Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Ο… γρίφος με την απαγωγή της Βαρβάρας

Η Αστυνομία εστιάζει τις έρευνες στο περιβάλλον της 27χρονης και σκανάρει την περιοχή της Λούτσας

Την περιοχή της Λούτσας «έδειξαν» η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και (πιθανότατα) ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. ως ορμητήριο των δραστών της απαγωγής της 27χρονης Βαρβάρας Μητσώνη, ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη, και πλέον εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του χώρου στον οποίο η κοπέλα «φυλακίστηκε» επί εννέα ημέρες. Οσον αφορά στην «ταυτότητα» των απαγωγέων, οι αστυνομικοί εστιάζουν τις έρευνες τους ακόμα και στο περιβάλλον της νεαρής!

Με τις αεροφωτογραφίες της περιοχής στα χέρια τους, οι αστυνομικοί έκαναν χθες το πρωί «αναπαράσταση» της απαγωγής μαζί με την 27χρονη σπουδάστρια νοσηλευτικής. Η ίδια προσπάθησε να θυμηθεί διαδρομές, ήχους και τυχόν στάσεις σε φανάρια, ώστε να προσδιοριστεί όσο το δυνατόν με περισσότερη ακρίβεια η περιοχή όπου κρατήθηκε όμηρος από τέσσερις κουκουλοφόρους απαγωγείς, που την άρπαξαν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έξω από το σπίτι της, ώσπου να πάρουν στα χέρια τους τα λύτρα ύψους 82.500 ευρώ.
125324ter 2Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στοχοποίησαν τη συγκεκριμένη περιοχή βάσει δύο δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το ένα είναι το τελευταίο τηλεφώνημα που έκαναν οι απαγωγείς στους γονείς της 27χρονης Βαρβάρας προκειμένου να τους δώσουν κατευθύνσεις για την παράδοση των λύτρων. Από την άρση απορρήτου προέκυψε ότι το τηλεφώνημα έγινε από την κεντρική πλατεία της Λούτσας.

Ο «κοριός»

Το δεύτερο στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορία που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, είναι ότι οι άνδρες της Ασφάλειας παγίδευσαν με κοριό τον σάκο στον οποίο η μητέρα της 27χρονης και ο πατέρας της Τάσος Μητσώνης (πρώην γενικός διευθυντής του Αστέρα) τοποθέτησαν τα 82.500 ευρώ, με την ελπίδα ότι θα τους οδηγήσει στα ίχνη αυτού που θα τα παραλάμβανε. Και σε αυτή την περίπτωση, ο κοριός «έδειξε» Λούτσα, όμως οι απαγωγείς φαίνεται πως πρόβλεψαν την προσπάθεια των αστυνομικών να τους εντοπίσουν και φρόντισαν να κρατήσουν τα χρήματα, πετώντας τη συσκευασία.
125324ter 1Ενα ακόμη στοιχείο που μαρτυρά «επαγγελματισμό» εκ μέρους των απαγωγέων είναι ότι προτού ελευθερώσουν τη νεαρή, λίγα μέτρα από το σπίτι της στην Κυψέλη, την ανάγκασαν να φορέσει καινούργια ρούχα και εξαφάνισαν αυτά που φορούσε το εννιαήμερο της ομηρίας της προκειμένου να μην ανιχνευθούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. γενετικό υλικό και αποτυπώματά τους.

«Φωτογράφισε» το κρησφύγετο

ΞΕΠΕΡΑΣΕ το σοκ από την αρπαγή της, ανέκτησε την ψυχραιμία της και θυμήθηκε σημαντικές λεπτομέρειες η 27χρονη Βαρβάρα Μητσώνη, που έδωσε ήδη δύο καταθέσεις στους αστυνομικούς. «Η κοπέλα είναι πανέξυπνη. Μας βοήθησε πολύ με την κατάθεσή της και οι λεπτομέρειες θα μας οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης» είπε χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η νεαρή φέρεται ότι συγκράτησε στη μνήμη της πόσες φορές σταμάτησε σε φανάρια το όχημα με το οποίο τη μετέφεραν οι απαγωγείς στο κρησφύγετό τους, ενώ περιέγραψε στους αστυνομικούς τους ήχους που συνέλαβε κατά την είσοδό της σε αυτό, δηλαδή το άνοιγμα μιας αυλόπορτας και το γεγονός πως δεν ανέβηκε ή κατέβηκε σκαλιά. Θυμόταν ακόμη και τη χροιά της ομιλίας των κακοποιών.

Τα σημειώματα και η επικοινωνία από καρτοκινητά

Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ήταν η πρακτική που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς της 27χρονης Βαρβάρας Μητσώνη για να μειώσουν τις πιθανότητες εντοπισμού τους από τις αστυνομικές Αρχές. Στις εννέα ημέρες ομηρίας της νεαρής σπουδάστριας έκαναν μόλις τέσσερα τηλεφωνήματα στους γονείς της, όλα από καρτοκινητά-φάντασμα και ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ τους έστειλαν και τρία σημειώματα, τα οποία έβαζαν την ίδια να τα γράφει προκειμένου να πιστοποιείται πως είναι καλά στην υγεία της.
125324ter 4Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στον πατέρα της κοπέλας, τον Τάσο Μητσώνη, μία ημέρα μετά την απαγωγή και συγκεκριμένα από την περιοχή των Πετραλώνων, απ’ όπου τον ενημέρωσαν για σημείωμα που είχαν αφήσει σε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στην Κυψέλη, κοντά στο σπίτι της οικογένειας. Στο σημείωμα η απαχθείσα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγραφε: «Κινδυνεύω, ενημερώστε τον θείο (σ.σ.: τον «Mr Αστέρα Τρίπολης» Γιάννη Καϋμενάκη) ότι οι άνθρωποι που με κρατούν θέλουν 10.000.000 ευρώ, αλλιώς θα μου κάνουν κακό».
125324ter 5Με το δεύτερο τηλεφώνημα, που έγινε από την περιοχή της Ομόνοιας, ο πατέρας της 27χρονης ενημερώθηκε για νέο σημείωμα, το οποίο βρήκε στη Μεταμόρφωση. Σε αυτό η νεαρή Βαρβάρα ενημέρωνε ότι οι απαγωγείς θα έκαναν ένα σύντομο τηλεφώνημα για να διαπραγματευτούν το ύψος των λύτρων. Η οικογένεια πάντως διευκρίνισε πως δεν έχει οικονομική επιφάνεια για να δώσει τα 10.000.000 ευρώ που ζητούσαν, με αποτέλεσμα το ποσό να πέσει τελικά στα 82.500 ευρώ!

Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε από τη Λούτσα και οι απαγωγείς έδωσαν κατευθύνσεις στον πατέρα της 27χρονης για τον τρόπο παράδοσης των λύτρων, τα οποία του υπέδειξαν να βάλει σε έναν κάδο απορριμμάτων, σε δρόμο παραπλεύρως του Ολυμπιακού Σταδίου, στο Μαρούσι. Στο ίδιο σημείο βρήκε ο Τάσος Μητσώνης το τελευταίο σημείωμα με τον γραφικό χαρακτήρα τις κόρης του, που έγραφε: «Θα με απελευθερώσουν σε παραπάνω από 24 ώρες για να βεβαιωθούν πως δεν τους παρακολουθεί η Αστυνομία».

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...