Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η δικογραφία των στημένων στον ανακριτή

Στον Γιώργο Ανδρεάδη θα λογοδοτήσουν οι δεκαέξι κατηγορούμενοι για τη «μαφία» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Στο «μικροσκόπιο» του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη μπαίνει η δικογραφία για τα στημένα ματς στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Ανδρέαδης είναι γνωστός για τις υποθέσεις διαφθοράς που έχει χειριστεί και πλέον αναλαμβάνει την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», μετά τις ποινικές διώξεις σε βάρος 16 κατηγορουμένων. Δουλειά του ανακριτή, ο οποίος το καλοκαίρι του 2011 προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών, είναι να μελετήσει το πόρισμα των 173 σελίδων του απερχόμενου αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και να προχωρήσει την έρευνα. Ο ίδιος έχει ασχοληθεί με απαιτητικές υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.

Στους 16 που κατηγορούνται για τους στημένους αγώνες βρίσκονται δύο πρόεδροι ΠΑΕ, τέσσερα υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΕΠΟ, δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), τρεις διαιτητές και πέντε στελέχη άλλων επιτροπών. Οι επτά αντιμετωπίζουν κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, μεταξύ αυτών και πρόεδρος ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Στο μεταξύ, η ΕΠΣ Θεσσαλίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθούν έκπτωτα όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που κατηγορούνται βάσει του πορίσματος του εισαγγελέα Κορέα. Πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν ότι ακόμη δύο Ενώσεις ετοιμάζουν… εκπλήξεις στο προεδρείο της ΕΠΟ με αφορμή τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι βαρύτατες διώξεις ασκήθηκαν χωρίς να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων. Επίσης, δεν είναι γνωστό εάν η λίστα των 16 ταυτίζεται με τον κατάλογο των 11 υπόπτων που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα. Μεταξύ των υπόπτων ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ακόμα εννέα: το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θεόδωρος Κουρίδης, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, το μέλος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, το πρώην μέλος της ΚΕΔ Γιώργος Δούρος, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης και οι διαιτητές της Super League, Απόστολος Αμπάρκιολης, Γιάννης Κάμπαξης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης.

Και η «L’ Equipe»

Παράλληλα πληθαίνουν τα ξένα δημοσιεύματα για την «εγκληματική οργάνωση». Χθες ήταν η σειρά των Γάλλων να… μάθουν ένα μέρος του εισαγγελικού πορίσματος. Η εφημερίδα «L’ Equipe» στην προαναγγελία του χθεσινού αγώνα Ολυμπιακού – Μάλμε χρησιμοποιεί -για τον τίτλο της σελίδας!- τη φράση «Ακου, ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει», η οποία κατά πληροφορίες εμπεριέχεται στην κατάθεση του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα. Επίσης, γίνεται λόγος «για οργάνωση που επιλέγει διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ υπάρχει αναφορά και στην πρόσφατη δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου είχε τονίσει: «Δεν υπάρχει χούντα στον πλανήτη που δεν έχει πέσει».

ifhfghgf

Ενδιαφέρον της INTERPOL για τις έρευνες

Η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας σε 16 πρόσωπα για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας – δωροληψίας έχει «κινητοποιήσει» και την INTERPOL. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του τμήματος της διεθνούς Αστυνομίας που συνεργάζεται με τη FIFA σε θέματα διαφθοράς και καταπολέμησης των «στημένων αγώνων», Τζον Αμποτ, ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε την Ελλάδα, εξέφρασε (ανεπίσημα μέχρι στιγμής) ενδιαφέρον προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Με λίγα λόγια, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Ετσι δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση των διεθνών ομοσπονδιών προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής ποινών σε αθλητικό επίπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Πηγές αναφέρουν ότι, μέχρι στιγμής, το αρμόδιο τμήμα της ΙNTERPOL αντλεί ενημέρωση από τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και εκείνο που απασχολεί ιδιαίτερα τους ιθύνοντές του  είναι η εμπλοκή παραγόντων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ηλίας Ζυματούρας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...