«Ενα θρανίο» για τη μόνη μαθήτρια

Το συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τη μικρή Ιωάννα που φοιτά στο δημοτικό σχολείο Γαύδου.

85f445hj7Κρατώντας τη σάκα στα χεράκια του ένα ξανθόμαλλο κοριτσάκι κατευθύνεται πρωί-πρωί στο σχολείο του. Στο προαύλιο δεν το περιμένουν οι φίλες του ούτε θα χαθεί ανάμεσα στους συμμαθητές του που τρέχουν και χαχανίζουν περιμένοντας να χτυπήσει το κουδούνι για να μπουν στις τάξεις τους για το μάθημα. Η μικρή Ιωάννα θα διασχίσει την αυλή, θα ανοίξει την πόρτα και θα μπει μόνη της μέσα στο κτίριο που στεγάζει το δημοτικό σχολείο Γαύδου.

Εκεί θα καθίσει στο μοναδικό θρανίο που υπάρχει στην τάξη και θα κάνει μάθημα με τη δασκάλα της, την Κυριακή Τριανταφυλλίδου. Αυτή είναι και η μοναδική παρέα της. Η μόλις 6 ετών Ιωάννα με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια φοιτά στην Α’ τάξη του Δημοτικού. Εγινε διάσημη μέσα από ένα συγκινητικό, μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ενα θρανίο», που ετοίμασε το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων. Αρχικά, δεν της έλειπαν οι συμμαθητές και είχε συνηθίσει να είναι το μοναδικό παιδί στην τάξη του. Ομως, όταν η δασκάλα της άρχισε κάποιες δράσεις ούτως ώστε η μικρή μαθήτρια να μην είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα, άρχισε να αποζητά συμμαθητές και την επαφή με τα άλλα σχολεία.

Η κυρία Τριανταφυλλίδου μίλησε στην «Espresso» για την 6χρονη Ιωάννα και την αγάπη της για τη μάθηση: «Αυτό που κάνουμε ξεκίνησε ουσιαστικά από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ODS (Open Discovery Space) που σκοπός του είναι η σύνδεση σχολείων από διαφορετικούς τόπους. Μας έδωσε την αφορμή να γνωριστούμε με έναν Κύπριο συνάδελφο, τον Αλέξανδρο Κοφτερό, με τον οποίο αυτή τη στιγμή κάνουμε μάθημα μία φορά την εβδομάδα μέσω Skype, Mελέτη του Περιβάλλοντος. Η Ιωάννα είναι πλέον ενταγμένη κανονικά στην τάξη της Κύπρου, δηλαδή ακόμα και τις δύο τελευταίες φορές που κάναμε μάθημα ήταν ενταγμένη σε μία ομάδα και έκανε ομαδικές εργασίες». Η δασκάλα της μικρής μαθήτριας σημείωσε ότι «η Ιωάννα μέχρι να αρχίσουμε όλες αυτές  τις δράσεις με τα άλλα σχολεία, της άρεσε να είναι μόνη της στην τάξη, αλλά πλέον δηλώνει ότι θέλει συμμαθητές».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ