Αυτόματος πωλητής με αναγνώριση προσώπου

Εγκαινιάστηκε στη Βρετανία και κρατάει αρχείο με προτιμήσεις των χρηστών του

Οι αγορές από αυτόματο πωλητή είναι πολύ γρήγορες και δεν απαιτούν ούτε καν γκριμάτσα ευγένειας. Τα προαναφερθέντα ίσχυαν μέχρι τώρα, αφού πια υπάρχει ο πρώτος αυτόματος πωλητής με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που μπορεί μάλιστα ακόμα και να αρνηθεί να πουλήσει προϊόντα σε κάποιον, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του αγοραστή, το ιατρικό  ιστορικό του ή ακόμα και τη δίαιτα που κάνει!
Το Luce X2 Touch TV, που εγκαινιάστηκε πρώτη φορά στο Χερτφορντσάιρ της Βρετανίας, μπορεί να αναγνωρίσει και να χαιρετήσει τον χρήστη και να θυμάται τις προτιμήσεις του.

Ολα αυτά είναι εφικτά χάρη στους αισθητήρες κίνησης που διαθέτει, οι οποίοι ενεργοποιούν αυτόματα βίντεο χαιρετισμού όταν ο χρήστης πλησιάζει. Το άβαταρ του μηχανήματος παρουσιάζει ένα προσωποποιημένο μενού που έχει καταρτιστεί από τις προηγούμενες αγορές του χρήστη. Μπορεί όμως να γίνει, λόγω της σύνδεσής του με δεδομένα, και ένας πρώτης τάξης διατροφικός «χωροφύλακας».

Για παράδειγμα, ένα σχολείο μπορεί να συνδέσει το μηχάνημα με την τράπεζα δεδομένων του και μέσω των παρατηρήσεων που υπάρχουν για κάθε μαθητή, να δημιουργηθεί μια λίστα με αυτά που επιτρέπεται και αυτά που απαγορεύεται να του χορηγεί ο αυτόματος πωλητής. Με απλά λόγια, ένας μαθητής δεν θα μπορέσει να πάρει ποτέ τσιγάρα μέσα από έναν μηχάνημα αυτού του τύπου! Επίσης, ένα γυμναστήριο θα μπορεί να το προγραμματίζει ώστε να μη χορηγεί σνακ σε ανθρώπους που συμμετέχουν σε προγράμματα απώλειας βάρους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ