είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της. Μάλιστα, τα σημειώματα είχαν αφεθεί σε συγκεκριμένα σημεία στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι, όπου οι γονείς της κοπέλας άφησαν και τα λύτρα, και στην Κυψέλη. «Είμαι καλά, κάντε γρήγορα, μαζέψτε τα χρήματα» έγραφε στα σημειώματα.
4r3r234gtgtgdf 4Ηταν περίπου 22.30 της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου, όταν η 27χρονη Βαρβάρα Μητσώνη, που εργάζεται σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή της Δάφνης προκειμένου να βοηθά την οικογένεια στα έξοδα του νοικοκυριού, έφυγε από το σπίτι της στην περιοχή της Κυψέλης για να πάει στην εργασία της. Λίγα μέτρα από το σπίτι της και ενώ περπατούσε αμέριμνη, σταμάτησε δίπλα της ένα αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν δύο άνδρες. 

Της φόρεσαν κουκούλα
4r3r234gtgtgdf 2Την άρπαξαν με βία, της έκλεισαν το στόμα και την έβαλαν στο όχημα. Παράλληλα της φόρεσαν στο κεφάλι μια κουκούλα προκειμένου να μη δει τα πρόσωπά τους και τη διαδρομή προς το κρησφύγετό τους, το οποίο μετέτρεψαν σε προσωρινή φυλακή για τη ανιψιά του Mr Αστέρα Τρίπολης.

Την επόμενη ημέρα οι δράστες επικοινώνησαν με τους γονείς και τον θείο της 27χρονης ζητώντας λύτρα για να την αφήσουν ελεύθερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για τη ζωή της νεαρής, στην περίπτωση που δεν θα έπαιρναν το χρηματικό ποσό που ζητούσαν. Οι απαγωγείς άφησαν για λίγα δευτερόλεπτα την 27χρονη να μιλήσει με τη μητέρα της, ώστε να βεβαιωθεί ότι είναι καλά στην υγεία της αλλά και ότι πρέπει οπωσδήποτε να δώσει τα λύτρα.

Πράγματι τα χρήματα δόθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου και οι απαγωγείς ελευθέρωσαν την 27χρονη το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Ανω Κυψέλης, 500 μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας. Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να βεβαιωθούν οι κακοποιοί ότι αστυνομικοί δεν παρακολουθούσαν το σημείο παράδοσης των χρημάτων (στο ΟΑΚΑ).

Ο νεαρός Ελληνας που επικοινωνούσε με την οικογένεια και ο σάκος με τα λύτρα

Από την πρώτη στιγμή οι γονείς της κοπέλας ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για την απαγωγή, με αποτέλεσμα όλες οι διαπραγματεύσεις που έκαναν τόσο ο πατέρας της Τάσος Μητσώνης όσο και η μητέρα της να γίνουν με την καθοδήγηση των ειδικών διαπραγματευτών της Ασφάλειας. Ομως, στο άκουσμα των απαιτήσεων των απαγωγέων για τα 10.000.000 ευρώ οι γονείς της απαχθείσας εξήγησαν στους δράστες ότι το ποσό είναι αστρονομικό! Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις μέσω κινητών τηλεφώνων και συνομιλιών διάρκειας ενάμισι λεπτού ώστε οι κακοποιοί να μην εντοπίζονται, οι άγνωστοι δράστες πείστηκαν να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους στα 82.500 ευρώ. Οι απαγωγείς έδωσαν οδηγίες στον Τάσο Μητσώνη να τοποθετήσει τα χρήματα σε σάκο και να τα αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεφωνήματα έκανε νεαρός Ελληνας.

Ο άλλοτε καπετάνιος Γιάννης Καϋμενάκης
4r3r234gtgtgdf 3
Η ενασχόλησή του με τον Αστέρα Τρίπολης τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Ο άλλοτε καπετάνιος Γιάννης Καϋμενάκης, αλλά και ο συνιδιοκτήτης του στην ποδοσφαιρική ομάδα της Αρκαδίας Δημήτρης Μπάκος αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αμφότεροι συγκαταλέγονται στους πλέον ισχυρούς Ελληνες στον χώρο της ναυτιλίας, καθώς είναι μεγαλομέτοχοι εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταφοράς καυσίμων, με έδρα το λιμάνι της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο στόλος της εταιρίας ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 25 δεξαμενόπλοια και γι’ αυτό ο Γιάννης Καϋμένακης ζει μόνιμα στο Ντουμπάι. Ομως, παραμένει ένας απλός άνθρωπος. Εξάλλου, με τον Δημήτρη Μπάκο έχει ακόμη στην κατοχή του μια από τις μεγαλύτερες φάρμες της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται 47 χλμ. μακριά από την Τρίπολη, προς τον νομό Λακωνίας, ενώ πριν από λίγο καιρό οι δυο τους άνοιξαν κατάστημα με βιολογικά προϊόντα (που προέρχονται από τη φάρμα τους) στην Ανω Γλυφάδα.

Θεοδόσης Π. Πάνου 
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...