Σικέ (;) comeback στα ρινγκ για τον Μίκι Ρουκ!

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο πυγμαχικός αγώνας του Ρουρκ με τον 29χρονο άστεγο ήταν στημένος

Μετά τον πυγμαχικό αγώνα πολλοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν πως ενδεχομένως τα… κροσέ ήταν στημένα. Στους περισσότερους φάνηκε «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι ο 62χρονος Μίκι Ρουρκ κέρδισε -και μάλιστα σε μόλις δύο γύρους- έναν 29χρονο πυγμάχο.

Οι υποψίες αυτές ενισχύονται τώρα ύστερα από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mail», σύμφωνα με το οποίο ο πυγμαχικός αγώνας ήταν στημένος και ο αντίπαλος του χολιγουντιανού σταρ πληρώθηκε ώστε να χάσει.

Στο ίδιο γυμναστήριο

Ο Ελιοτ Σέιμουρ, τον οποίο ο Ρουρκ κέρδισε σε αγώνα στη Μόσχα την Παρασκευή, είναι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα αλλά και αναρτήσεις του στο facebook, άστεγος από τον Μάιο του 2013. Συχνάζει στο γυμναστήριο όπου κάνει προπόνηση ο πρωταγωνιστής του «91/2 εβδομάδες» κι εκεί είναι όπου τον προσέγγισαν, προτείνοντάς του να γίνει «επαγγελματίας αντίπαλος» του Ρουρκ. Ετσι χαρακτηρίζεται στον χώρο της πυγμαχίας ο παίκτης που δέχεται να χάσει αγώνα, αντί αμοιβής. Ο Σέιμουρ μάλιστα φέρεται ότι έχει χάσει τους εννέα από τους δέκα προηγούμενους αγώνες που είχε δώσει.

Η «Mail» επικαλείται δηλώσεις ατόμου από το περιβάλλον του 29χρονου πυγμάχου, και όπως αναφέρει: «Υπάρχουν άνθρωποι στο Wild Card, το γυμναστήριο δηλαδή όπου πηγαίνουν ο Ρουρκ και ο Σέιμουρ, που ξέρουν ότι ο Ελιοτ είναι σε άθλια κατάσταση και ζει στους δρόμους. Νομίζω ήταν ιδανική επιλογή, αφού έχει στο ενεργητικό του κάποια διάκριση και παράλληλα είναι απελπισμένος από την κατάστασή του και βλέπει την καριέρα του να οδηγείται στο πουθενά». Ο άνθρωπος τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα υποστηρίζει πως μίλησε για το στημένο παιχνίδι, επειδή πιστεύει πως ο 29χρονος Σέιμουρ αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα που τον οδήγησαν να δεχτεί να λάβει μέρος στον αγώνα.

Στο εύλογο ερώτημα «γιατί ο Ρουρκ να στήσει έναν τέτοιο αγώνα;» απάντησε πως ίσως το κίνητρο είναι το χρήμα, αφού, όπως μετέδωσε το BBC, οι δύο αντίπαλοι πήραν αρκετά χρήματα από τους διοργανωτές του αγώνα. Δεν υπήρξε ωστόσο αναφορά σε χρηματικά ποσά. Μετά τη νίκη της Παρασκευής πάντως ο Ρουρκ το γιόρτασε, κάνοντας τον γύρο του θριάμβου με τον προπονητή του, Μάρβιν Σομόντιο, στους ώμους. Ο Σομόντιο είναι βοηθός του Φρέντι Ρόουτς, που είναι ιδιοκτήτης του Wild Card κι έχει υπάρξει προπονητής μεγάλων πυγμάχων, με σημαντικότερο τον Μάνι Πακιάο.

Γιάννης Δουνδουλάκης 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Στέλιος Κρητικός: Η επεισοδιακή συνάντηση με τον Νταλάρα – «Ζητούσε την αστυνομία»

Ο Στέλιος Κρητικός μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής στην...

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Χάρης Καραλής για τον γιο του, Εμμανουήλ: «Η μητέρα του ήταν και είναι ο βράχος του σπιτιού»

Ο Χάρης Καραλής, πατέρας και προπονητής του Εμμανουήλ Καραλή,...