Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Κρυβόταν για οκτώ χρόνια στο Αγιο Ορος!

Σύλληψη 48χρονου που είχε καταδικαστεί ερήμην σε τρις ισόβια για κατάχρηση 9.000.000 ευρώ

Στο κελί της ασκητικής ζωής βρήκε τρόπο να γλιτώσει τη… φυλακή ένας καταδικασθείς σε τρις ισόβια (!), ο οποίος έχει καταχραστεί 9.000.000 ευρώ, αλλά ζούσε επί οκτώ ολόκληρα χρόνια στο Περιβόλι της Παναγιάς παριστάνοντας τον δόκιμο μοναχό. Μένοντας σε ερημικά κελιά και σκήτες στο Αγιο Ορος, ο 48χρονος πρώην υπάλληλος του Δήμου Δάφνης Αττικής κατάφερε να περνά απαρατήρητος. Ομως η ασκητική ζωή που έκανε έληξε άδοξα, αφού αστυνομικοί του Τμήματος Αγίου Ορους αποκάλυψαν την πραγματική ταυτότητά του και τον συνέλαβαν.

Ο 48χρονος ισοβίτης βρίσκεται πίσω από τεράστια απάτη που είχε στηθεί σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων – εξόδων του Δήμου Δάφνης είχε καταχραστεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 9.000.000 ευρώ. Συμμετοχή στην ίδια υπόθεση είχαν κι άλλοι υπάλληλοι του δήμου, καθώς και ένας εφοριακός. Σύμφωνα με τις Αρχές, η περίοδος που στήθηκε η απάτη ήταν μία ολόκληρη επταετία, από το 1995 μέχρι το 2002.

Για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου έγινε έρευνα σε βάθος, ενώ το δικαστήριο έριξε ερήμην βαριά καμπάνα στον κατηγορούμενο. Ο 48χρονος όμως δεν πήγε ποτέ στη φυλακή για να εκτίσει τη συνολική ποινή των τρις ισοβίων, εννέα ετών και 67 μηνών, η οποία του επιβλήθηκε για 13 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και χρέη προς το Δημόσιο. Θέλοντας να συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος, βρήκε καταφύγιο στο Αγιο Ορος, όπου παρουσιαζόταν ως δόκιμος μοναχός και κυκλοφορούσε με διαφορετικά ονόματα.

«Περιφερόταν στην ερημική περιοχή Κερασιάς, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Αγίου Ορους και η πρόσβαση είναι δύσκολη. Εκεί υπάρχουν κελιά και σκήτες στα οποία οι επισκέπτες του Αθω δεν έχουν πρόσβαση. Οι μοναχοί ποτέ δεν μιλούν για τη ζωή που είχαν προτού πάνε στο Αγιο Ορος και έτσι κανείς δεν ήξερε ποιος πραγματικά ήταν, αφού χρησιμοποιούσε διαφορετικά ονόματα. Ετσι κατάφερνε να περνά απαρατήρητος» είπε στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ενημερώθηκε για τη σύλληψη του 48χρονου.
Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι στο Αγιο Ορος ήταν από το 2006. Ομως, αν και αρχικά κανείς δεν μπόρεσε να τον αναγνωρίσει, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στις Καρυές και τον συνέλαβαν.

Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...