Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Του έδωσε ρόλο χωρίς να τον ξέρει

Πώς ο Αχιλλέας Σκεύης από «παιδί των φαναριών» θα γίνει υπάλληλος της προξενήτρας, χάρη στον Μαρκουλάκη

Η συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη προέκυψε χάρη στη δική του… επιμονή! Ο νεαρός ηθοποιός Αχιλλέας Σκεύης, ένας εκ των συντελεστών της παράστασης «Ντόλλυ, η προξενήτρα», που θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου στο θέατρο Αλίκη -με μια μικρή καθυστέρηση λόγω του ατυχήματος που είχε η πρωταγωνίστρια Βίκυ Σταυροπούλου-, όπως αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ήταν εκείνος που προσέγγισε πρώτος τον σκηνοθέτη του έργου Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη!
42133q4t 1«Ενα βράδυ ήμουν αποφασισμένος να του μιλήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός. «Πήρα λοιπόν το ποδήλατό μου και πήγα στο θέατρο Αθηνών να τον βρω στην παράσταση “Ο πουπουλένιος”, όπου παίζει. Περίμενα καρτερικά να τελειώσει το έργο και ρωτούσα συνεχώς το παιδί που εργάζεται εκεί αν τον είχε δει. Κάποια στιγμή πέρασε και του μίλησα. Του συστήθηκα και του έδωσα το βιογραφικό μου. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, διότι ήταν πολύ ευγενικός» είπε ο νεαρός ηθοποιός, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του όταν κάποια στιγμή του τηλεφώνησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για να του προσφέρει έναν ρόλο! «Με πήρε και μου είπε αν θέλω να συμμετέχω στην παράσταση και ενθουσιάστηκα. Δέχτηκα αμέσως. Ολο το βράδυ έμεινα ξύπνιος, σκεφτόμενος την πρόταση. Την επομένη, επειδή μου είχε πει πως θα με έπαιρνε για να μου πει λεπτομέρειες, κοίταζα συνεχώς το κινητό μου!».

Αποχωρήσεις

Ο Αχιλλέας υποδύεται στην παράσταση έναν από τους δύο υπαλλήλους του Οράτιου (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), ρόλος ο οποίος αρχικά προοριζόταν για τον Μίνωα Θεοχάρη. Ο τελευταίος αποχώρησε -για προσωπικούς λόγους- από την παράσταση «παραχωρώντας» τη θέση του στον Αχιλλέα. Ο νεαρός ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του στην υποκριτική σε μία από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, στο φιλμ του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» που γυρίστηκε το 1998 και στο οποίο ο μικρός τότε Αχιλλέας είχε ενσαρκώσει το παιδί των φαναριών, ένα άστεγο αγόρι.
42133q4t 5Το περασμένο καλοκαίρι ο ηθοποιός είχε συμμετάσχει στην παράσταση που ανέβασε η Ρούλα Πατεράκη «Το μανιφέστο του πολέμου», με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Δεν πτοούν την «Ντόλλυ» οι αναποδιές!
42133q4t 2
Μπορεί η πρωταγωνίστρια του έργου Βίκυ Σταυροπούλου να έσπασε το πόδι της και δύο ηθοποιοί -ο Μίνως Θεοχάρης και η Κατιάνα Μπαλανίκα- να αποχώρησαν από τον θίασο την τελευταία στιγμή, παρ’ όλα αυτά στις 19 Νοεμβρίου η σκηνή του θεάτρου Αλίκη θα γεμίσει κόσμο. Το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Ντόλλυ, η προξενήτρα», που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, θα κάνει πρεμιέρα, ύστερα από αρκετές αναποδιές, την επόμενη εβδομάδα σε ένα ολάνθιστο σκηνικό που αναδίδει νοσταλγία.

Κεντρικό πρόσωπο του θεατρικού είναι μια καταφερτζού προξενήτρα, η Ντόλλυ, η οποία εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη και εγκαθίσταται σε μια εξοχική περιοχή της Αμερικής. Εκεί θα κληθεί να βρει την ιδανική σύζυγο στον πλούσιο έμπορο Οράτιο Βαντεργκέλντερ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), έναν δύστροπο και αντιπαθητικό χήρο.

Στο ερωτικό γαϊτανάκι μπλέκονται η ανιψιά του Οράτιου (Ντάνη Γιαννακοπούλου), ένας ταλαντούχος ζωγράφος (Σταύρος Σβήγγος), η χήρα ιδιοκτήτρια καπελάδικου (Αννα Μαρία Παπαχαράμπους) και μια εκκεντρική γεροντοκόρη (Ρένια Λουιζίδου). Η Λουιζίδου είναι η τελευταία προσθήκη στην παράσταση, καθώς αντικατέστησε την Μπαλανίκα. Παίζουν ακόμη οι Γιώργος Ψυχογιός, Νατάσσα Κοτσοβού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θοδωρής Ρωμανίδης, Αλεξάνδρα Ούστα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σκηνικό που έχει επιμεληθεί η Αθανασία Σμαραγδή και παραπέμπει στις περίφημες μακέτες θεάτρου της βικτοριανής εποχής -γνωστά και ως toy theaters-, τα οποία οι ευγενείς «έστηναν» στις επαύλεις τους ανεβάζοντας έργα της αρεσκείας τους με τους φίλους τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...