Χαμόγελα για τον Γρήγορη

Αντέδρασε θετικά στις φυσικοθεραπείες ο 17χρονος που έμεινε παράλυτος στο χειρουργείο.

«Αχτίδα» ελπίδας άρχισε να διαφαίνεται για τον 17χρονο Γρηγόρη Παπαγιάννη από τη Μυτιλήνη που έμεινε παράλυτος κατά τη διάρκεια επέμβασης για την αφαίρεση αιμαγγειώματος στον εγκέφαλο, όταν μπλόκαρε μηχάνημα στο χειρουργείο. Ο νεαρός αντέδρασε θετικά στις φυσικοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ενώ χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάστασή του. Ο Γρηγόρης ενδεχομένως να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση τού σηραγγώδους αιμαγγειώματος και για την αποκατάσταση των κινήσεών του.

Μιλώντας στην «Espresso» ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Χρήστος Θεοδώρου, ανέφερε ότι «το παιδί αντέδρασε θετικά στη φυσικοθεραπεία που του έγινε από ειδικούς γιατρούς, αλλά θα μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στον “Ευαγγελισμό”». Από την πλευρά του ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ο νευροχειρουργός ο οποίος έκανε την επέμβαση στο παλικάρι, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποκατάσταση της υγείας του. Ο ίδιος ανέφερε ότι το μηχάνημα νευροπλοήγησης, που μπλόκαρε, δεν ανήκει στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και έρχεται την ημέρα του χειρουργείου με… νοίκι! Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε η δυνατότητα ελέγχου περί συμβατότητας μεταξύ νευροπλοηγητή και μαγνητικής, γεγονός που οδήγησε στην κατάρρευση του λογισμικού.

Στο πλευρό του 17χρονου, εκτός από τους γονείς του, βρίσκονται απλοί πολίτες και οι συμμαθητές του από το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης, οι οποίοι μάλιστα παρέδωσαν το ποσό των 4.500 ευρώ (που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους) προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια του παιδιού που δίνει αυτή τη δύσκολη μάχη. Επίσης, οι φίλοι του άνοιξαν και σελίδα στο Facebook για να του συμπαρασταθούν με τίτλο «Είμαστε κοντά στον φίλο μας Γρηγόρη Παπαγιάννη», η οποία μετρούσε μέχρι χθες περίπου πεντακόσιους πενήντα φίλους.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ