«Σπάνε» τα κατοστάρια διά παν ενδεχόμενο

Οι καταθέτες σπεύδουν στις τράπεζες.

Ο φόβος του «κουρέματος» των τραπεζικών καταθέσεων (αν και αυτή τη στιγμή το εν λόγω ενδεχόμενο στην Ελλάδα έχει απομακρυνθεί) δεν έχει εκλείψει. Ετσι αρκετοί καταθέτες με λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ σπεύδουν να τους σπάσουν σε πολύ μικρότερους, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος «κουρέματος» (αφού καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ μένουν ανέπαφες).

Και δεν μιλάμε για λίγους τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς κάτι παραπάνω από 200.000 είναι οι λογαριασμοί στην Ελλάδα οι οποίοι έχουν στα υπόλοιπά τους ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός αυτός ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος, αλλά κάτι οι αναλήψεις για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών και κάτι οι εκροές κεφαλαίων προς το εξωτερικό για τη διασφάλιση των χρημάτων, μειώθηκε σημαντικά και σήμερα είναι -αναλογικά- από τους μικρότερους στην Ευρωζώνη.

Αυτός ο αριθμός των καταθετών θα γίνει τώρα πολύ μικρότερος και τούτο γιατί, όπως προαναφέραμε, οι δικαιούχοι υπό τον φόβο ενός ενδεχόμενου κουρέματος σπεύδουν να σπάσουν τους λογαριασμούς τους σε πολύ μικρότερους, κάτω των 100.000 ευρώ, προκειμένου να επωφεληθούν της εγγύησης, αφού ποσά κάτω από αυτό το όριο καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Οσοι δεν «σπάνε» τις καταθέσεις βάζουν συνδικαιούχους (φυσικά, έμπιστα πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον) προκειμένου να πετύχουν την ίδιο στόχο, αφού οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες ανά πρόσωπο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ