Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Ο Αδωνις δεν κράτησε τον λόγο του

Η σύζυγος του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη καταγγέλλει ότι της ζητούν τα έξοδα μετακίνησης των γονιών του στο Ισραήλ

Πικραμένη και βαθιά απογοητευμένη, η Μαρία Λαζαρίδη, σύζυγος του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2007 τραυματίστηκε σοβαρά σε ενέδρα στα Ζωνιανά κι έκτοτε νοσηλεύεται σε άγρυπνο κώμα σε θάλαμο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, καταγγέλλει τον Αδωνι Γεωργιάδη για αδιαφορία! «Δεν τον κράτησε τον λόγο του» λέει στην «Espresso» η 35χρονη.
e45w5tqa 1Η απόφαση που απαιτούσε από την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού να επιστρέψει χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο τον περασμένο Ιανουάριο είχε πάψει να ισχύει έπειτα από διαβεβαίωση του πρώην υπουργού Υγείας ότι θα έδινε εντολή να σβηστεί το χρέος.

Ομως, σύμφωνα με την 35χρονη, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και ο κ. Γεωργιάδης δεν τήρησε την υπόσχεσή του, αφού η ίδια καλείται τώρα να πληρώσει το ποσό που έχει αυξηθεί με τους τόκους τεσσάρων ετών και πλέον αγγίζει τα 20.698,80 ευρώ! 

Πέρασαν επτά χρόνια και ένας μήνας από τότε που γκρεμίστηκαν τα όνειρα και η ευτυχία του 29χρονου τότε Στάθη Λαζαρίδη και της οικογένειάς του. Το μοιραίο πρωινό της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2007 ο άτυχος νεαρός έπεσε αιμόφυρτος από σφαίρα αγνώστου κατά τη διάρκεια ελέγχου για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών στο ορεινό χωριό του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Από τότε η σύζυγός του Μαρία που βρίσκεται στο πλευρό του μεγαλώνοντας μόνη την κόρη τους αναγκάζεται να ανεβαίνει τον γολγοθά της.
e45w5tqa 3«Το 2010 ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) απαίτησε το ποσό των 14.680 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησης των γονιών του Στάθη στο Ισραήλ, προκειμένου ο άντρας μου να νοσηλευτεί σε κλινική αποκατάστασης. Με εντολή του πρώην υπουργού Υγείας το χρέος θα παραγραφόταν, αλλά δυστυχώς εξακολουθεί να υφίσταται παρά τα όσα καθησυχαστικά είχε πει τότε ο κ. Γεωργιάδης. Μάλιστα με τους τόκους έχει ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ. Τα χρήματα πρέπει να τα πληρώσει ο Στάθης – δηλαδή εγώ, που έχω την επιμέλειά του από το 2008 με δικαστική απόφαση! Ομως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα κι εξάλλου είναι χρήματα τα οποία δεν έχουμε καμία υποχρέωση να πληρώσουμε εμείς, αφού δεν τα διαχειριστήκαμε. Δεν ήταν δαπάνη του Στάθη, αλλά του συνοδού» περιγράφει η Μαρία Λαζαρίδη.

Η ίδια ελπίζει τώρα να δικαιωθεί στο δικαστήριο, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στα Χανιά εναντίον όσων καταχράστηκαν τα χρήματα αυτά: «Εδώ θεώρησαν πως η μήνυση έπρεπε να σταλεί στην Κοζάνη όπου διαμένουν τα πεθερικά μου κι αυτό -προφανώς- επειδή στο βιβλιάριο της τράπεζας για τον λογαριασμό που ανοίχτηκε μετά τον τραυματισμό του συζύγου μου αναφέρεται το όνομα του Στάθη και του πατέρα του!» επισήμανε εξοργισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ είχε διευκρινίσει ότι ο ΟΠΑΔ χρηματοδότησε τη μετάβαση του 36χρονου Στάθη Λαζαρίδη και του συνοδού του στο εξωτερικό προκαταβολικά με το ποσό των 390.000 ευρώ για νοσηλεία και έξοδα διαμονής. Μετά το πέρας της νοσηλείας εκκρεμούσαν 14.680 ευρώ για τα οποία δεν κατατέθηκαν παραστατικά στον ΟΠΑΔ, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να μην εγκριθεί από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

«Για την κόρη μου ο πατέρας της είναι ο ήρωάς της» 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ είναι η αναφορά της Μαρίας Λαζαρίδη στην κόρη της: «Το κοριτσάκι που έχω αποκτήσει με τον Στάθη είναι πλέον επτάμισι ετών και πηγαίνει στη Β’ Δημοτικού. Ηταν μόλις 42 ημερών όταν έγινε το ατύχημα. Ο πατέρας της είναι ο ήρωάς της, αν και δεν τον έχει γνωρίσει. Ισα που πρόλαβε να νιώσει το άγγιγμά του. Κι όμως, μιλάει γι’ αυτόν. Συζητάμε διάφορα, όπως για τις δραστηριότητές του, τι του άρεσε να κάνει, τα πάντα. Θέλει να τον γνωρίζει, έστω κι έτσι. Πλέον έχει μεγαλώσει κι εγώ δεν θέλω να την πιέζω να κάνει πράγματα που θα έκαναν κακό στην ψυχούλα της. Θα αντιμετωπίσει πιο άμεσα την πραγματικότητα όταν εκείνη θα είναι έτοιμη».

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...