Ο Ψινάκης σε… ρόλο Μελίνας

Η νέα πρωτοβουλία τού δημάρχου Μαραθώνα και ο στόχος της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα

Και ο Ηλίας Ψινάκης στον δρόμο που χάραξε η Μελίνα Μερκούρη! Ο δήμαρχος Μαραθώνα αναλαμβάνει τη διεύθυνση του γραφείου διεθνών σχέσεων της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και μάλιστα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα γίνει αύριο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο κ. Ψινάκης θα ανακοινώσουν -μεταξύ άλλων- και την πρωτοβουλία για τη δραστηριοποίησή τους, με στόχο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο κ. Πατούλης μάλιστα ήταν εκείνος που με εισήγησή του πρότεινε τον πρώτο δημότη Μαραθώνα ως ιδανικό για να αναλάβει και αυτή τη θέση.

Η συνέντευξη Τύπου
r24r4qr4t 1Παρών στη συνέντευξη θα είναι και ο αδερφός της αείμνηστης Μελίνας, Σπύρος Μερκούρης, αφού όποιες κινήσεις πρόκειται να γίνουν, θα πραγματοποιηθούν στο όνομά της. Οπως είναι γνωστό, η Ελληνίδα ηθοποιός και κατόπιν υπουργός Πολιτισμού ήταν εκείνη που είχε ξεκινήσει τον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος της, ο δήμαρχος Μαραθώνα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να υλοποιήσει αυτό το όραμα και να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή.

Είναι, επίσης, διατεθειμένος να εκμεταλλευτεί τις ισχυρές γνωριμίες που έχει σε Ελλάδα και -κυρίως- στο εξωτερικό, ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα χρειαστεί ωστόσο και βοήθεια από τα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού, αλλά και από τον ΕΟΤ. Οι πληροφορίες θέλουν τον δήμαρχο Μαραθώνα ύστερα από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του να έχει το θεσμικό δικαίωμα και το «πάτημα» ώστε να διεκδικήσει τα Γλυπτά. Μάλιστα, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, έχει κάνει ήδη ένα ραντεβού με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί ακόμη ένα πρόγραμμα, η Αμφικτυονία των αρχαίων πόλεων (θα ενωθούν όλες οι αρχαίες πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο και καλύτερο τον Μαραθώνα), μέσα από το οποίο η χώρα μας αναμένεται να προβληθεί ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό, τόσο πολιτιστικά όσο και τουριστικά.

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ