Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Το «κακομούτσουνο» μπριάμ

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς γεύτηκαν τα «άσχημα» λαχανικά σε ένα σούπερ τραπέζι κάτω από τον Λευκό Πύργο

Στραβά καρότα και πατάτες με… καρούμπαλα, ξεθωριασμένες μελιτζάνες και… κακομούτσουνα κολοκυθάκια μπήκαν στην κατσαρόλα και έγιναν ένα νοστιμότατο μπριάμ για 5.000 Θεσσαλονικείς! Με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών που έπλυναν και καθάρισαν τα «άσχημα» λαχανικά, γνωστοί σεφ μαγείρεψαν το πρωί της Κυριακής κάτω από τον Λευκό Πύργο και έστρωσαν τραπέζι, δίνοντας ένα γευστικό μήνυμα κατά της σπατάλης των τροφίμων. Υπό τις οδηγίες των μελών της Ενωσης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης, του Λευτέρη Λαζάρου, της Νταϊάν Κόχυλα και του Ευτύχη Μπλέτσα, όλοι βοήθησαν ώστε να ετοιμαστεί το… ατελείωτο μπριάμ του event, με τίτλο «Με-Νου 5.000», που οργάνωσε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Feedback.
re34r24r2 1Οπως ανέφερε η εθελόντρια Αννα Σιλίδου: «Χρησιμοποιήθηκαν λαχανικά που λόγω της εμφάνισής τους θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Κι όμως, τα μαγειρέψαμε και φτιάξαμε ένα πεντανόστιμο γεύμα». Αλλος εθελοντής επισήμανε πως σκοπός ήταν να «αποδείξουμε ότι τα λαχανικά, άσχετα με την εμφάνισή τους, έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν πρέπει να πετάμε τρόφιμα, αφού μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να ετοιμάσουμε υπέροχα γεύματα».

Δεκάδες περαστικοί βρέθηκαν στον χώρο όπου στήθηκαν οι τεράστιες κατσαρόλες και δοκίμασαν το πλήρες γεύμα, που περιλάμβανε ένα πιάτο μπριάμ, σαλάτα και φρουτοσαλάτα.
re34r24r2 2Οπως έλεγαν οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς, η σημαντική αυτή δράση θα πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον, «για να κατανοήσει ο κόσμος την αξία των τροφίμων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες έμαθαν να διαβάζουν τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων και τις συστάσεις συντήρησης και αποθήκευσής τους, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόληψη όσον αφορά τη σπατάλη τροφίμων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...