Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Χρυσές Σφαίρες με ανατροπές!

Επτά υποψηφιότητες για το «Birdman» και εκπλήξεις από τους Ανιστον και Καρέλ

Εκεί που όλα φαίνονταν πως θα κυλήσουν στα «αναμενόμενα», οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2015 είχαν την έκπληξή τους, καθώς δύο καθ’ ύλην κωμικοί ηθοποιοί είναι υποψήφιοι για βραβείο σε δραματικές παραγωγές. Η πρώτη είναι η «δική μας» Τζένιφερ Ανιστον, που είναι υποψήφια για το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Cake», ενώ το ίδιο βραβείο στους άντρες διεκδικεί ο Στιβ Καρέλ για τον ρόλο του στην ταινία «Foxcatcher».

Κατά τα λοιπά, το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου οδηγεί την κούρσα των υποψηφιοτήτων διεκδικώντας επτά Χρυσές Σφαίρες. Φιγουράρει δε πρώτο στις υποψηφιότητες καλύτερης κωμωδίας/μιούζικαλ, μαζί με τις ταινίες «The Grand Budapest Hotel», «Into the Woods», «Pride» και «St Vincent». Πέντε υποψηφιότητες έχουν οι ταινίες «Boyhood» και «The Imitation Game», με κορυφαία εκείνη της καλύτερης δραματικής ταινίας, μαζί με τα φιλμ «Foxcatcher», «Selma» και «The Theory of Everything».

Σε επίπεδο προσώπων, η Τζούλιαν Μουρ είναι υποψήφια τόσο για κωμικό όσο και για δραματικό ρόλο στις ταινίες «Maps to the Stars» και «Still Alive» αντίστοιχα. Ο Μαρκ Ράφαλο έχει επίσης διπλή υποψηφιότητα, β’ αντρικού ρόλου και καλύτερης ερμηνείας σε τηλεταινία/μίνι σειρά για τις ερμηνείες του στα «Foxcatcher» και «The Normal Heart» αντίστοιχα.

Υποψήφιοι για βραβείο α’ ανδρικού ρόλου σε δράμα είναι -εκτός του Στιβ Καρέλ- οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς («The Imitation Game»), Τζέικ Γκίλενχαλ («Nightcrawler»), Ντέιβιντ Ογελόβο («Selma») και Εντι Ρεντμέιν («The Theory of Everything»). Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών «αντίπαλες» της Ανιστον και της Μουρ θα είναι οι Φελίσιτι Τζόουνς («The Theory of Everything»), Ρόζαμουντ Πάικ («Gone Girl») και Ριζ Γουίδερσπουν («Wild»).

Κωμωδίες

Στην κωμωδία διεκδικούν βραβείο α’ αντρικού ρόλου οι Μάικλ Κίτον («Birdman»), Ρέιφ Φάινς («The Grand Budapest Hotel), Μπιλ Μάρεϊ («St Vincent»), Χοακίν Φοίνιξ («Inherent Vice») και Κρίστοφ Βαλτς («Big Eyes»). Στην ίδια κατηγορία, αλλά στις γυναίκες, εκτός της Τζούλιαν Μουρ υποψήφιες είναι οι Εϊμι Ανταμς («Big Eyes»), Εμιλι Μπλαντ («Into the Woods»), Ελεν Μίρεν («Ενα ταξίδι 30,5 μέτρα μακριά») και Κουεβανζέν Ουαλίς («Annie»).

Oi Ρόμπερτ Ντιβάλ («The Judge»), Iθαν Χοκ («Boyhood»), Eντουαρντ Νόρτον («Birdman») και Τζ. Κ. Σίμονς («Whiplash») είναι μαζί με τον Μαρκ Ράφαλο υποψήφιοι για βραβείο β’ ανδρικού ρόλου. Στις γυναίκες βραβείο διεκδικούν οι Πατρίσια Αρκέτ («Boyhood»), Τζέσικα Τσαστέιν («A Most Violent Year»), Κίρα Νάιτλι («The Imitation Game»), Εμα Στόουν («Birdman») και Μέριλ Στριπ («Into the Woods»).

Οι Ουές Αντερσον («The Grand Budapest Hotel»), Aβα Ντι Βερνέι («Selma»), Ντέιβιντ Φίντσερ («Gone Girl»), Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου («Birdman») και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Boyhood») είναι οι υποψήφιοι για το βραβείο σκηνοθεσίας, ενώ για το καλύτερο σενάριο θα δώσουν μάχη οι Ουές Aντερσον («The Grand Budapest Hotel»), Τζίλιαν Φλιν («Gone Girl»), Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, Νικολά Τζιακομπόνε, Αλεξάντερ Ντινελάρις, Αρμάντο Μπο («Birdman»), Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Boyhood») και Γράχαμ Μουρ («The Imitation Game»).

Σκληρή μάχη για τις δραματικές σειρές
3eqw3erfawtfr 3
«The Affair», «Downton Abbey», «Game of Thrones», «The Good Wife» και «House of Cards» είναι οι υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς. Οπως φαίνεται ξεκάθαρα, η μάχη θα είναι «σώμα με σώμα», κάτι που μάλλον θα συμβεί και στη διεκδίκηση του βραβείου καλύτερης κωμικής σειράς. Σε αυτήν την κατηγορία υποψήφιες είναι οι σειρές «Girls», «Jane the Virgin», «Orange is the New Black», «Silicon Valley» και «Transparent».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...