Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι αλήθειες της Σαρδέλας

Ο Στ. Παναγιωτόπουλος αφηγείται την ιστορία της σκυλίτσας και τα… χώνει στους δήθεν φιλόζωους

Οταν πεθάνει η Σαρδέλα θα φροντίσω να μην το μάθει κανείς, λέει στην «Espresso» ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και συγκινεί. Ζητήσαμε από την παραγωγή του «Ράδιο Αρβύλα», που κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, στις 23.15 -για όγδοη συνεχή χρονιά- στον ΑΝΤ1, φωτογραφίες από το πιο ευαίσθητο και γλυκό τρέιλερ που είδαμε φέτος στη μικρή οθόνη, με πρωταγωνίστρια τη δημοφιλή σκυλίτσα. Αλλά το μήνυμα που έστειλε το αφεντικό της Σαρδέλας για τα αδέσποτα σκυλιά είναι πιο ενδιαφέρον από το τι έγινε τελικά στο στούντιο.

«Το γύρισμα για το τρέιλερ πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου. Η ίδια η Σαρδέλα δεν έκανε και πολλά, άραζε στο δροσερό πάτωμα του στούντιο όπως της αρέσει να κάνει. Αλλωστε είναι πια πολύ… γρια, 14 στα 15, έχει χάσει σημαντικό ποσοστό της όρασης και της ακοής της, αλλά και της κινητικότητάς της. Δεν μας ακούει και πολύ κι έτσι το γύρισμα ήταν επεισοδιακό» αποκαλύπτει ο Στάθης, η σχέση του οποίου με το συμπαθές τετράποδο μετράει χρόνια και δεκάδες ευχάριστες στιγμές, όπως εκείνη που η σκυλίτσα έφαγε ένα ταψί γεμιστά! «Τη βρήκα πριν από πολλά χρόνια αδέσποτη, κοντά σε μια αμμουδιά, ήταν ούτε ενός μηνός κουτάβι και κάποιος την είχε πετάξει. Ετσι κάνουν οι άνθρωποι στη χώρα μας με τα ζώα, αυτή είναι η συνήθης πρακτική. Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα φιλόζωος -απεχθάνομαι τους υστερικούς φιλόζωους!- αποφάσισα να την κρατήσω και μου έδωσε πολλά χρόνια ευχάριστης συντροφιάς και εμπειριών. Τώρα, στα γεράματά της, έφτασε η ώρα να είμαι εγώ αυτός που την προσέχει και τη φροντίζει και την οδηγεί και είναι τουλάχιστον χρέος μου -ευχάριστο χρέος- να το κάνω. Είναι έξυπνο, καλοσυνάτο και λαίμαργο σκυλί. Λατρεύει τα καλαμάρια. Τα καλοκαίρια χάνεται στις ταβέρνες ζητιανεύοντας λιχουδιές. Σαν εμένα, μόνο που εγώ δεν είμαι καθόλου καλοσυνάτος» τονίζει ο παρουσιαστής.
qwertwewtwegΟ Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν μένει μόνο στην καθημερινότητα της μασκότ της εκπομπής, η οποία δεν αποχωρίζεται το αγαπημένο μπαλάκι της, της αρέσουν τα κοντινά πλάνα, τα χάδια του Αντώνη Κανάκη, του Γιάννη Σερβετά, του Χρήστου Κιούση κι έχει εξοικειωθεί τόσο με τους τεχνικούς, τα φώτα, τις κάμερες όσο και με το μηχανάκι του αφεντικού της, με το οποίο την πάει βόλτα. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος “αγαπά” τη Σαρδέλα, επειδή τη βλέπει στην τηλεόραση. Αυτό μαρτυρά το πόσο εσωστρεφής, κοινωνικά καθυστερημένος και βαθιά ρατσιστής είναι ο Ελληνας, και εξηγούμαι: όταν η Σαρδέλα ήταν ένα άγνωστο σκυλί και ήρθε σε ηλικία αναπαραγωγής, ρώτησα όσο κόσμο ήξερα και δεν ήξερα αν θα ήθελε ένα κουτάβι της. Κανείς, απολύτως κανείς, δεν ήθελε, έτσι αναγκάστηκα να τη στειρώσω. Εψαχναν όλοι σκυλιά ράτσας, τα οποία τότε ακριβοπλήρωναν, παράλληλα ενθάρρυναν ένα ιδιαίτερα απάνθρωπο και βασανιστικό για τα ζώα σκλαβοπάζαρο και αδιαφορούσαν παντελώς για τα αδέσποτα. Μετά την κρίση, δεν έχουν πλέον λεφτά για να αγοράσουν σκυλιά-status symbols, αλλά εξακολουθούν να αδιαφορούν -και συχνά να βασανίζουν- τα αδέσποτα» λέει ο Στάθης, χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Μαρία Ανδρέου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...