Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η ΔΕΗ τα μαζεύει για τον πεζοναύτη

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η ΔΕΗ δεν έκοψε τελικά το τιμολόγιο για πολυτέκνους από την οικογένεια του 19χρονου ήρωα πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη ότι η ΔΕΗ αποφάσισε να κόψει τη μείωση που δικαιούταν, ως πολύτεκνη, η οικογένεια του αδικοχαμένου πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου, η επιχείρηση τώρα τα… μαζεύει! «Ναι, η ΔΕΗ τελικά μας έκανε… χάρη» σχολίασε για την εξέλιξη η Μαρία Ανδρικοπούλου, μητέρα του στρατιώτη που σκοτώθηκε από έκρηξη όλμου τον περασμένο Οκτώβριο σε πεδίο βολής στον Βόλο.

Οπως εξήγησε η ίδια στην «Espresso», «η ΔΕΗ ξαφνικά ξεπέρασε τον σκόπελο των νομικών κωλυμάτων και το πρωί της Πέμπτης μου τηλεφώνησε η υπεύθυνη του υποκαταστήματος στην Πάτρα για να μου πει να μην ανησυχώ, διότι λύθηκε το θέμα και να μου ζητήσει συγγνώμη. Πρέπει όμως να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις, να σπάσουν τα νεύρα μας και να δοθεί δημοσιότητα για να λυθεί το ζήτημα; Τι να πω; Λυπάμαι πάρα πολύ. Χάνονται παιδιά-ήρωες και αυτοί βρίσκουν τις λύσεις μετά και πετούν και ένα συγγνώμη».

Η ΔΕΗ είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του 19χρονου και μάλιστα την ώρα που εκείνη έκλαιγε στο μνήμα του παιδιού της και την είχε ενημερώσει ότι δεν δικαιούνται πλέον τη μείωση πολυτέκνων. «Μας είπαν, δίχως ντροπή, ότι πλέον έχουμε τρία και όχι τέσσερα παιδιά και πρέπει να τηλεφωνήσουμε σε έναν αριθμό για να μας πουν τι δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουμε» εξήγησε προχθές στην «Εspresso» ο Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος, πατέρας του αδικοχαμένου πεζοναύτη. Η 18χρονη κόρη της οικογένειας, Αγγελική, έγραψε μια συγκλονιστική επιστολή διαμαρτυρίας, μέσα από την οποία εξέφρασε την αγανάκτησή της για την απόφαση της ΔΕΗ που με περίσσιο θράσος και χωρίς ίχνος ευαισθησίας αποφάσισε να πάρει πίσω τη μείωση. Παράλληλα, η οικογένεια Ανδρικοπούλου κατήγγειλε και την Εφορία που κατέσχεσε 3.000 ευρώ από τα 13.000 ευρώ που έδωσε ο Στρατός ως αποζημίωση, τη στιγμή μάλιστα που το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταβάλει ακόμη το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής αποζημίωσης, που είναι 100.000 ευρώ. Στην επιστολή που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης και έγινε αφορμή να προκληθεί σάλος με το θέμα της ΔΕΗ, έγραφε μεταξύ άλλων: «Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε».

Εν τω μεταξύ, «ντροπή του κράτους» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με την αντιμετώπιση της οικογένειας του αδικοχαμένου στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλου από τη ΔΕΗ. Σε παρέμβασή του στη Βουλή τόνισε πως έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης ως πολιτικών υπαλλήλων των τριών αδελφών του 19χρονου πεζοναύτη που σκοτώθηκε, μαζί με ακόμη δύο συναδέλφους του.

Η έκρηξη σωλήνα όλμου που σκότωσε τρεις

ΗΤΑΝ 7 Οκτωβρίου όταν ο σωλήνας όλμου 81 χιλιοστών ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο πεδίο Γλαφυρών Μαγνησίας. Ο 19χρονος Πατρινός Φώτης Ανδρικόπουλος, δεκανέας των πεζοναυτών και φοιτητής στα ΤΕΙ Μεσολογγίου, ο 33χρονος Σερραίος επαγγελματίας λοχίας του 505 Τάγματος Πεζοναυτών Γιώργος Ορφανίδης (πατέρας δύο παιδιών) και ο 34χρονος ΕΠΟΠ του ίδιου τάγματος Αναστάσιος Μεζαλάς (πατέρας ενός παιδιού) από τον Βύρωνα βρήκαν φρικτό θάνατο και βύθισαν στο πένθος τις οικογένειές τους.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...