Αιρετική έρευνα Καναδών για τον «Γάμο» του Ιησού με τη Μαρία τη Μαγδαληνή

Καναδοί ερευνητές τον παρουσιάζουν παντρεμένο με τη Μαρία Μαγδαληνή και πατέρα δύο παιδιών!

Ο Ιησούς είχε παντρευτεί την αδελφή ψυχή του Μαρία Μαγδαληνή και είχε αποκτήσει μαζί της δύο παιδιά. Αλλο ένα βιβλίο, με τίτλο «The Lost Gospel» (Το Χαμένο Ευαγγέλιο), έρχεται περίπου έξι εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα να προκαλέσει το συναίσθημα των χριστιανών. Tα παραπάνω αλλά και άλλες απόψεις, τις οποίες οι συγγραφείς του ονομάζουν «στοιχεία», ήδη προκαλούν αντιδράσεις. Το βιβλίο, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του καθηγητή Θρησκειών Μπάρι Γουίλσον και του ιστορικού συγγραφέα Σίμτσα Τζακομποβίτσι, αναφέρει ακόμα ότι ο Ιησούς είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση 13 χρόνια προτού σταυρωθεί. Ακόμη, ότι είχε γίνει επίσης απόπειρα δολοφονίας τόσο κατά της Μαρίας Μαγδαληνής όσο και των παιδιών τα οποία, πάντα κατά τους συγγραφείς, είχε κάνει με τον Χριστό.

Οι Γουίλσον και Τζακομποβίτσι λένε ότι βασίστηκαν σε χειρόγραφο ηλικίας 1.450 ετών, το οποίο ανακάλυψαν στη Βρετανική Βιβλιοθήκη. Πέρασαν, όπως λένε, μήνες μεταφράζοντας το αρχαίο κείμενο και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι, πέραν των προαναφερθέντων, να υποστηρίζουν πως η Παρθένος Μαρία ήταν στην πραγματικότητα η Μαγδαληνή, και όχι η μητέρα του Ιησού. Το συγγραφικό δίδυμο πρόκειται μεθαύριο να δώσει περισσότερα στοιχεία όσον αφορά την «έρευνά» του, σε συνέντευξη για την προώθηση του βιβλίου. Ακόμα στο πόνημα αναφέρεται ότι ο Ιησούς είχε στενούς δεσμούς με πολιτικές προσωπικότητες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των οποίων ο αυτοκράτορας Τιβέριος.

Οσα έχουν ως τώρα δει το φως της δημοσιότητας από το βιβλίο προκαλούν αίσθηση, ακόμα και σε δόγματα της χριστιανοσύνης που δεν αντιδρούν συχνά σε τέτοιες απόψεις. Η Αγγλικανική Εκκλησία, για παράδειγμα, αντέδρασε κάνοντας λόγο για βιβλίο που έχει περισσότερα κοινά με τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» παρά με τα ευαγγέλια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ