Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οργή για αφίσα που διώχνει τουρίστες!

Σάλος στην Κρήτη με τη σουηδική διαφήμιση που προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Τουρισμού.

8fd74g883«Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι. Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg». Το εξοργιστικό αυτό μήνυμα, που αναφέρεται σε διαφημιστική αφίσα ιδιωτικής σουηδικής επιχείρησης, δίπλα από την εικόνα ενός μικρού αγοριού που κλαίει, έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις στη μεγαλόνησο, ενώ μέσα από σχετική επερώτηση έφτασε και στη Βουλή.

Το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ έχει γεμίσει την πόλη με αυτές τις απαράδεκτες αφίσες, ενώ το δυσφημιστικό υλικό για το νησί που κατά παράδοση δέχεται χιλιάδες Σουηδούς τουρίστες κάθε καλοκαίρι το έχει αναρτήσει και στην κεντρική του ιστοσελίδα. Η άνευ προηγουμένου εκστρατεία της εταιρείας έγινε αντιληπτή από την Ενωση Ξενοδόχων Χανίων, η οποία προχώρησε σε διαμαρτυρία προς την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ενώ τη σχετική επιστολή κοινοποίησε και στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, που βρίσκεται στη Σουηδία σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος.

Η υπουργός τόνισε: «Η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί την εύλογη δυσαρέσκειά μας και για τον λόγο αυτό είμαστε σε επαφή με την πρεσβεία μας στη Σουηδία». Και συμπλήρωσε: «Θεωρούμε το διαφημιστικό μήνυμα μια άτυχη και κακόγουστη καμπάνια». «Αξιότιμε κύριε πρέσβη, ως Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθειά σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμηση» τονίζεται στην επιστολή των ξενοδόχων. Μιλώντας στην «Espresso», η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού του δήμου Χανίων Μαρία Κοκκινάκη έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό μιας εταιρείας που προσπαθεί να κρατήσει απελπισμένα τουρισμό στο εσωτερικό της χώρας. «Είναι κάτι που δεν αφορά τους Σουηδούς πολίτες, οι οποίοι αγαπούν την Κρήτη. Η Σουηδία και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες πιθανόν να περνούν τη δική τους οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να περιορίσουν τη φυγή των πολιτών τους» τόνισε η κυρία Κοκκινάκη και πρόσθεσε: «Την Τρίτη ήμουν σε συνάντηση με την  πρόξενο των χωρών αυτών -Δανίας, Σουηδίας, Νορβηγίας- και γνωρίζω ότι οι κάτοικοί τους επιμένουν ελληνικά και η Κρήτη είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των λαών αυτών. Θέλουν ήλιο και θάλασσα, θέλουν να απολαύσουν Ελλάδα και αυτό δεν μπορεί να το παράσχει η Σουηδία ούτε καν το καλοκαίρι».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....