Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Τεό εμπνέει Αμερικάνο σκιτσογράφο

Ο Μάικλ Μπράουν από το Κάνσας ζωγραφίζει το story του Θεοδωρίδη μέσα και έξω από τη φυλακή

Δεν τον έχει συναντήσει ποτέ, δεν έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο, δεν έχουν ανταλλάξει ένα email. Κι όμως, ο Μάικλ Μπράουν, εικαστικός καλλιτέχνης από τις ΗΠΑ, ζωγραφίζει τον Τεό Θεοδωρίδη από τότε που μπήκε στη φυλακή μέχρι και σήμερα που είναι πια ελεύθερος. «Ξεκίνησα να τον σχεδιάζω στις αρχές του 2010, ύστερα από αίτημα που δέχτηκα από το fan club του, μια ομάδα γυναικών που έκαναν τότε διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο “Ελευθερώστε τον Τεό”»» λέει ο ίδιος στην «Espresso», συμπληρώνοντας ότι μία από αυτές τις κυρίες, η Lee Jaworski, η οποία είχε πρόσβαση στον κύκλο του Τεό, ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε πληροφορίες και σχετικό φωτογραφικό υλικό για την περιπέτεια του μοντέλου με τα ναρκωτικά.

utuut

«Eμαθα με λεπτομέρειες την ιστορία του Τεό, καθώς φιλοτεχνούσα τα έργα μου. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισα να σταματήσω το εν λόγω πρότζεκτ, επειδή η εμμονή των μελών της ομάδας με τον Τεό άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να τσακώνονται άσχημα μεταξύ τους. Είχα πολλά πράγματα στο κεφάλι μου τότε και μια επιχείρηση να “τρέξω”. Eτσι διέκοψα την παραγωγή των έργων του Τεό μέχρι πριν από λίγους μήνες, οπότε ενημερώθηκα πως αποφυλακίστηκε, παίρνοντας στα χέρια μου νέες φωτογραφίες του» συνεχίζει.
Ο λόγος που ο Μάικλ Μπράουν πήρε την απόφαση να αναλάβει το πρότζεκτ με τον Θεοδωρίδη ήταν πρώτα απ’ όλα η ιστορία του.

2 b

Fan club

«Πιστεύω όμως πως αν ο Τεό δεν ήταν τόσο όμορφος, λίγοι άνθρωποι θα είχαν ενδιαφερθεί για την ιστορία του. Σίγουρα δεν θα είχε fan club ανά την υφήλιο! Η εμφάνισή του έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δεχτώ κι εγώ να τον σχεδιάσω. Ομως, από ένα σημείο και μετά η ιστορία του άρχισε να γίνεται ο πιο σημαντικός παράγοντας στο κομμάτι της δημιουργίας των έργων. Πλέον η πρόκληση για μένα ήταν να “μεταφράζω” αυτά που βιώνει μέσα από τα σχέδιά μου, δείχνοντας τα συναισθήματά του».

bhfhgh

Μπορεί ο Τεό Θεοδωρίδης να έχει δει και να έχει θαυμάσει στο facebook τα έργα του Μάικλ Μπράουν, ωστόσο οι δυο τους δεν έχει τύχει να μιλήσουν ποτέ. «Θα μου άρεσε να συνέβαινε κάποια στιγμή, αλλά δεν το έχω βάλει και στόχο. Δεν έχω δηλαδή προσδοκίες απ’ αυτόν επειδή τον ζωγραφίζω. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να λέω την ιστορία του μέσα από τα έργα μου. Μια προσωπική επαφή θα ήταν απλώς ένα bonus, καθώς θα μου έδινε την ευκαιρία να του κάνω ερωτήσεις. Θα τον ρωτούσα πώς ένιωσε που τιμωρήθηκε τόσο αυστηρά, τι σκεφτόταν περισσότερο την ώρα που βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα, τι του έδωσε δύναμη να τα υπομείνει όλα αυτά, τι υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα έκανε αν έβγαινε ποτέ ζωντανός από αυτή την ιστορία, αλλά και τι έχει εκτιμήσει περισσότερο στη ζωή μετά την εμπειρία που είχε στη φυλακή».
   

hjtegj
Η επιθυμία για έκθεση στην Αθήνα

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, ο Μάικλ Μπράουν ζει και δημιουργεί τα τελευταία δέκα χρόνια στο Κάνσας. Προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών, έχει δέκα αδέρφια και ο ζωγράφος που τον ενέπνευσε ήταν ο Νόρμαν Ρόκγουελ. Ο ίδιος δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά όπως λέει χαρακτηριστικά, θα ήθελε να ταξιδέψει μια μέρα στην όμορφη χώρα μας. «Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να κάνω μια έκθεση με τα έργα του Τεό στην Αθήνα. Μου αρέσει πολύ η ιδέα αυτού του ταξιδιού, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά σε αυτήν. Οπως ξέρετε, η τέχνη ως εργασία πλήρους απασχόλησης δεν αποφέρει πολλά».

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....