Μπλόκο σε πειρατές δορυφόρων

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο «πειρατών» δορυφορικού συστήματος προχώρησαν οι Αρχές. Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν μια 60χρονη και ένας 40χρονος στην Εδεσσα, καθώς και ένας 37χρονος στρατιωτικός στη Θεσσαλονίκη.

Η διερεύνηση των υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από μηνύσεις που υπέβαλαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πληρεξούσιοι δικηγόροι ανώνυμης εταιρείας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και ανώνυμης εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Οι μηνύσεις αφορούσαν δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών που παρέχουν οι συγκεκριμένες εταιρείες, μέσω παράνομης διανομής του τηλεοπτικού σήματός τους.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συγκεκριμένων ατόμων και διαπιστώθηκαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Στην πρώτη περίπτωση, από την ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 60χρονη Ελληνίδα και ο 40χρονος Ελληνας είχαν θέσει σε λειτουργία δικτυακούς δορυφορικούς αποκωδικοποιητές -διακομιστές, στους οποίους είχαν εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και διαμοίραζαν παράνομα σε μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου ηλεκτρονικούς κωδικούς αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης. Με αυτό τον τρόπο τους παρείχαν τη δυνατότητα παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών χωρίς καταβολή συνδρομής.

Στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος είχε θέσει σε λειτουργία παράνομους διαδικτυακούς δορυφορικούς δέκτες, μέσω των οποίων προβάλλονταν συνδρομητικές υπηρεσίες των εταιρειών χωρίς όμως να καταβάλλει σε αυτές την απαιτούμενη μηνιαία συνδρομή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ