Επιχείρηση κυνηγόσκυλα

Μία εβδομάδα μέσα στη χαράδρα! Αγωνιώδης διάσωση από εκπαιδευτή αναρρίχησης στο Βραδέτο Ζαγορίου

Τυχερά μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν τελικά τα δύο κυνηγόσκυλα που ήταν άφαντα εδώ και μία εβδομάδα, καθώς όπως διαπιστώθηκε, είχαν βρεθεί σε… γκρεμό στο Βραδέτο Ζαγορίου Ιωαννίνων. Τα όμορφα σκυλάκια εντοπίστηκαν και σώθηκαν την τελευταία στιγμή, καθώς ήταν εξαντλημένα από την πείνα και τη δίψα. Σκελετωμένα και εμφανώς ταλαιπωρημένα, τα συμπαθητικά τετράποδα αφέθηκαν στην αγκαλιά του σωτήρα τους, του εκπαιδευτή αναρρίχησης Ηρακλή Μωυσίδη. Ο τελευταίος τα ανέσυρε με μεγάλη προσοχή από τη χαράδρα, βάθους περίπου 20 μέτρων, και τα παρέδωσε στα «αφεντικά» τους, που τα θεωρούσαν νεκρά!
432tw3t 3Η περιπέτεια για τα δύο κυνηγόσκυλα άρχισε το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, όταν γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό το πρώτο από αυτά. Ο ιδιοκτήτης του έψαχνε να το βρει δίχως να τα καταφέρνει, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά να πιστέψει ότι είχε ψοφήσει. Ενα 24ωρο μετά εξαφανίστηκε το δεύτερο σκυλί, το οποίο -όπως αποδείχτηκε αργότερα- είχε πέσει στο ίδιο σημείο.

Ούτε το αφεντικό αυτού του σκύλου κατόρθωσε να το εντοπίσει, και μάλιστα είχε απογοητευτεί γιατί πίστευε ότι δεν θα το έβλεπε ξανά. Ομως περίπου μία εβδομάδα μετά, εντελώς τυχαία, ένας φίλος του που περνούσε από την περιοχή άκουσε γαβγίσματα. Προσπάθησε να εντοπίσει την πηγή των ήχων και σιγά σιγά πλησίασε στο σημείο όπου είχαν πέσει τα άτυχα σκυλάκια. Αμέσως έτρεξε να φέρει βοήθεια και ξεκίνησε η επιχείρηση για τη διάσωση των ζώων.
432tw3t 2Ο άνθρωπος που τα έσωσε, ο εκπαιδευτής αναρρίχησης Ηρακλής Μωυσίδης από τα Ιωάννινα, βρέθηκε στο σημείο με τον ειδικό εξοπλισμό του και κατέβηκε στη χαράδρα όπου βρισκόντουσαν εγκλωβισμένα τα κυνηγόσκυλα. Ο κ. Μωυσίδης τα έδεσε, τα ανέσυρε προσεκτικά ένα ένα και τα παρέλαβαν οι ιδιοκτήτες τους.

Ομως, επειδή για διάστημα μίας εβδομάδας δεν είχαν τροφή ούτε νερό, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ιατρείο ζώων προκειμένου να εξεταστούν από τους ειδικούς. Οι φιλόζωοι της Ηπείρου αναφέρουν ότι η περιοχή του Ζαγορίου είναι γεμάτη με χαράδρες και ενώ οι περισσότερες είναι καταγεγραμμένες, υπάρχουν πολλές άγνωστες, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν θανατηφόρες παγίδες τόσο για τους πεζοπόρους όσο και για τα ζώα, γεγονός που επιβάλλει τη λήψη μέτρων.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ