Το επάγγελμα, καθρέπτης της ερωτικής ζωής

Πώς συνδέονται το είδος της εργασίας και η σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με έρευνα της εφαρμογής γνωριμιών Clover

Αν ψάχνετε το ευκαιριακό σεξ, το πιθανότερο είναι ότι δουλεύετε ως ηθοποιός ή μηχανικός, ενώ αν είστε φαρμακοποιός, αυτό που έχετε ανάγκη πρωτίστως είναι η αγάπη. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εφαρμογή γνωριμιών Clover, για το οποίο λήφθηκε υπόψη το άθροισμα των απαντήσεων των 33.000 χρηστών της εφαρμογής, ηλικίας από 18 έως 60 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τις απαιτήσεις τους από τις σχέσεις αλλά και το επαγγελματικό προφίλ τους.
edq43rq234 6Από αυτές τις απαντήσεις λοιπόν προέκυψε ότι ανάλογα με το επάγγελμα υπάρχουν κάποιες ξεκάθαρες τάσεις στην ερωτική – σεξουαλική συμπεριφορά.
edq43rq234 5Ετσι, οι λογιστές, οι ψυχολόγοι και οι νοσοκόμες έχουν την τάση να επιδιώκουν πιο σταθερές σχέσεις. Σοβαρό σκοπό έχουν επίσης οι φαρμακοποιοί, οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές.
edq43rq234 4Αντιθέτως, ηθοποιοί και μηχανικοί συνήθως δεν ψάχνουν για κάτι παραπάνω από ερωτικές περιπέτειες, ακόμη και της μιας βραδιάς, ενώ στους «άστατους» ανήκει η πλειονότητα των γιατρών και των δικηγόρων.
edq43rq234 3Μεγάλη πλειοψηφία singles που ψάχνουν για εφήμερες απολαύσεις υπάρχει στις τάξεις των δημοσιογράφων, των αστυνομικών, των δασκάλων, των διαφημιστών και των μουσικών.
edq43rq234 2 Χαρακτηριστικά

Παρά τη διαπίστωση των κοινών ερωτικών συμπεριφορών ανά επάγγελμα, ο διευθύνων σύμβουλος του Clover Αϊζακ Ράιτσικ δήλωσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει στο ποια χαρακτηριστικά κάθε επαγγέλματος έχουν ως αποτέλεσμα τις συγκεκριμένες ερωτικές επιλογές. Εκτιμά ωστόσο ότι ο ελεύθερος χρόνος και το εισόδημα μπορεί να παίζουν ρόλο. «Το γεγονός ότι πολλοί χρήστες φαίνεται ότι επιλέγουν τα εφήμερα μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για να “παίζουν” εκ του ασφαλούς, ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους προτού καταλήξουν» προσθέτει.

Σημειώνεται δε ότι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτήν την έρευνα μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι η βάση χρηστών του Clover, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον Απρίλιο και είναι μια εφαρμογή γνωριμιών με βάση τη γεωγραφική θέση του χρήστη, απαρτίζεται κατά 70% από άνδρες και κατά 30% από γυναίκες. Προκειμένου να έχουν καλύτερη εικόνα των ερωτικών συνηθειών των χρηστών τους πάντως οι ερευνητές της εφαρμογής τούς ζήτησαν να εκφράσουν τις σκέψεις τους και μέσω twitter. «Είμαι ηθοποιός/δημοσιογράφος και αναζητώ μια εφήμερη σχέση» λέει χαρακτηριστικά η Γουίτνεϊ Λι Γιανγκ, επιβεβαιώνοντας έτσι το σχετικό εύρημα της έρευνας. 

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ