Από τη στιγμή που έγινε αποδέκτης δριμύτατων κατηγοριών από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη αναφορικά με…
Στην αντεπίθεση ο Μελισσανίδης
Από τη στιγμή που έγινε αποδέκτης δριμύτατων κατηγοριών από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση.
Αν και η κλήση του στον αθλητικό εισαγγελέα αναβλήθηκε επ’ αόριστον, ο «Τίγρης» αποφάσισε να μιλήσει. Ετσι σήμερα παραθέτει συνέντευξη Τύπου (12.00) στο Ολυμπιακό Στάδιο, με βασικό θέμα τα τεκταινόμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στόχος του ηγέτη του «Δικεφάλου» είναι να «φωτίσει» τους βασικούς υπευθύνους που δεν επιτρέπουν στο ποδόσφαιρο να κινηθεί μακριά από φαινόμενα δυσπιστίας και καχυποψίας.
Στον εισαγγελέα ο Ευ. Μαρινάκης – Παράγοντες τού ποδοσφαίρου και του μπάσκετ χθες στην Ευελπίδων
Παρέλαση μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ σημειώθηκε χθες το πρωί έξω από το κτίριο 16 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Το κατώφλι της Εισαγγελίας πέρασαν (για διάφορους λόγους) οι μεγαλομέτοχοι των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Γύρω στις 11.00 εμφανίστηκε στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο έρευνας της αθλητικής Δικαιοσύνης για όσα έχει καταγγείλει αναφορικά με την επίθεση που είχε γίνει πριν από μία εβδομάδα σε βάρος του αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) Χριστόφορου Ζωγράφου.
Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα περίπου μιάμιση ώρα και εξερχόμενος, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αρκέστηκε σε μια λακωνική δήλωση: «Ο,τι έχω να πω, το είπα στον εισαγγελέα». Επιπλέον, σε ερώτηση για το αν επανέλαβε και ενώπιον του εισαγγελέα όσα φέρεται ότι υποστήριξε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε καταφατικά.
Επισημαίνεται πως ο κ. Μαρινάκης, φέρεται ότι «φωτογράφισε» τον Δημήτρη Μελισσανίδη, διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, ως τον άνθρωπο που τηλεφώνησε και απείλησε τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρινάκης ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται ότι αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά παρόμοιων επιθέσεων. Αμέσως μετά την κατάθεση του προέδρου του Ολυμπιακού, σειρά πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο οποίος επίσης φέρεται ότι επανέλαβε όσα και δημόσια έχει υποστηρίξει για απειλές σε βάρος διαιτητών. Οσον αφορά την προγραμματισμένη για χθες κατάθεση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν πραγματοποιήθηκε και αναμένεται να κλειστεί νέο ραντεβού του με τον αθλητικό εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα χθες, ενώπιον του κ. Σιμιτζόγλου βρέθηκαν οι πρόεδροι των ομάδων μπάσκετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για συστάσεις, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο ελληνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, με αφορμή την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων. Πρώτος προσήλθε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος την Τρίτη υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Ο κ. Γιαννακόπουλος παρέμεινε επί είκοσι λεπτά στο γραφείο του εισαγγελέα και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αντιθέτως, οι επικεφαλής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Σιμιτζόγλου εξέφρασαν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μηνύσεις από Κούγια – Ζωγράφου
Μηνυτήριες αναφορές (δύο ξεχωριστές) για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου κατατέθηκαν χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η μία κατατέθηκε από τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) Χριστόφορο Ζωγράφο, μέσω του συνηγόρου του, και στρέφεται κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος πριν από μία εβδομάδα κοντά στο σπίτι του, στον Κολωνό.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζωγράφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θα κληθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον ξυλοδαρμό του από αγνώστους, οι οποίοι τον χτύπησαν με σιδερολοστό και γροθιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Ως μάρτυρας
Δεύτερη μηνυτήρια αναφορά όμως κατέθεσε και ο γνωστός δικηγόρος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του για την υπόθεση ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, ενώ ζήτησε να καταθέσει και ως μάρτυρας. Στο παρελθόν ο κ. Κούγιας υπήρξε από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.
