Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τρίπτυχο ολικής επαναφοράς

Καρδιά, αποφασιστικότητα, δουλειά ζήτησε ο Ρανιέρι ενόψει της αναμέτρησης με Ν. Φερόες

Σύνθημα για νέο ξεκίνημα της Εθνικής έδωσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, τονίζοντας πως οι βαθμοί προηγούνται των γκολ στο σημερινό παιχνίδι (21.45, ΝΕΡΙΤ) με τα Νησιά Φερόες. «Ελπίζω οι παίκτες μου να κατανοούν πως θέλουμε μόνο τη νίκη. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Στα πρώτα τρία ματς έχουμε μόλις έναν βαθμό, και κανείς δεν περίμενε πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Ομως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, να είμαστε αποφασιστικοί αλλά όχι νευρικοί, και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στις Φερόες. Πρώτα μας ενδιαφέρουν οι βαθμοί και μετά τα γκολ» είπε ο Ομοσπονδιακός στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως θα ήταν ιδανικό να συνδυαστεί η πρόκριση με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας.

«Οφείλουμε να αποδείξουμε στο γήπεδο την ανωτερότητά μας. Τρία είναι τα στοιχεία της επιτυχίας: καρδιά, αποφασιστικότητα και δουλειά. Ξέρω ότι οι παίκτες που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαν παραπάνω δυσκολίες από πλευράς δυνάμεων. Τώρα όμως πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν. Θα προχωρήσουμε με όσους μπορούν. Θέλω από όλους το 120% στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καραγκούνης μού είπε πως και στο παρελθόν υπήρξαν δύσκολες στιγμές. Και τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή, οπότε πρέπει να αντιδράσουμε» πρόσθεσε ο Ρανιέρι, που δήλωσε μαχητής:

«Μαχητής»

«Μου αρέσει η πίεση, είμαι μαχητής και θέλω να μεταλαμπαδεύσω στους παίκτες μου τη σωστή νοοτροπία και τη θέληση για νίκη».
Ο Ιταλός διευκρίνισε πως η πληθώρα τραυματισμών τον οδήγησε στις πολλές αλλαγές παικτών, ενώ απάντησε για την κριτική που του ασκείται: «Σε όλους αρέσει η νίκη, αυτή πρέπει να κυνηγάμε πάντα. Εγώ θέλω να δείξω παραπάνω στοιχεία, ότι μπορούμε κάτι παραπάνω. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αλλά περισσότερο με απασχολεί η εικόνα της ομάδας μου στο γήπεδο. Παντού υπάρχει γκρίνια και κριτικές, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μέσα στον χρόνο θα έχει λιακάδα, θα βρέξει, θα χιονίσει, και πρέπει να μάθουμε να τα δεχόμαστε όλα. Η ευθύνη και στις νίκες και στις ήττες ανήκει στον προπονητή.

Χωρίς προβλήματα

Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μανωλάς προπονήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα και είναι στην απόλυτη διάθεση του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Τοροσίδης ξεπέρασε το πρόβλημα στην ποδοκνημική που «κληρονόμησε» πριν από 24 ώρες, και δοκιμάστηκε με τους «βασικούς», ενώ στην ενδεκάδα θα είναι και ο Μανωλάς. 
Σύμφωνα με όσα έδειξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, η ενδεκάδα της Εθνικής μας ομάδας αναμένεται να συγκροτηθεί από τους: Καρνέζη, Τοροσίδη, Καράμπελα, Μανωλά, Μόρα, Μανιάτη, Σάμαρη, Κονέ, Χριστοδουλόπουλο, Καρέλη και Γκέκα. Ο Φάνης θα είναι το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας.
Οι τρεις προπονητές της Εθνικής Νέων και οι ποδοσφαιριστές Τάσος Δώνης και Στέλιος Πόζογλου ευθύνονται για τη συντριβή (10-0) από την Ελβετία στον φιλικό αγώνα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής της ΕΠΟ.
Η επιτροπή είχε συσταθεί από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της συντριβής σε εκείνο τον αγώνα για την ομάδα των Νέων. Ηδη ο επικεφαλής των προπονητών Βασίλης Τζαλακώστας απομακρύνθηκε, ενώ οι δύο ποδοσφαιριστές αποκλείστηκαν (πειθαρχικά παραπτώματα) από την αποστολή για το διεθνές τουρνουά που ξεκινά σε Βέροια και Κατερίνη με παρουσία ισχυρών ομάδων.

Βαγγέλης Μελέκογλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...