Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Παρά τις πανάκριβες τιμές, το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πιο αργό και...

Ενώ χρυσοπληρώνουμε κάθε μήνα τις εταιρίες παροχής πρόσβασης στο...

Η επιστροφή της ΟΛΑ με χτύπημα-«καρμπόν»

Mε όπλο που χρησιμοποίησαν στην επίθεση στο Χαλάνδρι γάζωσαν οι τρομοκράτες (με 54 σφαίρες) την πρεσβεία του Ισραήλ

Οι απανωτές εμφανίσεις των ένοπλων οργανώσεων προμηνύουν μεγάλο χτύπημα με βαρύ οπλισμό. Αυτό φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση αγνώστων (πιθανότατα έξι) που γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ και τουλάχιστον 54 σφαίρες το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ, ένα 48ωρο έπειτα από τη βομβιστική απόπειρα σε τραπεζικό υποκατάστημα του Χαλανδρίου. Ηταν μια επίθεση «καρμπόν» με αυτή που έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι από πέντε τρομοκράτες, με τα ίδια όπλα, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Το ερώτημα που τέθηκε από τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, χθες το πρωί, είναι ποιο θα είναι το επόμενο χτύπημα και με τι οπλισμό. «Δεν μπορούμε να μην υπολογίζουμε ότι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, εκτός από καλάσνικοφ, διαθέτει και εκτοξευτήρα τύπου RPG» εκτιμά αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που μετέχει στις έρευνες.
4r14tr3 2Οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής για την ταυτότητα της οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που άφησαν πίσω τους οι δράστες, όταν άνοιξαν πυρ στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην Αττική, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής. Ηταν 03.10 τα ξημερώματα όταν άρχισαν να κροταλίζουν τα δύο καλάσνικοφ απέναντι από το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας, στη συμβολή της Κηφισίας με την Κατεχάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένοπλοι κινούνταν με ένα όχημα τύπου βαν και έφτασαν απέναντι από την πρεσβεία, ακολουθώντας αντίθετα τον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας, από την οδό Αλεξάνδρου Σώχου, παράλληλη της Κατεχάκη. Η πλαϊνή συρόμενη πόρτα του βαν άνοιξε και δύο άτομα άρχισαν, υπό δυνατή βροχή, να βάλλουν με ριπές εναντίον της πρεσβείας προκαλώντας υλικές ζημιές σε παράθυρα και τοίχους. Ο αστυνομικός φρουρός έπεσε στο εσωτερικό του κουβουκλίου για να προφυλαχθεί από τις σφαίρες, ενώ παράλληλα καλούσε από τον ασύρματο το κέντρο επιχειρήσεων.
4r14tr3 1Αφού άδειασαν τους γεμιστήρες των δύο καλάσνικοφ, οι ένοπλοι έκλεισαν τη συρόμενη πόρτα του βαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, είτε προς τα στενά του Χαλανδρίου είτε προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου, προτού προλάβουν να απαντήσουν στα πυρά οι αιφνιδιασμένοι φρουροί. Οι πληροφορίες για τη δίοδο διαφυγής τους είναι συγκεχυμένες. Από μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί προκύπτει ότι οι ένοπλοι διέθεταν ομάδα υποστήριξης από τρία άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, δύο στη μία και ένας στην άλλη. Κατά πάγια τακτική τους, οι τρομοκράτες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών δεν αφήνουν πίσω τους τα μέσα που χρησιμοποιούν για τη διαφυγή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική να μην έχει στα χέρια της ούτε ίχνος από αποτύπωμα μέλους της οργάνωσης.

Οι ριπές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
4r14tr3 3
Η ΠΡΩΤΗ εμφάνιση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) είχε γίνει στις 14 Ιανουαρίου του 2013, όταν μέλη της γάζωσαν με καλάσνικοφ το κτίριο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Οι δράστες είχαν κατεβεί από αυτοκίνητο που φέρεται ότι οδηγούσε γυναίκα και είχαν σταθεί απέναντι από το κτίριο, προσπαθώντας να στοχεύσουν το γραφείο του πρωθυπουργού με ρουκέτα τύπου RPG. Ομως, ο εκτοξευτήρας που είχαν στα χέρια τους έπαθε εμπλοκή και αρκέστηκαν σε μια ριπή με το καλάσνικοφ προς το κτίριο.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...