Εγινε σεφ διότι ήθελε να χάσει περιττά κιλά

H εκ βαθέων εξομολόγηση της μαγείρισσας Μ. Λόη στους «New York Times»

ΜΙΑ μεγάλη συνέντευξη έδωσε στους «New York Times» η δική μας Μαρία Λόη. Ο δημοσιογράφος Anahad O’ Connor την περιγράφει ως μια διακεκριμένη σεφ, συγγραφέα και δημοφιλή μαγείρισσα τόσο στην ελληνική όσο και την αμερικανική τηλεόραση. Υστερα από μια σύντομη αναφορά στη Ναύπακτο απ’ όπου κατάγεται, τα γκουρμέ εστιατόρια που διατηρεί και το βιβλίο της «Αρχαίων Δείπνον» κατέληξε να τη ρωτάει για το αγνό γιαούρτι που χρησιμοποιεί στις συνταγές της, αντί για κρέμες γάλακτος ή άλλα παχυντικά υλικά.

Το γιαούρτι

«Η μητέρα μου έφτιαχνε το καλύτερο. Από εκεί ξεσήκωσα τη συνταγή! Η γιαγιά μου και η προγιαγιά μου ήταν εκπληκτικές στην κουζίνα. Θα μπορούσαν να κάνουν δέκα διαφορετικά πιάτα σε μισή ώρα. Από εκείνες κληρονόμησα το ταλέντο μου».
Αποκάλυψε μάλιστα πως η αφορμή να εγκαταλείψει την καριέρα της και να μπει στην κουζίνα ήταν η μάχη με τα κιλά της. «Προτού γίνω σεφ, είχα άλλη καριέρα. Ταξίδευα πολύ συχνά στο εξωτερικό κι έτρωγα συνέχεια στο… πόδι. Πάχυνα πολύ μέσα σε δυόμισι χρόνια. Πήρα είκοσι κιλά. Προσπάθησα να κάνω δίαιτα, αλλά δεν υπήρχε επιστροφή. Τότε είπα: “Φτάνει! Αλλάζω τη ζωή μου. Πάω να μαγειρέψω!” Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι είμαι τρελή που θα άφηνα τα πάντα για να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Αλλά, δόξα τω Θεώ, εκεί βρήκα την ευτυχία μου. Αυτό ήταν σχεδόν πριν από δεκαπέντε χρόνια».

Η πρώτη επαφή της με την τηλεόραση έγινε μέσω ενός anchorman, όπως αποκαλύπτει: «Πρέπει να αποκτήσεις δική σου εκπομπή» της είπε. «Και αυτή η εκπομπή ξεκίνησε, πήγε πολύ καλά, έγινα πολύ γνωστή και σήμερα βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη» συμπληρώνει η σεφ. Η Μαρία Λόη αποκάλυψε μάλιστα: «Με την οικονομική κρίση οι Ελληνες τρώνε πλέον όπως οι παππούδες μας. Υγιεινά. Τουλάχιστον βελτίωσε την υγεία των ανθρώπων. Κάτι καλό βγήκε από αυτό».

Δήμητρα Δάρδα

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ