Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η ωραία εγγονή του Γιώργου Οικονομίδη

H Λιάνα Καριέρε (γόνος θεατρικής οικογένειας) ανεβαίνει στο σανίδι σε ρόλο-έκπληξη για… τον παππού της

Φέρει την τέχνη στο… DNA της, γι’ αυτό και η επαγγελματική πορεία της είναι προδιαγεγραμμένη. Η Λιάνα Καριέρε – Οικονομίδου, κόρη της μουσικοσυνθέτριας και στιχουργού Μαριαλένας Οικονομίδου και του σκηνοθέτη και γνωστού επιχειρηματία Ρομπέρτο Καριέρε και εγγονή του θρυλικού Γιώργου Οικονομίδη, ανήκει στις νέες και ταλαντούχες ηθοποιούς, ενώ δεν κρύβει την αγάπη της για τα μουσικά μονοπάτια. Η 27χρονη ενζενί μεγάλωσε σε καλλιτεχνική οικογένεια κι έτσι από πολύ νεαρή ηλικία απέκτησε το «μικρόβιο». Αρχισε να χορεύει, να τραγουδάει και να στήνει ολόκληρες θεατρικές παραστάσεις στο σαλόνι του σπιτιού της οικογένειάς της.
h54yh45yh 3Παππούς της όμορφης Λιάνας ήταν ο Γιώργος Οικονομίδης, ένας από τους δημοφιλέστερους κονφερασιέ, ενώ υπήρξε ηθοποιός, τραγουδιστής, σεναριογράφος κι εκφωνητής ραδιοφώνου. Ηταν ο πρώτος που έκανε εκπομπή νέων ταλέντων, προάγγελο των σημερινών τηλεοπτικών talent shows. Μάλιστα, μέσα από τα ραδιοφωνικά «Χαρούμενα ταλέντα» του ανακαλύφθηκαν κι έλαμψαν αστέρια όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Χάρρυ Κλυνν, ο Γιάννης Βογιατζής και πολλοί άλλοι. Η μητέρα της Μαριαλένα Οικονομίδου διακρίθηκε στη μουσική ως συνθέτρια και στιχουργός, ενώ γιαγιά της είναι η επίσης ηθοποιός και συγγραφέας Λιάνα Βιτσώρη.

Βέβαια, οι καλλιτεχνικές ρίζες της νεαρής κοπέλας φτάνουν ακόμη πιο βαθιά στον χρόνο. Προγιαγιά της ήταν η Νίτσα Τσαγανέα, η εξαιρετική ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», «Η κυρά μας η μαμή», «Ενας ήρωας με παντόφλες» και πολλές άλλες περιλαμβάνονται στο πλούσιο παλμαρέ της. Κατά συνέπεια, προπάππους της Λιάνας ήταν ο Χρήστος Τσαγανέας, ο «βεβαίως βεβαίως» γυμνασιάρχης της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο φιλμ «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», ενώ ήταν επίσης πρωταγωνιστής σε σημαντικές παραγωγές του ελληνικού σινεμά.

Η αναπόφευκτη μοίρα

Ηταν πολύ φυσικό λοιπόν για τη νεαρή Λιάνα να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά μονοπάτια. Προκειμένου να θέσει τις σωστές βάσεις και να κυνηγήσει τα όνειρά της φοίτησε στη δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Ιασμος», ενώ παράλληλα συμμετείχε σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες, δίπλα στη μητέρα της Μαριαλένα. Αυτή τη σεζόν τη βρίσκουμε στο θέατρο Eliart, όπου συμμετέχει στην παράσταση «Είμαι παιδί μου πειρασμός», με έναν ρόλο-έκπληξη! Στο έργο που θα ανέβει στις 17 Νοεμβρίου παίζουν επίσης οι Ελένη Φιλίνη, Φιλίτσα Καλογεράκου, Σπύρος Θεοδόσης κ.ά.
h54yh45yh 4«Υποδύομαι τη μητέρα μου, η οποία αναπολεί και παρουσιάζει στο κοινό στιγμιότυπα από τη ζωή του πατέρα της, του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιώργου Οικονομίδη» λέει η Λιάνα στην «Espresso» και η κουβέντα, αναμενόμενα, πηγαίνει στη μαμά της. «Η μητέρα μου για εμένα είναι, θα έλεγα, ο μέντοράς μου. Εκτός από τη μουσική παιδεία που μου μετέδωσε, μου έμαθε να πορεύομαι στη ζωή με το κεφάλι ψηλά, να μην το βάζω ποτέ κάτω. Είναι ένας άνθρωπος που με εμπνέει για πολλούς και διάφορους λόγους, άρα για εμένα αυτός ο ρόλος είναι δώρο! Η συμβουλή που μου έδωσε είναι αυτή που μου δίνει πάντα, εντός κι εκτός σανιδιού: να είμαι αληθινή».

«Σκαλίζοντας» λίγο την προσωπικότητά της προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που έχει «δανειστεί» από τον παππού της.

Αξιοκρατία

«Αυτό που πάντοτε θαύμαζα στον παππού μου ήταν η αξιοκρατία, η γενναιοδωρία και ο σεβασμός του απέναντι στους νέους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ηταν τόσο εύστροφος και δημιουργικός, ήταν ο ίδιος η πηγή του ταλέντου! Μοναδικός! Πιστεύω ότι έχω πάρει από αυτόν το χιούμορ με το οποίο αντιμετώπιζε τη ζωή».
h54yh45yh 5Σε μια συνεργασία παίζουν πάντα ρόλο οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύει κάποιος. «Ολοι οι συντελεστές είναι ένας κι ένας. Η Ελένη Φιλίνη, ο Σπύρος Θεοδόσης, η Φιλίτσα Καλογεράκου, ο Νίκος Χρηστίδης και ο μαέστρος μας, ο Γιάννης Μιχαήλ, δουλεύουν σκληρά, είναι άψογοι επαγγελματίες και αντιμετωπίζουν με απόλυτο σεβασμό και αγάπη αυτήν την παράσταση» δηλώνει η 27χρονη. Οσο για τη σεναριογράφο Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθέτρια Ρέινα Εσκενάζυ, τονίζει: «Είναι ειλικρινά δύο υπέροχες και αξιόλογες γυναίκες και είναι τιμή μου να συνεργάζομαι μαζί τους. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η απλότητα και η ταπεινότητά τους».
h54yh45yh 6Μεγάλο μέρος της παράστασης ασχολείται με τα «Χαρούμενα ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη. Ποια είναι η γνώμη της Λιάνας για τις συγκεκριμένες εκπομπές; «Είναι ένας τρόπος να προωθήσει κάποιος καλλιτέχνης τη δουλειά του και να ακουστεί στο ευρύ κοινό, δεν τα κατακρίνω, είναι θέμα επιλογών, ανθρώπου και timing. Θα μου άρεσε να υπάρχει λίγο περισσότερη αξιοκρατία, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τα talent shows». Η ίδια πάντως δεν θα έλεγε «όχι» σε μια συμμετοχή. «Σίγουρα θα ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη ο καιρός». Παράλληλα με το θέατρο πάντως η νεαρή καλλιτέχνιδα κάνει και live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, συμμετέχοντας σε ροκ και έντεχνες βραδιές, με τραγούδια από το ξένο και το ελληνικό ρεπερτόριο.

Και με μπαμπά γνωστό καρδιοκατακτητή
h54yh45yh 1
Η Λιάνα έχει και δύο αδερφούς που την… προσέχουν. Τον Γιώργο, αλλά και τον Λορέντζο, τον οποίο γνωρίσαμε από το reality show του Mega «Bar». Με τον τελευταίο έχουν τον ίδιο μπαμπά, τον Ρομπέρτο Καριέρε, μεγάλωσαν μαζί και οι σχέσεις τους εξακολουθούν να είναι άψογες. Ο Ιταλός πατέρας τους υπήρξε ένας από τους ωραιότερους άνδρες της κοσμικής Αθήνας και καρδιοκατακτητής, ενώ διακρίθηκε στον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς διέθετε αρκετά in στέκια. «Εχω αδυναμία και στα δύο αδέρφια μου, τον Γιώργο και τον Λορέντζο. Και αυτοί σε εμένα βέβαια, αφού είμαι η μικρή τους» τονίζει η Λιάνα.
523t243trfgΤεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...